Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranjevereniging Wemeldinge gaat voor 'topfeest' volgend jaar

Oranjevereniging Wemeldinge gaat voor 'topfeest' volgend jaar

WEMELDINGE - Een streep zetten door de festiviteiten voor Koningsdag was moeilijk, maar inmiddels is Oranjevereniging Wemeldinge opgelucht. “We hebben er tegenaan gehikt, maar gaan nu voor een groot feest in 2021”, vertelt Saskia Houtekamer van de oranjevereniging.

De lichtjesroute, live muziek, feesten in de tent op het Dorpsplein, het gaat allemaal niet door. En dat is balen, aangezien Wemeldinge eens in de vijf jaar uitpakt rondom Koningsdag. “Gelukkig krijgen we alleen maar positieve reacties op ons besluit en is iedereen heel coulant. De bands hebben allemaal toegezegd volgend jaar te komen en ook de sponsorgelden mogen we houden voor volgend jaar”, vertelt Houtekamer.

Versieringen

De voorbereidingen voor alle activiteiten waren al na de zomer begonnen. Toen kwamen Houtekamer en de andere bestuursleden van de oranjevereniging - Mappy Zuijdwegt, Elly Happel en Sylvia Kramer - samen om het programma te bedenken. “We hadden als thema ‘natuur’ gekozen. En rond de jaarwisseling begon het te kriebelen bij de mensen in het dorp, want half april wil je alles zoveel mogelijk klaar hebben. Bij de 25 buurtverenigingen waren ze al volop bezig met versieringen maken. Gelukkig kunnen we die ook bewaren.” Het thema 'natuur' verhuist ook mee naar volgend jaar.

Lichtjestocht

Door de aanloop naar de coronamaatregelen zag de oranjevereniging de bui al hangen. Toen de scholen sloten en bekend werd dat koning Willem-Alexander niet met zijn gezin naar Maastricht zou gaan voor Koningsdag, leek uitstel onvermijdelijk. “Toen kwam ook het advies van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen om de festiviteiten niet te laten doorgaan." De oranjevereniging heeft gelukkig geen kosten voor niets gemaakt, vertelt Houtekamer. "De programmaboekjes en posters moesten nog gedrukt worden.”

De dj’s en bands, zelfs Wild Romance, de voormalige begeleidingsband van de overleden artiest Herman Brood, hebben toegezegd in 2021 een oranje feestje te vieren in Wemeldinge. Dan hoopt het dorp ook weer een grootse lichtjestocht met versierde voertuigen te houden. “Daarnaar komen vele toeschouwers uit allerlei dorpen kijken, zelfs busjes met ouderen en mensen met een beperking. Voor de karren waren ook al versieringen geknutseld.”

Vlaggen

Ondanks alle maatregelen hoopt de vereniging dat Wemeldinge eind april op een veilige manier toch oranje kleurt. “Je kunt bijvoorbeeld nog wel de vlag uithangen. De landelijke bond doet een oproep om zoveel mogelijk vlaggen te hijsen, als eerbetoon aan alle mensen die door de coronacrisis hard moeten werken, bijvoorbeeld in de zorg en winkels.”

En voor geïnteresseerden in een functie bij Oranjevereniging Wemeldinge is dit een goed moment om relatief rustig te kunnen meekijken met wat de organisatie van alle activiteiten vraagt van het bestuur. “Vrolijke, energieke mensen kunnen zich aanmelden!” Dan kan via het mailadres [email protected].

Meer uit Reimerswaal

Multifunctionaliteit is sleutel voor toekomst Johanneskerk in Kruiningen

KRUININGEN - Sommige gemeenten in Zeeland hebben 'm inmiddels ontvangen en Reimerswaal is binnenkort aan de beurt voor de overhandiging van de kerkenvisie. Hierin wordt onder meer de staat van de kerkgebouwen beschreven en de kansen en bedreigingen voor de toekomst. De Johanneskerk in Kruiningen is een rijksmonument uit de vijftiende eeuw en vernoemd naar profeet Johannes de Doper. “Het is een oude kerk, maar op zich in goede staat", vertelt voorzitter Wim Huissen van de kerkenraad van de Protestantse gemeente Kruiningen, die iedere zondag samenkomt in de Johanneskerk. “In 2015 was de laatste, gedeeltelijke restauratie." 

3 uur geleden
Fakkelactiviteit bij BASF door technische storing

KRUININGEN - Door een technische storing maandagavond bij BASF Antwerpen is er momenteel sprake van fakkelactiviteit. Het fakkelen kan mogelijk licht- en geluidhinder veroorzaken bij de buurgemeenten, waaronder de gemeente Reimerswaal. Dat meldt BASF. 

6 uur geleden
UPDATE: Slachtoffer steekpartij A58 bij Kapelle is man (50) uit Frankrijk

KAPELLE – De man die zondagmiddag gewond raakte bij een steekincident op de snelweg A58 bij Kapelle is een 50-jarige man uit Frankrijk. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

1 dag geleden
Gewonde bij mogelijke steekpartij aan het Jufferswegje in Kapelle

KAPELLE- Aan het Jufferswegje is zondagmiddag iemand gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat er zou zijn gestoken. Of dit ook daadwerkelijk het geval is wordt nog onderzocht. De politie is met meerdere eenheden aanwezig. 

2 dagen geleden
Auto over de kop bij eenzijdig ongeval aan de Oude Rijksweg in Kruiningen

KRUININGEN- Op de rotonde op de kruising van de Oude Rijksweg met de Sluisweg is zaterdagavond bij een eenzijdig ongeval een auto op de kop in de berm beland. De bestuurder kwam met de schrik vrij. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur door de slechte weersomstandigheden. 

2 dagen geleden
Kapelse middenstand steunt speel-o-theek

KAPELLE - Na een mailing aan de Kapelse ondernemers heeft speel-o-theek De Schatkist in Kapelle een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. 

4 dagen geleden
Tweehonderd jaar KNRM: van roeireddingboten naar hypermoderne schepen

HANSWEERT - In 2024 bestaat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) tweehonderd jaar. Het jubileumjaar staat in het teken van terugkijken op twee eeuwen reddingtraditie en vooruitkijken. Wat zijn de innovaties en uitdagingen in de komende tweehonderd jaar? Het hoofddoel van de KNRM blijft het redden en voorkomen van slachtoffers op het water.

5 dagen geleden