Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opening Postcodeproject Middelburg op dak van BPG van Westen

Opening Postcodeproject Middelburg op dak van BPG van Westen

MIDDELBURG - Op woensdag 25 augustus 2021 14.00 uur zal wethouder Chris Dekker van gemeente Middelburg de installatie met zonnepanelen, van postcoderoos project Middelburg van Westen, onderdeel van Zonnecollectief Zeeland, officieel in gebruik stellen.

De installatie is een project van Zonnecollectief Zeeland en levert ‘echte’ Zeeuwse groene stroom op. Een postcoderoos project is een uitkomst voor mensen die zelf geen (geschikt) dak voor zonnepanelen hebben. Op deze manier kunnen ze zonnepanelen op het dak van een ander hebben. Voor dit project zijn in totaal 180 panelen geplaatst van elk 420 kWp om jaarlijks ongeveer 73.000 kWh op te wekken. Dit is ongeveer het stroomverbruik van 25 huishoudens per jaar. Deze stroom wordt geleverd aan Delta Energie en maakt onderdeel uit van 100 % Zeeuws Groen van Delta.

Het is een burgerinitiatief dat door een 25 inwoners uit het postcode gebied in en rond Middelburg mogelijk is gemaakt. De eigenaren van BPG van Westen Middelburg hebben hundak voor de komende 15 jaar beschikbaar gesteld. Gemeente Middelburg heeft een deel van de voorbereidingskosten voor haar rekening genomen en vanuit het Zeeuws Klimaatfonds is er een bijdrage gekomen. De rijksoverheid draagt ook bij door voor dit soort projecten de energiebelasting terug te geven. Al deze partijen vinden het klimaat belangrijk en het mooie van deze regeling is dat het samenwerking tussen inwoners stimuleert. Zo is het werken aan verduurzaming op verschillende manieren energie voor de samenleving.

Op het dak van BPG van Westen zal komend half jaar nog geprobeerd worden een 2e en eventueel later een 3e project te realiseren. Dit zal ook opgepakt worden door Zonnecollectief Zeeland. Zij hebben al kans gezien in afgelopen jaar 5 projecten in heel Zeeland van de grond te krijgen. Het volgende project op het dak van BPG van Westen zal 1 van de 7 nieuwe projecten zijn, die Zonnecollectief Zeeland probeert te realiseren. Voor de projecten is inmiddels een Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) toegekend.

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

7 uur geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

13 uur geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

1 dag geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

3 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

6 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

6 dagen geleden