Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open water is andere koek dan zwembad

Open water is andere koek dan zwembad

GOES - Basisschoolleerlingen in de gemeente Goes kunnen dankzij een project van de gemeente en sportopleiding CIOS de klas verruilen voor open water. De kinderen, zoals Kelvin en Yinthe van de Holtkampschool, doen ervaring op met watersporten in de buitenlucht, dat heel anders is dan zwemmen in het zwembad.  

De kinderen van de aangemelde scholen mogen drie ochtenden de klas uit om bij het Goese Meer te watersporten. Met zonnig weer, niet te veel wind en water van een graadje of zestien hebben Kelvin en Yinthe veel plezier tijdens dit buitenprogramma. “Dit is heel anders dan zwemmen in het zwembad”, merkt Yinthe. 

Het lespakket biedt onder meer kennismaking aan met sporten als raften en kayakken, maar ook workshops over wat kinderen moeten doen ze als ze in de problemen komen. “We gingen reddingszwemmen en dan moest je een touw gooien en iemand naar de kant trekken”, vertelt Yinthe, die een A- en B-diploma heeft. Knopen heeft ze ook al geleerd. Het hoort niet bij de les, maar Yinthe is ook kopje onder gegaan toen haar kayak omsloeg. Dat vond ze niet eng, vertelt ze. “Ik kwam er makkelijk uit en kon toen gaan staan. Wel heb ik geleerd dat je eerst naar de kant moet gaan voordat je je kayak omdraait, want anders zinkt ie vol water naar de bodem.” 

Ook Kelvin geniet. Hij heeft voor het eerst gekanood. “Ik kijk altijd met open mond toe hoe goed Kelvin kan sporten en dat is nu ook weer”, vertelt zijn juf Mariëlle. Over dit lesaanbod hoefde haar school niet lang na te denken, vertelt ze. “De kinderen leren hier zoveel van. Samenwerken bijvoorbeeld, maar ook over de natuur. We hopen dat deze lessen er volgend jaar weer zijn.”

Meer uit Beveland

Op zoek naar vrijwilligers voor de erfgoedsector? Lift dan mee met erfgoedvrijwilliger.nl!

MIDDELBURG - Ben je op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Plaats dan snel een korte klus op erfgoedvrijwilliger.nl en lift mee op een landelijke wervingscampagne. In september en oktober wordt er vanuit het platform Erfgoedvrijwilliger een online campagne uitgezet om meer mensen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

13 uur geleden
A58 in beide richtingen dicht vanwege persoon op viaduct

KAPELLE - De A58 is vanochtend in beide richtingen afgesloten geweest ter hoogte van Kapelle. De hulpdiensten waren ter plekke bij een suïcidaal persoon.

13 uur geleden
Goes geniet op en top van kermis

GOES - De kermis in Goes is in volle gang.

15 uur geleden
‘Festival haalt kwalitatief beste films naar Zeeland’

VLISSINGEN - Nog een paar weken en dan vormt bioscoop CineCity in Vlissingen opnieuw het decor voor het internationale filmfestival Film by the Sea. Dit jaar beleeft het gerenommeerde filmevenement zijn 24e editie en is met meer dan honderd films weer terug op het niveau van voor de twee coronajaren.Toch is het festivaldirecteur Jan Doense niet te doen om de hoeveelheid films, maar de kwaliteit ervan. “Het is natuurlijk geweldig dat we weer een onbeperkt festival kunnen organiseren, want er is eindelijk weer ruimte voor feesten en livemuziek. Dat hebben we wel gemist de afgelopen twee edities. We hebben de mazzel gehad dat we tussen de lockdowns in toch relatief normale festivals hadden. Er waren weliswaar minder films, maar evenveel vertoningen als de jaren daarvoor. We hadden ook online programma’s, maar het merendeel van de films werd toch in de bioscoop bekeken. De kwaliteit van de films stond en staat ook dit jaar weer bovenaan.”Doense vertelt dat ze voor de komende editie toch ook weer gekozen hebben voor een online programma. “Hybride festivals zijn na corona niet meer weg te denken. We willen mensen in bijvoorbeeld Groningen ook de mogelijkheid bieden het festival mee te maken.”Drive-in

1 dag geleden
Campinggast aangehouden na inbraak in boten

WOLPHAARTSDIJK - Agenten namen maandagochtend de auto van een mogelijke inbreker in beslag om te onderzoeken of goederen die in het voertuig lagen van diefstal afkomstig zijn. Ook de vermoedelijke inbreker zelf werd aangehouden.

1 dag geleden
Mannen aangehouden in haven Nieuwdorp

NIEUWDORP - Door de beveiliging van het haventerrein in Nieuwdorp werd vorige week donderdag (11 augustus 2022), rond 03.30 uur, melding gemaakt van het feit dat er (mogelijk onbevoegde) verdachte personen liepen op het terrein.

1 dag geleden
Prominente clubs maken hun opwachting bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Het zal weer druk zijn in de Margrietstraat in Nieuwdorp. Maar liefst 16 prominente Zeeuwse voetbal clubs zullen in de 3e een 4e week van augustus tweemaal acte de préséance geven op het 36e BSC toernooi. De ingrediënten voor een aantrekkelijk BSC toernooi zijn volop aanwezig.

1 dag geleden