Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opgelet: deel Bergen op Zoom zondagmiddag afgesloten voor verkeer

Opgelet: deel Bergen op Zoom zondagmiddag afgesloten voor verkeer

THOLEN - Opgelet voor Tholenaren die zondag richting Bergen op Zoom moeten: Op zondag 21 augustus komt de Ronde van Spanje, La Vuelta, door de gemeente Bergen op Zoom. Het is bijzonder dat er zo’n grote wielerronde door de gemeente komt. Het gemeentebestuur hoopt dan ook dat het langs het parcours rood mag kleuren en dat er veel toeschouwers zullen zijn. 

De etappe start in Breda en gaat vervolgens door West-Brabant. Halverwege de etappe komt het peloton onze gemeente binnen. Via het Laageinde gaan de renners het viaduct van de Eendrachtweg (Halsteren / Lepelstraat) over en slaan ze linksaf de Steenbergseweg in. Vanaf dat moment gaat het peloton over de Halsterseweg, de Randweg West, Van Gorkumweg en de Van Konijnenburgweg. Daarna gaat de route verder in de Markiezaatsweg en verlaten de renners Bergen op Zoom via de Antwerpsestraatweg. De renners zetten dan koers richting Woensdrecht en uiteindelijk is de finish in Breda 

De doorkomst in onze gemeente betekent wel iets voor het verkeer en de bereikbaarheid van een aantal wijken op die dag. Het gehele parcours in de gemeente Bergen op Zoom is afgesloten van circa 13.30 uur tot 16.00 uur. Het parcours is dus verkeersvrij en vrij toegankelijk voor publiek. Voor een veilig verloop zijn verkeersmaatregelen nodig. Deze maatregelen zijn afgestemd met politie, provincie en gemeente(n). Gelet op het relatief korte tijdsbestek is ervoor gekozen geen omleidingsroutes te organiseren. Wel zijn er een aantal doorsteekpunten indien zich een noodgeval voordoet. Deze bevinden zich op de locaties: rotonde Schoolstraat - Wouwseweg en de kruising Van Konijnenburgweg - Havendijk- Wittoucksingel. 

De Bergse Plaat is zondagmiddag enkele uren onbereikbaar. Voor noodgevallen is verkeer over de Olof Palmebrug mogelijk. 

Meer uit Tholen

Weerbericht Tholen: De zon schijnt flink en het blijft droog

THOLEN - Het is zonnig en het blijft droog vandaag. Bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 17 of 18 graden. 

14 uur geleden
PvdA en Groenlinks: ‘Aannemer verwerkt plastic afval in wandelpaden Stadszicht’

THOLEN - Tijdens de aanleg van de wandelpaden in de wijk Stadszicht, wordt er door de aannemer plastic verwerkt in de stoep. Althans, dat zeggen PvdA en GroenLinks. Zij maken zich zorgen over deze situatie en stellen vragen aan het college. 

16 uur geleden
Persoon gewond bij kop-staartbotsing op afrit Thoolsebrug

THOLEN - Eén persoon is woensdagavond gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de Thoolsebrug. Het overige verkeer ondervond weinig hinder aan het ongeval. 

19 uur geleden
Werkzaamheden tussen knooppunt Sabina en afrit (24) Dinteloord

THOLEN - De snelweg A4 tussen knooppunt Sabina en afrit (24) Dinteloord is afgesloten van maandag 10 oktober 22.00 uur tot dinsdag 11 oktober 05.00 uur in de richting van Bergen op Zoom.

1 dag geleden
Leerlingen tellen af bij slaan eerste heipalen van hun nieuwe schoolgebouw

SMERDIEK - Alle leerlingen van de Juliana van Stolbergschool en De Rieburch verzamelden zich gisteren in Sint-Maartensdijk. Daar werden de eerste heipalen geslagen voor de bouw van de nieuwe Brede School.

1 dag geleden
Volop Zeeuwse activiteiten tijdens Dutch Food Week

Met Foodsafari’s, Proteïne Praat, Boeren & Buren Proeverij en Boer en Zorg zijn er ook in Zeeland allerlei activiteiten tijdens de landelijke Dutch Food Week. Die vindt plaats van zaterdag 8 tot en met zaterdag 15 oktober en laat het publiek de boeiende wereld van de voedingsindustrie zien. Niet alleen staat Nederland bekend als belangrijk voedselproducerend land, Zeeland in het bijzonder speelt daarin een belangrijk rol, legt voorzitter Caroline Verwijs van Food Delta Zeeland uit. “Zeeland is samen met Flevoland de grootste voedselproducerende regio van Nederland. Dat komt door de akkerbouw en daarnaast is Zeeland uniek door de aquacultuur. We produceren zowel voedsel op land als op zee.”

2 dagen geleden
Het is Dierendag: deze Thoolse huisdiereigenaren verwennen hun beestje vandaag iets meer

THOLEN - Het is vandaag Dierendag! Huisdiereigenaren zetten op die dag hun beestjes even extra in het zonnetje. Zo ook op Tholen. Eén van die baasjes is Asia Mainka-van Houdt. Zij heeft drie tamme ratjes. “Ze zijn ‘s ochtends net zo blij om je te zien als bijvoorbeeld een hond of kat.”

2 dagen geleden