Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatie Zeeland Nazomerfestival kijkt terug op geslaagde editie

Organisatie Zeeland Nazomerfestival kijkt terug op geslaagde editie

MIDDELBURG - Het Zeeland Nazomerfestival heeft op zaterdag 3 september de 22e editie succesvol afgesloten. In negen dagen konden bezoekers op verschillende locaties door heel Zeeland zich laten verrassen door theater, dans, muziek en performance. En dat werd volop gedaan. Bijna alle voorstellingen waren uitverkocht, en de bezoekers genoten van al het bijzonders dat ZNF te bieden heeft.  

Zo kreeg het publiek van Sien Vanmaele & Laika in een speciale ‘arena’ in een botenloods in Wilhelminadorp een plantaardig drie-gangen ZEEMAAL geserveerd en maakte tijdens dit verbindend theatraal diner kennis met een andere manier van koken om zo de wereld te redden, leerde Marjolijn van Heemstra haar publiek tijdens haar wandelperformance De Nacht-Wacht in de Manteling en Nollebos de donkerte omarmen en rockten de mannen van Touki Delphine samen met Joachim Badenhorst, Nora Fischer en hun omgebouwde agrarische planten oppot-machine Javo 2.0, hun nieuwe voorstelling MACHINE in de loods van Stichting Behoud Hoogaars in Vlissingen. 

Bezoekers werden geraakt door de openingsvoorstelling Vlaemsch (chez moi) van Sidi Larbi Cherkaoui en van de indrukwekkende solo Leonora, van Koen Verheijden (Likeminds) gepeeld door June Yanez, dat het verhaal vertelt van twee vrouwen en de kracht van verzet. En werden mensen in een razendtempo meegenomen in de 30 minuten durende komische mini-operette Drei, vier, flirt mit mir van Het Zuidelijk Toneel en Club Gewalt. 

Vrijbuiter en Abdijplein
Daarnaast meerde elke avond Vrijbuiter aan in verschillende Zeeuwse havens, waar veel mensen met zelf meegebrachte picknickmanden vol versnaperingen, genoten van optredens van o.a. broeder Dieleman, Wannes Cappelle, Eva van Manen, Moze Naél en Winterdagen. Ook was het muziekprogramma op het Abdijplein dit jaar weer terug. Het sfeervolle plein werd druk bezocht, waardoor elke avond, voor zowel publiek als artiesten (o.a. Het Zesde Metal, Orkesta Mendoza, Sophie Straat en Zuco103), een groot feest werd.

Zeer geslaagd
Silvie Dees, directeur-bestuurder Theaterproductiehuis Zeeland over ZNF 2022: “Met zoveel bezoekers en (theater)makers die de afgelopen dagen zo genoten hebben, kijken wij terug op een zeer geslaagde editie. We zijn dit jaar met een nieuwe look en feel van start gegaan, en nemen deze energie graag mee naar volgend jaar. Wij kunnen niet wachten.” Zeeland Nazomerfestival wordt geproduceerd door Theaterproductiehuis Zeeland. De 23e editie vindt plaats van vr 25 augustus tot en met za 2 september 2023.

Meer uit Middelburg

Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

11 uur geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

11 uur geleden
Gewonde bij ongeval Klaassesweg Biggekerke

BIGGEKERKE – Bij een ongeval in het buitengebied van Biggekerke is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Er lag veel slik op de weg.

14 uur geleden
Jonge Zeeuwen kruipen in de huid van politici tijdens jongerenparlement

MIDDELBURG - Op 27 en 28 september 2023 hebben een dertigtal Zeeuwse jongeren deelgenomen aan de derde editie van het Zeeuws Jongerenparlement. Een jaarlijks event waarmee de Provincie Zeeland jongeren kennis wil laten maken met politiek en democratie en wil betrekken bij Zeeuwse onderwerpen.

14 uur geleden
Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

18 uur geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

18 uur geleden
Stichting Fokuswonen werft nieuwe talenten op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers en Middelburgse cliënten van Stichting Fokuswonen, bedacht een unieke en eenmalige actie om nieuwe talenten in de zorg te werven voor Stichting Fokuswonen. Werken in de zorg is bij Fokus nét even anders, net als deze actie.

19 uur geleden