Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Operatie nieuwe stadsentree' ligt op schema

'Operatie nieuwe stadsentree' ligt op schema

VLISSINGEN - De aansluiting van de nieuwe wegen op de nieuwe rotonde bij de stadsentree van Vlissingen verloopt volgens schema.

Dat laat de gemeente Vlissingen donderdag weten. Vanwege de ingrijpende klus is de Veerhavenweg, tussen de snelweg A58 en Kenniswerf, nog tot zaterdagavond dicht voor het verkeer. Als alles volgens planning blijft verlopen, gaat de nieuwe weg zaterdag rond 23.00 uur open en is de verkeershinder voorbij. Door de afsluiting kan het verkeer niet linksaf slaan aan het einde van de A58, de Veerhavenweg op en niet rechtsaf vanaf de Sloeweg naar de Veerhavenweg. Om de overlast te beperken heeft de gemeente de afsluiting gepland in de herfstvakantie.

Havendorpweg

De nieuwe weg vanaf de A58 naar de rotonde krijgt de naam Havendorpweg.

Fietsers moeten nog tot de kerstdagen omrijden. Dan moet het miljoenenproject afgerond zijn. Nadat de vernieuwde weg zaterdagavond opent, zijn er alleen nog kleinere klussen nodig om de vernieuwde stadsentree te voltooien. Dan zijn de Kenniswerf, bedrijventerrein Souburg II, de toekomstige marinierskazerne en de buitenhaven goed bereikbaar en kunnen fietsers bij de nieuwe rotonde veilig door de nieuwe fietstunnel rijden.

Meer uit Vlissingen

Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

1 dag geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

1 dag geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

2 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

2 dagen geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

3 dagen geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

3 dagen geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

4 dagen geleden