Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatie hoopt op herdenking met publiek bij Sloedam

Organisatie hoopt op herdenking met publiek bij Sloedam

ARNEMUIDEN - Een belangrijk onderdeel van de Mallardmars zaterdag is de herdenking van de Slag om de Schelde bij de Sloedam vanaf 10.30 uur. In tegenstelling tot vorig jaar, kan er zaterdagmorgen wel weer publiek bij de sobere, maar plechtige herdenking aanwezig zijn. 

“Vorig jaar waren we slechts met zijn drieën om een krans te leggen bij de monumenten op de Sloedam. Dat waren een veteraan, burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg en ik”, vertelt Stef Traas van het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp, betrokken bij de organisatie van de herdenking. Dat was ook een bijzondere ervaring, zegt Traas, maar hij hoopt dat er dit keer weer in gezamenlijkheid met publiek herdacht kan worden wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Sloedam is gebeurd. In ieder geval gedeputeerde Anita Pijpelink van de provincie Zeeland, burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg, de Borselse wethouder Marga van de Plasse, kinderburgemeester Kris Rottier van de gemeente Borsele en vertegenwoordigers van verschillende geallieerde landen zijn aanwezig bij de herdenking bij de Canadese, Franse en Belgische monumenten op de Sloedam.

In 1871 is de Sloedam aangelegd voor de spoorlijn tussen Vlissingen en Roosendaal. In de Tweede Wereldoorlog was er nog water aan beide kanten van de Sloedam. Het was de enige toegangsweg over land tot het voormalige eiland en daarmee een belangrijk punt voor de bezetter. De Duitsers wierpen dan ook zowel aan de Walcherse als Zuid-Bevelandse kant sterk verdedigingswerken op bij de Sloedam.

Meer uit Beveland

Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

3 uur geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

7 uur geleden
Esprit vraagt faillissement aan voor kledingwinkels in Nederland

GOES - Modeketen Esprit heeft faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten, inclusief de winkels. 

7 uur geleden
Motorrijder gewond bij ongeluk Assenburgweg Borssele

BORSSELE - Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Assenburgweg in Borssele. Van ernstig letsel bleek geen sprake te zijn. De motor is weggetakeld.

8 uur geleden
Goes verwelkomt 40.000e inwoner: baby Bobbi

GOES - Burgemeester Cees van den Bos heette maandag de 40.000e inwoner van de gemeente Goes welkom: Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

1 dag geleden
Tweede JARO stratenmijl Goes-Zuid vindt plaats op 3 augustus

GOES - Op zaterdag 3 augustus houdt de Goese hardloopliefhebber Jan Roose een hardloopwedstrijd op de skeelerbaan in Goes-Zuid. Deze wedstrijd gaat over 1 Engelse mijl oftewel 1609,35 meter. 'Op deze baan is dat ongeveer 4,5 rondes en aangezien er op asfalt wordt gelopen, is het een wegwedstrijd en kunnen er records verbeterd of gevestigd worden', laat Roose weten.

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Vita Anthonisse: 'Een slechte dag is nog geen slechte week'

GOES - Werken van 9.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts. Mensen verklaarden Vita Anthonisse voor gek, maar zij kreeg daar juist energie van. Als kroegbaas ging de Goese vroeger ook nooit op vakantie. Nu is ze ouder en moeder en kan ze haar cafés De Snor en La Moustache beter loslaten. "Ik ga lekker op vakantie met Puck."

1 dag geleden