Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatie Gouden Kalveren: stemmers kozen beste vakprestaties

Organisatie Gouden Kalveren: stemmers kozen beste vakprestaties

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlands Film Festival (NFF) en de Dutch Academy For Film (DAFF) herkennen zich niet in de verontwaardiging die is ontstaan nu de eerste 'genderneutrale' Gouden Kalveren voor acteurs enkel naar mannen zijn gegaan. Dat zeggen woordvoerders van de organisaties tegen het ANP.

"De stemmer heeft gesproken. We vertrouwen erop dat de stemmer gekozen heeft voor diegene die de beste vakprestatie heeft geleverd", laat de woordvoerder van het NFF weten. DAFF-directeur Jenny Booms deelt die mening. Ook zij zegt erop te vertrouwen dat de stemgerechtigden "gekozen hebben voor diegenen die de beste prestatie hebben geleverd binnen hun categorie." Ze kijkt terug op een mooie avond en is trots op alle winnaars.

Mensen die mogen stemmen voor de Gouden Kalveren zijn onder anderen Gouden Kalf-winnaars sinds 1981, Nederlandse winnaars van hoofdprijzen in het internationale filmcircuit en leden van de Dutch Academy For Film.

Tijdens de uitreiking van de Kalveren kon het acteerwerk in categorieën als beste hoofdrol en beste bijrol dit jaar gewonnen worden door acteurs van alle geslachten. Op de avond zelf gingen er echter alleen mannelijke acteurs met deze prijzen vandoor en dat kan rekenen op kritiek en verontwaardiging van vakgenoten. Een aantal van hen, zoals Katja Herbers, spraken zich daarover uit op sociale media. Zij vinden dat het niet eerlijk is dat mannen en vrouwen in dezelfde categorie meedoen zolang er ook niet evenveel dragende rollen voor beide seksen zijn. Op dat laatste punt wilden NFF en DAFF zaterdag niet reageren.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden