Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje wil meer na klinkende zegereeks in EK-kwalificatie

BREDA (ANP) - De klinkende zegereeks in de EK-kwalificatie (30 punten uit 10 duels, doelsaldo: 48-3) smaakt voor de Nederlandse voetbalsters naar meer. "We zijn blij dat we nu weer richting de echte wedstrijden kunnen", merkte aanvoerster Sherida Spitse bij Veronica nuchter op.

De 30-jarige middenvelder wilde niet al te veel woorden besteden aan het afsluitende duel met Kosovo in Breda (6-0) en zeker niet aan de slordige eerste helft (0-0). "Dat we na de rust zes keer hebben gescoord, is natuurlijk perfect. Het is goed dat we weer 3 punten hebben gepakt en daardoor nu alles hebben gewonnen in de kwalificatie."

Spitse was in Breda zelf een paar keer dicht bij een treffer, maar slaagde er steeds net niet in om haar elfde doelpunt in deze kwalificatiereeks te produceren. "Ik had er graag nog een of twee willen maken, maar vooraf had ik niet kunnen denken dat ik topscorer zou worden gezien de positie waarop ik speel", glimlachte de recordinternational, die vanaf komende maand voor Ajax uitkomt.

Katja Snoeijs was met drie goals wel trefzeker in Breda. Eind oktober scoorde de 24-jarige spits van Bordeaux ook al drie keer in Kosovo. "Ja, ik speel graag tegen die ploeg. Je weet dat je als aanvalster veel kansen krijgt, omdat ze rondom in hun eigen strafschopgebied blijven hangen. Gelukkig viel mijn eerste treffer snel na de rust, waardoor de druk er meteen bij ons af was."

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.