Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open water is andere koek dan zwembad

Open water is andere koek dan zwembad

GOES - Basisschoolleerlingen in de gemeente Goes kunnen dankzij een project van de gemeente en sportopleiding CIOS de klas verruilen voor open water. De kinderen, zoals Kelvin en Yinthe van de Holtkampschool, doen ervaring op met watersporten in de buitenlucht, dat heel anders is dan zwemmen in het zwembad.  

De kinderen van de aangemelde scholen mogen drie ochtenden de klas uit om bij het Goese Meer te watersporten. Met zonnig weer, niet te veel wind en water van een graadje of zestien hebben Kelvin en Yinthe veel plezier tijdens dit buitenprogramma. “Dit is heel anders dan zwemmen in het zwembad”, merkt Yinthe. 

Het lespakket biedt onder meer kennismaking aan met sporten als raften en kayakken, maar ook workshops over wat kinderen moeten doen ze als ze in de problemen komen. “We gingen reddingszwemmen en dan moest je een touw gooien en iemand naar de kant trekken”, vertelt Yinthe, die een A- en B-diploma heeft. Knopen heeft ze ook al geleerd. Het hoort niet bij de les, maar Yinthe is ook kopje onder gegaan toen haar kayak omsloeg. Dat vond ze niet eng, vertelt ze. “Ik kwam er makkelijk uit en kon toen gaan staan. Wel heb ik geleerd dat je eerst naar de kant moet gaan voordat je je kayak omdraait, want anders zinkt ie vol water naar de bodem.” 

Ook Kelvin geniet. Hij heeft voor het eerst gekanood. “Ik kijk altijd met open mond toe hoe goed Kelvin kan sporten en dat is nu ook weer”, vertelt zijn juf Mariëlle. Over dit lesaanbod hoefde haar school niet lang na te denken, vertelt ze. “De kinderen leren hier zoveel van. Samenwerken bijvoorbeeld, maar ook over de natuur. We hopen dat deze lessen er volgend jaar weer zijn.”

Meer uit Beveland

Nieuwe kinderburgemeester Borsele: 'Zet zich in tegen pesten en discriminatie'

BORSELE - De gemeente Borsele heeft een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Bregje Boonman mag zich heel 2024 kinderburgemeester van Borsele noemen. De jury koos afgelopenvrijdagmiddag de winnaar.

6 uur geleden
Brandweer komt af op gaslucht Oostsingel in Goes

GOES – Vanwege een gaslucht in een pand in het centrum van Goes werd de brandweer vrijdagavond ingezet.

7 uur geleden
Provincie vraagt aandacht voor Zeeuws spoor in brief aan ProRail

MIDDELBURG - Op 8 december 2023 heeft de Provincie Zeeland een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.

8 uur geleden
Bestelbusje belandt in vangrail op A58 bij 's-Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE – Bij een ongeval op de A58 bij 's-Heer Arendskerke is zaterdagmiddag een bedrijfsbusje tegen een vangrail tot stilstand gekomen.

8 uur geleden
Katse Kerk is zondag sfeervol decor voor kerstmarkt

KATS - De Katse Kerk is een zeventiende eeuws rijksmonument. Belangrijk voor het voortbestaan van kerken is een veelzijdig gebruik van de gebouwen, blijkt uit de kerkenvisie voor de gemeente Noord-Beveland. De Katse Kerk is al het adres voor allerhande activiteiten, zoals een kerstmarkt zondag (10 december).

11 uur geleden
Aan de keukentafel bij Hendriek Flikweert: 'We hebben een papierfetisj bij Lectori'

KAPELLE - Hendriek Flikweert-Herselman zou in de zorg gaan werken, dat wilde ze als jong meisje al doen. Toen ze achttien was veranderden de plannen. De vader van Hendriek had een bijzonder voorstel. Wilde ze niet samen met haar moeder een boekhandel beginnen in Kapelle? Zo gezegd, zo gedaan. Dit jaar bestaat Boekhandel Lectori ('De lezer zijt gegroet') 34 jaar. “Wij gaan gewoon door."

13 uur geleden
Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

1 dag geleden