Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opnieuw laten minder mensen zich testen op coronabesmetting

Opnieuw laten minder mensen zich testen op coronabesmetting

UTRECHT (ANP) - Steeds minder mensen laten zich testen om te kijken of ze het coronavirus onder de leden hebben. Zowel bij de GGD'en als bij de commerciële testlocaties daalt het aantal afspraken, komt naar voren uit de cijfers die ze maandag hebben bekendgemaakt.

GGD'en voerden vorige week 523.890 coronatesten uit. Dat is het laagste aantal sinds de jaarwisseling. Veel testlocaties waren in de afgelopen dagen dicht vanwege de stormen die over Nederland trokken, maar het effect daarvan op het totale aantal afspraken is beperkt, zegt de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland. "Mensen die vrijdag hun afspraak geannuleerd zagen worden, konden zaterdag of zondag zich alsnog laten testen. Daar was voldoende ruimte voor. We weten niet precies hoeveel mensen dat hebben gedaan, maar we hebben niet de indruk dat we nog een achterstand weg te werken hebben", aldus een GGD-woordvoerder. Volgens hem past het dalende aantal testen bij de daling van het aantal vastgestelde besmettingen.

De commerciële teststraten zagen ook minder bezoekers langskomen. In de afgelopen week zijn 294.000 afspraken geboekt voor Testen voor Toegang. Dat is ongeveer 10 procent minder dan een week eerder en het is het laagste aantal in bijna een maand tijd. Afgelopen zaterdag was de drukste dag van de week met ongeveer 73.000 afspraken. De zaterdag ervoor waren er zo'n 83.000 testafspraken, aldus Stichting Open Nederland. Niet iedereen die een testafspraak boekt, komt opdagen, dus het werkelijke aantal toegangstesten kan lager uitvallen.

Meer uit Gezond

Grote meerderheid voor medicijn tegen obesitas in basispakket

DEN HAAG (ANP) - Bijna negen op de tien Nederlanders vinden dat medicatie tegen obesitas vanuit het basispakket moet worden vergoed. Dat staat in een peiling die minister Daniëlle Jansen (Volksgezondheid) maandag met de Tweede Kamer heeft gedeeld. Driekwart stelt daar wel voorwaarden aan, bijvoorbeeld dat een specialist het medicijn voorschrijft en dat de ontvanger zelf ook veel heeft gedaan om af te vallen.

1 dag geleden
RIVM waarschuwt voor slechte luchtkwaliteit in deel van het land

BILTHOVEN (ANP) - De luchtkwaliteit in een deel van het land is de komende dagen slecht, waarschuwt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vooral in Noord-Brabant en het midden van het land kan dinsdag en woensdag lokaal smog ontstaan. Mensen die daar gevoelig voor zijn, krijgen het advies om binnen te blijven en "zware lichamelijke inspanning te beperken", vooral in de namiddag en vroeg op de avond. Dan is de luchtkwaliteit het slechtst.

1 dag geleden
Gezondheidsrisico's 87 zwemlocaties door slechte waterkwaliteit

DEN HAAG (ANP) - Op tientallen zwemlocaties gelden momenteel gezondheidsrisico's vanwege de waterkwaliteit. Op 87 buitenzwemlocaties is momenteel een waarschuwing of negatief zwemadvies van kracht. Op 2 locaties is zwemmen zelfs verboden en op een aantal locaties wordt nog verder onderzoek gedaan. Dat blijkt uit een analyse van het ANP op basis van cijfers van Zwemwater.nl.

1 dag geleden
Studie over glyfosaat en kanker rammelt volgens experts Ctgb

EDE (ANP) - Een veelbesproken Italiaans onderzoek dat een verband legde tussen het bestrijdingsmiddel glyfosaat en kanker bij proefdieren, vertoont volgens Nederlandse deskundigen diverse gebreken. Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) is door de studie niet anders gaan denken over de stof, die in het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup zit.

5 dagen geleden
Mezen, bloemen en klimop helpen tegen jeukende eikenprocessierups

DEN BOSCH (ANP) - Mezen, bloemen en klimop helpen om het aantal eikenprocessierupsen op een natuurlijke manier onder controle te houden. Dat is de conclusie van een vijfjarig Nederlands-Vlaams onderzoek, waarbij onder meer de provincies Noord-Brabant en Gelderland zijn betrokken. De onderzoekers hebben diverse adviezen opgesteld om te voorkomen dat ergens grote hoeveelheden overlastgevende rupsen ontstaan.

5 dagen geleden
TNO: bijna 360.000 werknemers ervaren hitteklachten op het werk

DEN HAAG (ANP) - Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

6 dagen geleden
Waarschuwing voor cafeïne in Hero appelsap

DEN HAAG (ANP) - Hero roept een partij blikjes fruitsap appel terug omdat er cafeïne in kan zitten, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zaterdag. Het gaat om blikjes appelsap die ten minste houdbaar zijn tot 28-04-2026. Volgens Hero is er geen acuut gezondheidsrisico, "maar uit voorzorg roepen we deze batch terug".

1 week geleden