Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oplossing voor fouten bij bouw Tweemast-Kameleon

Oplossing voor fouten bij bouw Tweemast-Kameleon

VLISSINGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft middels een raadsbrief de gemeenteraad geïnformeerd over de stand van zaken rondom de fouten bij de bouw van basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg. Na overleg met de aannemer Buko is een principevoorstel uit de bus gekomen waarin de huidige opbouw van de school wordt gedraaid en de fundering daarop wordt aangepast.

De fouten bij de bouw van de nieuwe basisschool kwamen op 9 mei aan het licht waarop de gemeente Vlissingen de bouw per direct heeft stilgelegd. Het ontwerp van de nieuwe school bleek 180 graden verkeerd op de locatie te staan. Op dat moment waren de fundamenten al gereed, alsmede een deel van de opbouw en het dak. De gemeente Vlissingen heeft aannemersbedrijf Buko laten weten een oplossing voor dit probleem te presenteren en ‘op te leveren wat we hebben besteld’. 

Er is nu een principevoorstel gedaan door de aannemer dat door alle betrokken partijen is goedgekeurd. Het voorstel richt zich op een spoedige hervatting van de werkzaamheden. Het is de bedoeling dat het gebouw wordt gedraaid en dat de fundamenten daarop worden aangepast. Zeker is in ieder geval dat de bouw van de basisschool forse vertraging oploopt en de school later opgeleverd zal worden.

Meer uit Vlissingen

Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

8 uur geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

8 uur geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

23 uur geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

1 dag geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

2 dagen geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

3 dagen geleden
Auto uitgebrand in Willem van de Veldelaan in Vlissingen

VLISSINGEN - Een personenauto is maandagavond in vlammen opgegaan in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Ook een tweede voertuig liep schade op. Er raakte niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak.

3 dagen geleden