Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Orgelconcert Nieuwe Kerk Middelburg door Stadsorganist Margreeth de Jong

Orgelconcert Nieuwe Kerk Middelburg door Stadsorganist Margreeth de Jong

MIDDELBURG - Op dinsdag 16 augustus zal Stadsorganist Margreeth de Jong het slotconcert verzorgen in de zomerserie in de Nieuwe Kerk te Middelburg. Het programma vermeldt composities van Franck, Liszt, Vierne en enkele eigen werken. Het concert begint om 20.00 uur.

Margreeth sloot in 1986 haar studies aan het Rotter­dams Conservatorium af met de diploma’s Kerkmuziek, Docerend Musicus orgel en Uitvoerend Musicus orgel, gewaardeerd met het cijfer 10. Op grond hiervan verleende het toenmalige Ministerie van WVC haar tot driemaal toe een beurs voor verdere studie in het buitenland. De Jong specialiseerde zich bij Guy Bovet in Zwitserland, alsmede bij Jean Langlais en Marie-Louise Jaquet-Langlais aan de beroemde Schola Cantorum te Parijs, waar zij in 1988 de Prix de Virtuosité behaalde (eveneens met de hoogste waardering). In hetzelfde jaar behaalde ze eerste prijzen op internationale concoursen in Parijs en in Haarlem (César Franck-concours).

In 1994 werd zij vanwege haar verdiensten voor de Franse orgelcultuur door de Société Académique “Arts – Sciences – Lettres” te Parijs met de zilveren medaille onderscheiden. In 2001 is zij benoemd tot Kerkmusicus van de Nieuwe Kerk te Middelburg. In 2012 werd zij door H.M. de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2014 werd zij tot stadsorganist van Middelburg benoemd, waarmee in de Zeeuwse hoofdstad na twee eeuwen een oude traditie in ere werd hersteld.

Ze gaf talrijke concerten in orgelconcertseries in Europa en maakte radio-, tv- en cd-opnames. Sedert januari 2005 doceert zij aan University College Roosevelt, het internationale Honours College van de Universiteit Utrecht te Middelburg. Daarnaast is zij zeer actief als componiste. Haar oeuvre omvat meer dan 120 opusnummers. Zij heeft voor orgel, koor, piano, solozang en orgel, orgel met verschillende instrumenten en voor strijkorkest geschreven. Haar composities worden wereldwijd uitgevoerd, en zijn uitgegeven in Nederland, Duitsland, Zwitserland en in de USA.

Het programma vermeldt composities van Franck, Liszt, Vierne en enkele eigen werken. Aanvang 20 uur, toegang € 10, studenten € 8, kinderen tot 12 jaar gratis.

Meer uit Middelburg

Hubo Serooskerke organiseert feestelijke VIP-avond voor iedereen

SEROOSKERKE - Op vrijdag 7 oktober organiseert Hubo Serooskerke, van 17.00 tot 21.00 uur, samen met een tal van leveranciers, een heuse VIP-avond met als thema Fijn & Comfortabel wonen. Met alles over energie en energiebesparing. Er zijn ook demonstraties van keukens en kasten, er worden babbelaars gemaakt en er is een houtsnijdemonstratie van het Zeeuws Paeremes te zien. De befaamde VIP-avond van Hubo is vooral erg interessant en gezellig voor het hele gezin.

6 uur geleden
Natuurspreekuur ‘Strandfossielen’ bij Terra Maris

OOSTKAPELLE - Op woensdag 12 oktober a.s tussen 13.30 en 15.30uur organiseert Terra Maris in samenwerking met de Werkgroep Geologie van het Zeeuws Genootschap het Natuurspreekuur: Strandfossielen.

7 uur geleden
Reanimatie bij wandelmarathon Domburg

DOMBURG - Tijdens de wandelmarathon van de Kustmarathon Zeeland is vanmiddag ter hoogte van Domburg iemand gereanimeerd op het duinpad. Volgens omstanders zou het gaan om een deelnemer van de marathon.

8 uur geleden
Meisje (13) opgepakt bij onderzoek steekpartij van gisteren

MIDDELBURG - Een meisje van 13 is opgepakt tijdens het onderzoek van de politie naar de steekpartij van gisteren. Dit gebeurde nadat er ter plaatse onderzoek werd gedaan en er een grimmige sfeer ontstond. 

9 uur geleden
Middelburger (24) aangehouden wegens mishandeling

MIDDELBURG - De politie heeft afgelopen nacht een 24-jarige Middelburger aangehouden op de Kromme Weele. Dit vanwege mishandeling.

11 uur geleden
Dode vinvis aangespoeld bij Westkapelle

WESTKAPELLE - Bij de Zeedijk is vanmorgen een dode vinvis aangespoeld van ruim 13 meter. Langs de plek waar het dier ligt, wordt vandaag ook de wandeleditie van de Kustmarathon gelopen. Bij de Zeedijk in Westkapelle is vanochtend een ruim 13 meter lange dode vinvis aangespoeld. Vermoedelijk gaat het om de vinvis die een paar dagen geleden in de Noordzee werd gezien ter hoogte van het Belgische Zeebrugge. Pogingen om het karkas te bergen mislukten en de vinvis kon niet meer worden gelokaliseerd.

12 uur geleden
Alerte beveiliger zet politie op spoor van twee pinpasfraudeurs

MIDDELBURG - De politie heeft deze week mede dankzij een alerte beveiliger op de Mortiereboulevard twee mannen aangehouden die verdacht worden van bankpasfraude. Zij maakten de bankpas van 74-jarige Middelburgse buit.

13 uur geleden