Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Openingen bij de Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Openingen bij de Kunst- en Cultuurroute Middelburg

MIDDELBURG - Verrassend veel nieuwe exposities worden geopend op zondag 5 maart. U kunt tussen 13.00 en 17.00 uur bij diverse deelnemers van de Kunst- en Cultuurroute Middelburg de opening gewoon bijwonen. Loop gerust binnen, kijk rond en maak kennis met de makers.

Zo opent De Oostkerk met installaties van Frank van der Meijden en schilderijen van Peter Christ. Terwijl DJ Dierlijk heerlijke hitjes draait kunt u genieten van de kunst, een drankje en de architectuur. CBK Zeeland, Balans 17, opent een nieuwe expositie met werk van Kamagurka, de kinderkunstweek-kunstenaar van 2023. Bijzonder daarbij is de combinatie met werken van 24 Zeeuwse kunstenaars rond het thema ‘Van druppel tot tsunami, water in de kunst’. 

Water staat deze maand ook centraal in de nieuwe exposities bij GalerieGerritse, Londensekaai 19, in werken van Sophia Kirst, Jeanine van der Linde en Leen van Duivendijk. Architect Johan de Koning opent bij SmithArt, Singelstraat 13, de nieuwe tentoonstelling ‘TEVOORSCHIJN’. Kunst van Daniel Dutrieux, Hendri van der Putten, Anne-Marie van Sprang en Tineke Smith komen tezamen in deze museologische open ruimte. 

Iraans/Nederlands kunstenaar Kianoosh Gerami exposeert bij Cultuurhuis Kuiperspoort. Kunst is bij hem geworteld in zijn multiculturele achtergrond en gebaseerd op herinneringen, geschiedenis en literatuur van het Oosten en het Westen. Autodidactisch kunstenaar Mitchell Meesters uit Middelburg opent zijn expositie ‘Fel Abstract’ met werken op canvas. Hij zoekt daarbij naar balans in compositie, kleurencombinatie en intensiteit. U ziet in zijn werken bij expositieruimte ‘Het Lokaal’, Zusterplein 8, uitingen van zijn gevoelsbeleving.  

Kijk voor uitgebreide informatie en inspiratie op www.kunstroutemiddelburg.nl.

Meer uit Middelburg

Stadsnatuur in het zonnetje tijdens het stadsnatuurfestival Middelburg

Ook in de stad is volop natuur. Naast mensen worden steden bevolkt door vleermuizen, bermplanten, insecten, korstmossen, vogels, bomen en talloze andere planten en dieren. Deze stadsnatuur staat centraal tijdens het stadsnatuurfestival op woensdag 6 december 2023 van 13.30 tot 16.00 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Het festival wordt georganiseerd door University College Roosevelt, de gemeente Middelburg, de Zeeuwse Milieufederatie en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB). Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

22 uur geleden
Buurtbewoners zetten zich in voor veiligheid op Dauwendaelselaan

MIDDELBURG - Vorige week zijn buurtbewoners en ouders uit de omgeving Herberdsland  en Girsesland, in de Middelburgse wijk Dauwendaele gestart met het uitvoeren van snelheidsmetingen op de Dauwendaelselaan. De actie was onderdeel van een langere strijd die de buurtbewoners voeren voor een herinrichting van de Dauwendaelselaan om daarmee een veiligere buurt te creëren waar alle bewoners weer veilig de straat over kunnen steken om naar school te gaan, hun hond uit te laten, buren te bezoeken of van een speeltuin naar huis te lopen. 

1 dag geleden
Een dubbele podiumplaats voor Mandy Kasse

VEERE - Mandy Kasse uit Veere heeft vorige week maar liefst twee podiumplaatsen veroverd bij de kampioenschappen Rallycross 2023. In de categorie Supernationals MIN werd Kasse derde bij zowel het Nederlands als het Belgisch Kampioenschap. Er waren dit seizoen vijfentwintig deelnemende coureurs.

1 dag geleden
Ieder kind verdient een 'Kansrijke Start

MIDDELBURG - Op donderdag 23 november wamen alle partners van de coalitie Kansrijke Start Middelburg bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst wisselden ze ervaringen uit en keken ze vooruit naar 2024. Er ontstonden ook nieuwe samenwerkingen tijdens en na het speeddaten. Tessa Roseboom trakteerde de aanwezigen op een inspirerende lezing over het belang van de eerste 1000 dagen. Zij zoomde daarbij specifiek in op het vaderschap. Tessa Roseboom is hoogleraar en schrijver van de boeken 'De 1e 1000 dagen' en 'Gelijk goed beginnen'. Tessa was onder de indruk van wat er in Middelburg al staat rondom Kansrijke Start.

1 dag geleden
Geef kunst cadeau

MIDDELBURG - December is bij uitstek de maand om elkaar te verrassen met mooie cadeaus. Daarom heeft Kunst- en Cultuurroute Middelburg musici van Muziekschool Zeeland gevraagd om u, op zondagmiddag 3 december, te trakteren op mooie muziek. Op verrassende locaties in de binnenstad treden, in een flashmob-achtige setting, getalenteerde muziekleerlingen en hun leerkrachten voor u op. 

1 dag geleden
48 jaar trouw aan de bibliotheek

MIDDELBURG - Door alle verhalen over flexwerkers (Nederland telde er in 2022 2,7 miljoen) zou je kunnen gaan denken dat het niet meer van deze tijd is, om lang voor dezelfde baas te werken. Toch zijn er ook nog steeds veel mensen die hun werkgever wel degelijk vele jaren trouw blijven. Werknemers van 55 jaar en ouder zijn in Nederland gemiddeld 17,5 jaar in dienst van dezelfde werkgever. Mensen die bijna een leven lang bij hetzelfde bedrijf of dezelfde organisatie zijn er ook nog steeds.

1 dag geleden
Bestuurder van een snorfiets gewond na eenzijdig ongeval in het centrum van Zoutelande

ZOUTELANDE- Een bestuurder van een snorfiets is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval aan de Nieuwstraat in het centrum van Zoutelande. Door onbekende oorzaak kwam de bestuurder ten val. De politie en de ambulancedienst kwamen ter plaatse om medische ondersteuning te verlenen. De bestuurder is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. 

2 dagen geleden