Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opvallend: Ineens ligt er een regenboogpad voor het gemeentehuis

Opvallend: Ineens ligt er een regenboogpad voor het gemeentehuis

THOLEN - Wie vandaag in de buurt van het gemeentehuis in Tholen komt, zal het wel opvallen: een felgekleurd regenboogzebrapad met de tekst ‘For Emma’ is daar namelijk te zien. 

Rood, oranje, geel, blauw, wit en groen; een felgekleurd regenboogpad is vanaf nu te zien voor het gemeentehuis in Tholen. Het is niet bekend wie het pad daar heeft geplaatst. Naast de felle kleuren is er bij het pad ook ‘For Emma’ te lezen. Dit verwijst naar de Thoolse Emma Smits.

Zij werd bekend door haar deelname aan het televisieprogramma Au Pairs. In dit programma werden vier Nederlandse meisjes gevolgd tijdens hun avontuur in Miami. Het viertal vertrok daar naartoe om Au Pair te worden bij een Amerikaans gezin. 

Verliefd 
In de één na laatste aflevering van Au Pairs komt Emma uit de kast. Ze vertelt dat ze tijdens haar werk in Miami iemand tegengekomen is waar ze verliefd op geworden is. “Ik begon dit avontuur niet om verliefd te worden of om überhaupt iemand tegen te komen. Ik zat daar eigenlijk helemaal niet op te wachten”, aldus Emma. “Ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren. En dat het een meisje is, is voor mij helemaal nieuw. Ik ben daar thuis nooit zo open over geweest.”


Foto: Joop Schot/Thoolse Kiekjes

Meer uit Tholen

Auto te water bij afrit Tholen A4: Bestuurder wacht op dak op hulpdiensten

HALSTEREN - Een auto belandde in de nacht van donderdag op vrijdag in het water naast de afrit Tholen van de A4. De bestuurder zat in afwachting van de brandweer op het dak van zijn voertuig. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder onderzocht.Het ongeval gebeurde omstreeks 01:00 uur bij afrit 26 van de A4. De bestuurder kwam met zijn voertuig in het water van de binnenbocht tot stilstand. Omdat onduidelijk was of de bestuurder nog in zijn voertuig aanwezig was werd de brandweer met diverse eenheden, waaronder een duikploeg, ter plaatse gevraagd. Al snel bleek de bestuurder zijn voertuig zelfstandig te hebben verlaten en in afwachting van de hulpdiensten op het dak was geklommen. Hierop konden de meeste brandweervoertuigen al direct terugkeren.Vanwege de berging van het voertuig was de afrit enige tijd afgesloten.

1 uur geleden
Bijna alle ondergrondse containers worden binnenkort geplaatst

THOLEN - De ondergrondse containers voor luiers, glas- en restafval worden binnenkort geplaatst in de kernen van Tholen. Momenteel zijn 13 van de 15 locaties bevestigd, maar er is nog onzekerheid over de plaatsing op de Contre Escarpe in Tholen en de Schoolstraat in Stavenisse. De eerste activiteiten voor het installeren van de containers gaan de komende weken van start.

3 uur geleden
Goud voor de turnsters van Olympia Tholen

THOLEN - Op zaterdag 25 november was de eerste wedstrijd van het turnseizoen voor de jongste wedstrijdturnsters van Olympia Tholen. In alle vroegte moesten Silke, Noëlle, Lisa en Nina (pupil niveau) afreizen naar Zierikzee. De meiden hebben hard getraind om de oefeningen goed in hun hoofd te krijgen en ze netjes uit te voeren. 

18 uur geleden
Unieke beelden tonen Tholen onder water tijdens Tweede Wereldoorlog [MET VIDEO]

THOLEN - Op het internet zijn unieke beelden verschenen van het overstroomde eiland Tholen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De opnames dateren uit 1945 en laten de verwoestende inundaties zien die plaatsvonden in Zeeland. De provincie werd toen onder water gezet door bombardementen op de zeedijken, met als doel de oprukkende Duitse troepen te stoppen.

21 uur geleden
Openstelling kruispunt N286 verplaatst naar maart 2024

THOLEN -  De heropening van de Molenvlietsedijk is uitgesteld tot maart 2024 vanwege ongunstige weersomstandigheden. Heijmans, het bedrijf verantwoordelijk voor de werkzaamheden, kan de laatste laag asfalt niet aanbrengen door het koude en natte weer. De opening van het kruispunt stond gepland voor eind 2023.

1 dag geleden
Voormalige schoolgebouwen in Tholen wijken voor enorm parkeerterrein

THOLEN - De voormalige schoolgebouwen aan de Molenvlietsedijk wijken binnenkort voor een enorme parkeerplaats. Deze zogenaamde Mobiliteitshub is voorzien van ongeveer 150 parkeerplaatsen en 180 overdekte fietsparkeerplekken. De hub heeft onder andere als doel bezoekers gastvrij te ontvangen en de bereikbaarheid van huisartsenpraktijk Vliethof te verbeteren.

1 dag geleden
Verontruste burgers melden brand bij meldkamer, maar het is de fakkel van BASF

THOLEN - De meldkamer van de brandweer ontving woensdagavond meerdere telefoontjes van ongeruste burgers die dachten brand te zien in de regio's Woensdrecht, Tholen, Bergen op Zoom, Reimerswaal en Kapelle. Alle melders namen een felle lichtgloed waar. En dat klopte, want de oorzaak was te vinden bij de fakkelactiviteit bij BASF Antwerpen. 

1 dag geleden