Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ostrea Lyceum en Scholengroep Pontes starten onderzoek naar intensiveringsamenwerking

Ostrea Lyceum en Scholengroep Pontes starten onderzoek naar intensiveringsamenwerking

GOES - Het Ostrea Lyceum en de Scholengroep Pontes met de scholen Pieter Zeeman Lyceum in Zierikzee en het Goese Lyceum, gaan onderzoeken wat de meerwaarde is van meer samenwerking. Beide organisaties verzorgen voortgezet onderwijs en bieden daarin alle opleidingsvormen aan.

Ostrea en Pontes hebben de gezamenlijke ambitie hun scholen ook in de toekomst in stand te houden.
Zij willen leerlingen en hun ouders in de Oosterschelderegio ook op de langere termijn een keuze blijven geven in openbaar en christelijk voortgezet onderwijs en het ruime aanbod aan opleidingen zeker stellen.
Het onderzoek vloeit voort uit intensieve gesprekken die het afgelopen jaar binnen beide organisaties gevoerd zijn met de raden van toezicht, de medezeggenschapsraden en leidinggevenden. Gezien de huidige en toekomstige ontwikkelingen denken beide bestuurders door meer samenwerking sterker te staan bij de diverse uitdagingen waarmee het onderwijs tegenwoordig wordt geconfronteerd, zoals het personeelstekort in het onderwijs en de schommelingen in leerlingaantallen in de regio, gecombineerd met krimpverwachtingen. Ook op ontwikkelingen als minder middelen door de gewijzigde bekostigingsmethodiek door OCW voor het voortgezet onderwijs, het in stand houden van de huidige profielen in vmbo B/K-onderwijs en de vraagstukken op het gebied van verduurzaming en huisvesting kan gezamenlijk beter ingespeeld worden.

Het onderzoek loopt van half januari tot medio 2022 en wordt uitgevoerd onder leiding van een extern adviseur. Het doel is inzicht krijgen of meer samenwerking tot duidelijke voordelen leidt en welke organisatievorm daar mogelijk bij zou passen. Naast het verzamelen van relevante en valide data worden er gesprekken gevoerd met interne en externe betrokkenen om duidelijk te krijgen hoe er tegen de meerwaarde van samenwerking wordt aangekeken. Pontes en Ostrea zullen op basis van gefundeerde informatie vervolgstappen nemen.

Meer uit Beveland

Burgemeester Dijksterhuis neemt Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst

HEINKENSZAND - Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele heeft uit handen van Robert Odekerken van Uitgeverij De Bode het Jaarboek Beveland 2023 in ontvangst genomen. 

20 uur geleden
Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

2 dagen geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

2 dagen geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

2 dagen geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

3 dagen geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

3 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

3 dagen geleden