Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opening Postcodeproject Middelburg op dak van BPG van Westen

Opening Postcodeproject Middelburg op dak van BPG van Westen

MIDDELBURG - Op woensdag 25 augustus 2021 14.00 uur zal wethouder Chris Dekker van gemeente Middelburg de installatie met zonnepanelen, van postcoderoos project Middelburg van Westen, onderdeel van Zonnecollectief Zeeland, officieel in gebruik stellen.

De installatie is een project van Zonnecollectief Zeeland en levert ‘echte’ Zeeuwse groene stroom op. Een postcoderoos project is een uitkomst voor mensen die zelf geen (geschikt) dak voor zonnepanelen hebben. Op deze manier kunnen ze zonnepanelen op het dak van een ander hebben. Voor dit project zijn in totaal 180 panelen geplaatst van elk 420 kWp om jaarlijks ongeveer 73.000 kWh op te wekken. Dit is ongeveer het stroomverbruik van 25 huishoudens per jaar. Deze stroom wordt geleverd aan Delta Energie en maakt onderdeel uit van 100 % Zeeuws Groen van Delta.

Het is een burgerinitiatief dat door een 25 inwoners uit het postcode gebied in en rond Middelburg mogelijk is gemaakt. De eigenaren van BPG van Westen Middelburg hebben hundak voor de komende 15 jaar beschikbaar gesteld. Gemeente Middelburg heeft een deel van de voorbereidingskosten voor haar rekening genomen en vanuit het Zeeuws Klimaatfonds is er een bijdrage gekomen. De rijksoverheid draagt ook bij door voor dit soort projecten de energiebelasting terug te geven. Al deze partijen vinden het klimaat belangrijk en het mooie van deze regeling is dat het samenwerking tussen inwoners stimuleert. Zo is het werken aan verduurzaming op verschillende manieren energie voor de samenleving.

Op het dak van BPG van Westen zal komend half jaar nog geprobeerd worden een 2e en eventueel later een 3e project te realiseren. Dit zal ook opgepakt worden door Zonnecollectief Zeeland. Zij hebben al kans gezien in afgelopen jaar 5 projecten in heel Zeeland van de grond te krijgen. Het volgende project op het dak van BPG van Westen zal 1 van de 7 nieuwe projecten zijn, die Zonnecollectief Zeeland probeert te realiseren. Voor de projecten is inmiddels een Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) toegekend.

Meer uit Middelburg

Recordaantal deelnemers Walcherse voorrondes Nationale Voorleeswedstrijd

MIDDELBURG - Maar liefst zesentwintig deelnemers doen dit jaar mee aan de Walcherse rondes van de Nationale Voorleeswedstrijd, die dit jaar op 22 en 29 maart plaatsvinden in ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

9 uur geleden
Gratis Kinderkunstatelier in ZB Middelburg op 22 maart

MIDDELBURG - Doe tijdens de Kinderkunstweek mee aan het 30 minuten durende Kinderkunstatelier Golven. In dit tijdelijk grafisch atelier van Virusgrafiek in de ZB (speciaal voor de Kinderkunstweek ingericht) ga je aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema Golven: ‘Hoog, Hoger, Hoogst ‘.

1 dag geleden
SGP wil kleine kernenfonds

MIDDELBURG - De SGP in Zeeland maakt zich zorgen om het steeds meer verdwijnen van voorzieningen uit kleine kernen, zoals een buurtsuper, (hulp)postkantoor, ontmoetingscentrum, dorpshuis of een spreekuur voor medische zorg. Daarom pleit de fractie voor een KLEINE KERNENfonds om deze voorzieningen mede in stand te houden én hulp van professionals.  

1 dag geleden
Brassband Crescendo Oostkapelle bestaat 125 jaar

OOSTKAPELLE - Brassband Crescendo uit Oostkapelle bestaat in 2023 125 jaar. Voor de vereniging is dat natuurlijk een bijzondere reden om van de jaarlijkse uitvoering een muzikaal feestje te maken. 

1 dag geleden
39-jarige man uit gemeente Veere komt om bij ongeval Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Op de Hondegemsweg bij Grijpskerke heeft maandagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Hierbij zijn zowel een vrachtwagen als een personenauto in een sloot beland. Het slachtoffer is een 39-jarige man uit gemeente Veere. 

1 dag geleden
C&A sluit Middelburgse vestiging na bijna 45 jaar

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt gesloten in juli van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bevestigd tegenover Omroep Zeeland. De winkel aan de Lange Delft heeft bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend.

2 dagen geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor verward persoon in woning Middelburg-Zuid

MIDDELBURG - De hulpdiensten proberen op dit moment in Middelburg-Zuid een verward persoon uit een woning te praten. Verschillende hulpdiensten zijn in groten getale ter plekke.

2 dagen geleden