Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opvang Ter Apel overvol: 20 mensen sliepen in tent, 130 op stoel

Opvang Ter Apel overvol: 20 mensen sliepen in tent, 130 op stoel

TER APEL (ANP) - Twintig asielzoekers hebben de nacht van maandag op dinsdag doorgebracht in tenten, die het Rode Kruis maandag opzette op het terrein van de centrale aanmeldlocatie van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Ter Apel. Daarnaast moesten 130 mensen in wachtruimtes van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) op een stoel slapen.

De centrale aanmeldlocatie heeft opvangplekken voor maximaal 2000 vluchtelingen. Er is al maanden regelmatig te weinig plaats voor alle asielzoekers die een beroep doen op opvang. In de nacht van maandag op dinsdag zijn nog eens 160 vluchtelingen naar een nachtopvang gebracht, 65 mensen hebben geslapen in een sporthal en 95 vluchtelingen zijn naar een tent in Stadskanaal gebracht.

In totaal waren er maandagavond bijna 500 asielzoekers voor wie geen reguliere plaats was. Een woordvoerster van het COA verwacht dinsdagavond weer problemen, aangezien het COA uit ervaring weet dat zich op dinsdag rond de tweehonderd nieuwe asielzoekers melden in Ter Apel. "We moeten elke dag opnieuw puzzelen. Het probleem wordt alleen maar groter, omdat er geen doorstroming is", zegt zij.

Dinsdag moet besloten worden of de tenten van het Rode Kruis langer zullen blijven staan op het terrein van het COA. Probleem is dat er een bestuursovereenkomst is gesloten, waarin is afgesproken dat het COA niet meer dan 2000 vluchtelingen zal opvangen in Ter Apel. Dat aantal wordt nu steeds weer overschreden. De gemeente Westerwolde heeft nog niet gereageerd op de opbouw van de tenten.

Meer uit Binnenland

Man aangehouden na dood vrouw in Heemskerk

HEEMSKERK (ANP) - In een huis aan de Bachstraat in Heemskerk is in de nacht van zaterdag op zondag een overleden vrouw gevonden. De 60-jarige vrouw is aangetroffen onder verdachte omstandigheden en dus is een onderzoek gestart. Een 55-jarige man uit Heemskerk is aangehouden.

6 minuten geleden
KLM schrapt tientallen vluchten om verwachte sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM annuleert zondag tientallen vluchten in verband met verwachte sneeuwval. Op die manier wil de luchtvaartmaatschappij ruimte maken, zodat de overige vluchten onder de winterse omstandigheden wel goed kunnen worden afgehandeld.

8 minuten geleden
NS rijdt ondanks winters weer gewone dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De NS past de dienstregeling voor zondag en maandag niet aan, ondanks het verwachte winterse weer. Een woordvoerder van de vervoerder laat zondagochtend weten dat op basis van de huidige weersverwachting niet uit voorzorg aanpassingen worden doorgevoerd.

52 minuten geleden
Rijkswaterstaat over gladheid: pas rijstijl aan

UTRECHT (ANP) - Weggebruikers doen er volgens Rijkswaterstaat zondag goed aan alert te zijn en hun rijstijl aan te passen. Zondagochtend kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en ook zondagmiddag en -avond is het mogelijk glad op de weg door sneeuwval.

56 minuten geleden
Brand Oosterwolde woedt nog steeds, omwonenden terug naar huis

OOSTERWOLDE (ANP) - De grote brand bij voedselbedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in het Friese Oosterwolde woedt nog altijd. Omwonenden die vanwege de vrijkomende rook hun huis moesten verlaten, kunnen inmiddels wel terugkeren, meldt een woordvoerder van de brandweer.

1 uur geleden
KLM waarschuwt voor vertragingen en annuleringen om sneeuwval

AMSTELVEEN (ANP) - KLM waarschuwt reizigers zondag voor "vertragingen en annuleringen" als gevolg van het verwachte winterweer. "Houd er rekening mee dat als gevolg van de voorspelde sneeuwval op Amsterdam Airport op zondag 3 december de operationele capaciteit zal worden verminderd. Als gevolg hiervan moeten vertragingen en annuleringen worden verwacht", geeft de luchtvaartmaatschappij aan in een speciale banner op de website.

3 uur geleden
Vanaf zondagmiddag steeds meer sneeuw

HOUTEN (ANP) - Zondagmiddag en - avond trekt een sneeuwgebied vanuit het zuidwesten over het land. Rond het middaguur valt in Zeeland de eerste (natte) sneeuw. In de middag breidt die sneeuwval zich uit, en kan er een sneeuwdek van 5 centimeter ontstaan, verwacht Weeronline.

3 uur geleden