Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranjeplaat Fietsevent for Casper

Oranjeplaat Fietsevent for Casper

ARNEMUIDEN- Op zaterdag 24 september organiseert Casper’s Peloton Zeeland voor de tweede keer het Oranjeplaat Fietsevent for Casper.

Een poosje geleden stond er nog een stuk in de krant over kanker. Daaruit bleek ook nu weer dat kanker nog steeds veel gezichten heeft. Steeds meer vormen van kanker lijken beter behandelbaar en de overlevingskans neemt in veel gevallen toe. Niet echter voor alvleesklierkanker. Door allerlei oorzaken is de overlevingskans, met 5% binnen een jaar, nog steeds dramatisch laag. Daarom blijven wij Prof. Dr. Casper van Eijck, via Support Casper, helpen met de financiering van zijn onderzoek naar effectievere behandelmethoden. Hij boekt vooruitgang, maar het blijft een moeilijke en lange weg. Het Oranjeplaat Fietsevent for Casper staat daarom ook dit jaar weer in het teken van de strijd tegen alvleesklierkanker.

Het programma:
• Voor de racefietsers hebben we afstanden van ± 100 en ± 70 km. Starten tussen 09:00 en 11:00 uur.
• Voor recreatieve fietsers een mooie rit van ± 35 km met verrassingen en terrasjes. Start 09:00 – 14:00.
• Voor ± 20 liefhebbers proberen we een clinic van ± 3 a 3 uur te organiseren met een oud-profwielrenner. Wij zijn daar mee bezig, maar het is de vraag of het lukt. Informatie hierover vind je ook op onze website.
• Supporters/publiek kunnen de gehele dag rondvaarten maken over het Veerse Meer van 1½ uur per rondje.
• Bovendien treedt op het mooiste en zonnigste terras van Walcheren tussen 14:00 en 16:00 Marinus Vreeke met band op met naast eigen nummers, ook nummers van o.a. Neil Young, Bob Dylan en Johnny Cash. Ze spelen semi akoestisch, dus is het geluid zeker niet te hard.
• Parkeren kan op de parkeerplaats van Jachthaven Oranjeplaat. Hier is ruim voldoende plaats.

Inschrijven
De inschrijfbedragen zijn:
1. Alle fietsafstanden inschrijfgeld € 10,00 p/p.
2. Rondvaart van 1½ uur kost slechts € 10,00 p/p.
3. De clinic met oud-prof wielrenner (als het doorgaat) komt op € 25,00 p/p.

Voor meer informatie kijk je op: https://www.supportcasper-acties.nl/actie/oranjeplaat-event-for-casper. Aanmelden/inschrijven kan alleen door een mailtje te sturen naar: [email protected].

Meer uit Middelburg

Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

8 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

8 uur geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

10 uur geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

10 uur geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

10 uur geleden
Alta Luna presenteert EP in Middelburg

MIDDELBURG - Op 12 april 2024 brengt Alta Luna haar EP 'Shorter Days, Longer Nights' uit. Om dit te vieren spelen zij diezelfde dag hun EP-release show in De Spot in Middelburg.  Op 1 maart is er alvast een voorproefje in de vorm van de single 'Faces', die dan uitkomt.

1 dag geleden
Brandmelding bij schoenenwinkel Middelburg

MIDDELBURG - De brandweer is maandag aan het einde van de middag uitgerukt nadat melding was gemaakt van een mogelijke brand in een schoenenwinkel in het stadscentrum van Middelburg.De brandmelding kwam rond 16.20 uur vanuit schoenenwinkel Ziengs aan de Lange Delft. Vanwege de locatie in het centrum van de stad rukten direct twee blusvoertuigen en een ladderwagen uit. De ladderwagen werd uiteindelijk niet daadwerkelijk ingezet.Volgens de brandweer was er sprake van kortsluiting in een lamp. De brandweer heeft voor zover bekend alleen controles uitgevoerd.

1 dag geleden