Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Operatie nieuwe stadsentree' ligt op schema

'Operatie nieuwe stadsentree' ligt op schema

VLISSINGEN - De aansluiting van de nieuwe wegen op de nieuwe rotonde bij de stadsentree van Vlissingen verloopt volgens schema.

Dat laat de gemeente Vlissingen donderdag weten. Vanwege de ingrijpende klus is de Veerhavenweg, tussen de snelweg A58 en Kenniswerf, nog tot zaterdagavond dicht voor het verkeer. Als alles volgens planning blijft verlopen, gaat de nieuwe weg zaterdag rond 23.00 uur open en is de verkeershinder voorbij. Door de afsluiting kan het verkeer niet linksaf slaan aan het einde van de A58, de Veerhavenweg op en niet rechtsaf vanaf de Sloeweg naar de Veerhavenweg. Om de overlast te beperken heeft de gemeente de afsluiting gepland in de herfstvakantie.

Havendorpweg

De nieuwe weg vanaf de A58 naar de rotonde krijgt de naam Havendorpweg.

Fietsers moeten nog tot de kerstdagen omrijden. Dan moet het miljoenenproject afgerond zijn. Nadat de vernieuwde weg zaterdagavond opent, zijn er alleen nog kleinere klussen nodig om de vernieuwde stadsentree te voltooien. Dan zijn de Kenniswerf, bedrijventerrein Souburg II, de toekomstige marinierskazerne en de buitenhaven goed bereikbaar en kunnen fietsers bij de nieuwe rotonde veilig door de nieuwe fietstunnel rijden.

Meer uit Vlissingen

De bakkerij van De Broederband komt terug in nieuwe vorm

VLISSINGEN - Het beeldbepalende pand van de bakkerij van de ‘coöperatieve verbruiksvereniging’ De Broederband komt in een nieuwe vorm terug aan de Van Dishoeckstraat. Het oorspronkelijke gebouw is enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw in het Scheldekwartier. 

6 uur geleden
Kijkje achter de schermen bij het Muzeeum

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem Muzeeum op de Nieuwendijk wordt grondig verbouwd en is sinds november vorig jaar gesloten. Voordat het Muzeeum op 1 juni weer wordt heropend krijgen belangstellenden de kans om alvast een kijkje te komen nemen op zaterdag 1 april.

8 uur geleden
Amateurzenders naarstig op zoek naar nieuw honk

VLISSINGEN - De zendamateurs van de Vlissingse afdeling van de Vereniging voor Zendamateurs (VRZA) zitten al zo’n twaalf jaar in de voormalige werkplaats van de PSD aan de Binnenhaven. Nu de gemeente Vlissingen plannen heeft om het gebied te ontwikkelen staat het pand op de nominatie om gesloopt te worden en moeten de zendamateurs op zoek naar een andere stek.

10 uur geleden
Het is vijf voor twaalf voor Kipvis

VLISSINGEN - Voor Kunstwerkplaats Kipvis in de voormalige mdgo aan de Dreesstraat is het vijf voor twaalf. Zoals het er nu naar uitziet moeten de zestien kunstenaars die er hun atelier hebben het pand per 30 juni verlaten. Waar ze naar toe moeten is nog onduidelijk.

1 dag geleden
Wie wipt de meeste tegels?

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten dagen elkaar uit om stenen te wippen en deze in te ruilen voor bloemen, planten en bomen. De actie is onderdeel van de landelijke campagne NK Tegelwippen.

2 dagen geleden
Jongensdroom Jaimy Quite gaat in vervulling

VLISSINGEN - Het is een jongensdroom die in vervulling gaat. De uit Vlissingen afkomstige Jaimy Quite drumt sinds enkele maanden bij metalband Highway Chile, de band waar hij als tiener zo tegenop keek. Vrijdag 31 maart speelt Quite met Highway Chile in De Spot in Middelburg tijdens een benefietavond ‘Rock voor de Molukken’. 

2 dagen geleden
Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

3 dagen geleden