Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ostrea Lyceum en Scholengroep Pontes starten onderzoek naar intensiveringsamenwerking

Ostrea Lyceum en Scholengroep Pontes starten onderzoek naar intensiveringsamenwerking

GOES - Het Ostrea Lyceum en de Scholengroep Pontes met de scholen Pieter Zeeman Lyceum in Zierikzee en het Goese Lyceum, gaan onderzoeken wat de meerwaarde is van meer samenwerking. Beide organisaties verzorgen voortgezet onderwijs en bieden daarin alle opleidingsvormen aan.

Ostrea en Pontes hebben de gezamenlijke ambitie hun scholen ook in de toekomst in stand te houden.
Zij willen leerlingen en hun ouders in de Oosterschelderegio ook op de langere termijn een keuze blijven geven in openbaar en christelijk voortgezet onderwijs en het ruime aanbod aan opleidingen zeker stellen.
Het onderzoek vloeit voort uit intensieve gesprekken die het afgelopen jaar binnen beide organisaties gevoerd zijn met de raden van toezicht, de medezeggenschapsraden en leidinggevenden. Gezien de huidige en toekomstige ontwikkelingen denken beide bestuurders door meer samenwerking sterker te staan bij de diverse uitdagingen waarmee het onderwijs tegenwoordig wordt geconfronteerd, zoals het personeelstekort in het onderwijs en de schommelingen in leerlingaantallen in de regio, gecombineerd met krimpverwachtingen. Ook op ontwikkelingen als minder middelen door de gewijzigde bekostigingsmethodiek door OCW voor het voortgezet onderwijs, het in stand houden van de huidige profielen in vmbo B/K-onderwijs en de vraagstukken op het gebied van verduurzaming en huisvesting kan gezamenlijk beter ingespeeld worden.

Het onderzoek loopt van half januari tot medio 2022 en wordt uitgevoerd onder leiding van een extern adviseur. Het doel is inzicht krijgen of meer samenwerking tot duidelijke voordelen leidt en welke organisatievorm daar mogelijk bij zou passen. Naast het verzamelen van relevante en valide data worden er gesprekken gevoerd met interne en externe betrokkenen om duidelijk te krijgen hoe er tegen de meerwaarde van samenwerking wordt aangekeken. Pontes en Ostrea zullen op basis van gefundeerde informatie vervolgstappen nemen.

Meer uit Beveland

Zeeuwen zijn de minst attente Nederlanders

GOES - Een verjaardag is pas echt af met taart, slingers en een berg verjaardagskaarten op de deurmat. Maar vergeten we de jarige een kaartje te sturen, dan knaagt ons schuldgevoel. Zeeuwen zullen zich hier het meeste in herkennen.  Zij sturen naar verhouding namelijk de meeste te-laat-kaarten van heel Nederland, blijkt uit onderzoek. Inwoners van Drenthe en Friesland lopen na de Zeeuwen vol schuldgevoel naar de brievenbus. In Noord-Holland onthouden ze de verjaardagen van hun familie en vrienden juist wel goed. Hier gaan namelijk de minste te-laat-kaarten op de bus. En welke provincie is de pineut als het gaat om het ontvangen van de te-laat-kaarten? Dat is Drenthe. Daar zitten jarigen het vaakst tevergeefs bij de deurmat te wachten.

2 uur geleden
Molenaar Jan Hendrik Guiljam: 'Het is een droom om ooit mijn eigen tarwe te verbouwen'

's-GRAVENPOLDER - Een baan die naast het normale leven nog veel tijd in beslag neemt; molenaar. Vol passie en enthousiasme vertelde de 's-Gravenpolderse molenaar Jan Hendrik Guiljam dit weekeinde tijdens de Nationale Molendagen over de molen van Stichting molen de Korenhalm.

4 uur geleden
Meisje zwaargewond na ongeval bij Goes, bestuurder opgepakt met mogelijk te veel drank op

GOES - Bij een ongeval op de snelweg A58 bij Goes is zondagavond een meisje (12) zwaargewond geraakt. Een 39-jarige automobilist is aangehouden. 'Uit een eerste test blijkt dat hij waarschijnlijk te veel alcohol op had', laat de politie weten. Ze doet verder onderzoek en roept getuigen op zich te melden. 

12 uur geleden
Eenzijdig ongeval: Auto belandt in greppel langs de A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een personenauto in een greppel langs de A58 bij 's-Heer Arendskerke beland. De bestuurder is ter plaatse onderzocht door de ambulancedienst. Het is onduidelijk of vervoer naar het ziekenhuis nodig was.

1 dag geleden
Verkeershinder op A58 in en bij Vlaketunnel door onderhoudswerk

VLAKE - De Vlaketunnel van de snelweg A58 is van zaterdag 25 mei 23.00 uur tot en met maandag 27 mei 5.00 uur dicht in richting Middelburg voor onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast is er deze maand nog enkele dagen verkeershinder op de A58 in Zeeland wegens onderhoud.

1 dag geleden
Vlaketunnel A58 richting Bergen op Zoom dicht vanwege ongeval met meerdere voertuigen

BERGEN OP ZOOM-  De Vlaketunnel (A58) richting Bergen op Zoom is momenteel dicht vanwege een ongeval met meerdere voertuigen. Het ongeval zorgt inmiddels voor flink wat verkeershinder. 

1 dag geleden
Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

2 dagen geleden