Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opening Galerij SVRZ 't Gasthuis

Opening Galerij SVRZ 't Gasthuis

MIDDELBURG - De centrale hal van SVRZ ’t Gasthuis in Middelburg is helemaal opnieuw ingericht. In de hal op de begane grond is een echte ‘galerij’ gecreëerd waar kunstenaars kunnen exposeren. Donderdag 9 maart wordt de nieuwe ‘galerij’ officieel geopend met een eerste expositie. Iedereen is welkom om te genieten van de kunst. Zo brengen we kunst in het verpleeghuis én houden we verbinding met de omgeving.

Wie bij SVRZ ’t Gasthuis binnenkomt vanaf het Noordpoortplein heeft direct zicht op de eerste expositiewand. In totaal bieden drie wanden ruim twintig meter ruimte om schilderijen, foto’s of andere ‘platte kunst’ tentoon te stellen. Op een hoogte die ook rolstoelgebruikers de mogelijkheid geeft om hiervan te genieten.

Maatschappelijke functie
Met de galerij brengen we kunst in het verpleeghuis. En dat niet alleen: met de galerij houden we ook de verbinding met de samenleving. Kom naar binnen, kom op bezoek. Maak een praatje. Bij de receptie kunt u informatie inkijken over de werken.
Aan het eind van de expositie is de bezoeker aangekomen bij het restaurant. Hier kan nog even gezellig nagepraat worden met een hapje of drankje. Tevens is dit een mooie plaats voor een vernissage.

Exposeren
Afhankelijk van de belangstelling, kan een expositie maximaal twee tot drie maanden duren. SVRZ zorgt voor de verzekering van de kunstwerken. Het inrichten van de expositie is de verantwoordelijkheid van de kunstenaar zelf. Heeft u interesse om te exposeren in ’t Gasthuis? Neem dan contact op met het locatiesecretariaat via 088 - 8871 100.

Meer uit Middelburg

Aftellen tot Kerstmis: adventstoer gelanceerd in Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - In Middelburg is vrijdag de zogenoemde Advent Visual Art Tour gelanceerd. De toer, waarbij in de maand december iedere dag een nieuw scherm met videokunst wordt geopend, maakt deel uit van Middelburg Winterstad.

1 uur geleden
Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

22 uur geleden
Theaterloods-B speelt Leeuwenhart voor basisscholen

MIDDELBURG - De nieuwe productie van De Zeeuwse jeugdtheatermakerij Theaterloods-B heet 'Leeuwenhart' en is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs.

23 uur geleden
Oud-bestuurslid verduisterde 60.000 euro van tennisclub MLTC

MIDDELBURG - Bij Stichting De Veste, die gelieerd is aan de Middelburgse tennisclub MLTC, is in zes jaar tijd een bedrag van bijna 60.000 euro verduisterd door een oud-bestuurslid. Dat schrijft de tennisvereniging op haar website.

1 dag geleden
Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

2 dagen geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

2 dagen geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

2 dagen geleden