Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Openbaar vervoer maandag rustiger na nieuw thuiswerkadvies

Openbaar vervoer maandag rustiger na nieuw thuiswerkadvies

DEN HAAG (ANP) - Het is duidelijk rustiger geweest in de treinen, bussen, metro's, trams op maandag, de eerste werkdag nadat de coronaregels en ook het thuiswerkadvies waren aangescherpt. Nederlanders checkten ruim 4 procent minder in bij het openbaar vervoer vergeleken met een week eerder. Dat meldt het ov-chipkaartbedijf Translink op basis van cijfers.

Maandag maakten mensen 2,9 miljoen keer gebruik van het openbaar vervoer. Dat is het rustigst sinds eind augustus, als de maandagen tijdens de herfstvakantie buiten beschouwing worden gelaten. Vorige week maandag werd nog bijna 3,1 miljoen keer ingecheckt.

Tijdens de persconferentie vrijdag scherpte Mark Rutte het thuiswerkadvies aan naar "werk thuis, tenzij het écht niet anders kan". Begin november vroeg de demissionair premier al om minimaal de helft van de werktijd thuis te werken.

De week daarop was het op werkdagen ook ongeveer 4 procent rustiger in de treinen. Ook de reistijd in de auto nam af, met meer dat 5 procent. Dat meldt DAT.Mobility op basis van gegevens uit het Nederlands Verplaatsingspanel (NVP). Hiervoor zijn de verplaatsingen van een panel van 10.000 mensen gemeten met een app.

Meer uit Binnenland

Rechtbank doet uitspraak in zaak van vrouwen tegen kloosters

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Haarlem doet woensdag uitspraak in een zaak die vrouwen aanspanden tegen de organisatie achter de kloosters van de Zusters van de Goede Herder, waar ze naar eigen zeggen onder barre omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.

1 uur geleden
Programma gratis schoolmaaltijden van start in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De lancering van het programma voor gratis schoolmaaltijden vindt woensdag plaats op de SBO Merlijn in Den Haag, een school voor speciaal basisonderwijs in het Laakkwartier, meldt het ministerie van Onderwijs. Dat stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor schoolmaaltijden voor leerlingen op basis- en middelbare scholen die de hulp het best kunnen gebruiken.

1 uur geleden
MOB eist dat provincies vergunningen 40 'piekbelasters' intrekken

NIJMEGEN (ANP) - Provincies moeten de vergunningen intrekken van veertig veehouderijen waarvan duidelijk is dat ze veel stikstof uitstoten die in natuurgebieden terechtkomt, eist milieuorganisatie MOB. De organisatie heeft de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Limburg daar dinsdag over aangeschreven, bevestigt raadsman Valentijn Wösten na berichtgeving door NRC. Dit is de eerste stap in een juridische procedure.

11 uur geleden
Verdachten doden hulpverlener Emmen ook verdacht van overval

ASSEN (ANP) - De drie jeugdige verdachten van de fatale steekpartij in jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen in januari, worden ook verdacht van andere incidenten. Dit meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Zo worden twee van hen verdacht van een gewelddadige overval op de McDonald's in Emmen eerder die maand. Het drietal blijft langer vastzitten.

11 uur geleden
Jumbo roept stollen terug vanwege verkeerd etiket

VEGHEL (ANP) - Jumbo roept per direct een bepaald soort stol terug omdat op dat product een verkeerd etiket zit. Daarop staat niet vermeld dat in de stol de allergenen ei, melk en noten zitten. Dit kan een gevaar opleveren voor mensen die allergisch zijn voor ei, melk en/of noten.

12 uur geleden
Gemeente Amsterdam gaat TikTok weren op werktelefoons

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil apps als TikTok weren van werktelefoons van ambtenaren. Dat schrijft verantwoordelijk wethouder Touria Meliani in een brief aan de gemeenteraad.

12 uur geleden
Gemeente Amsterdam wil af van overlast toeristen: 'Stay Away'

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam wil af van de overlast van toeristen en begint daarom een campagne: Stay Away. De ontmoedigingscampagne maakt deel uit van het maatregelenpakket dat de gemeenteraad in december aannam.

12 uur geleden