Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open Monumentendag: wethouder Maas zorgt voor de versnaperingen

Open Monumentendag: wethouder Maas zorgt voor de versnaperingen

VEERE - Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag. Ook in de gemeente Veere worden er een groot aantal monumenten opengesteld. Dit is uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. Om deze vrijwilligers te bedanken brengt wethouder Maas deze dag een aantal lunchpakketten rond.

Het Walcherse thema is dit jaar: ‘Slag om de Schelde’. De Walcherse gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen hebben dit jaar gekozen voor een eigen thema: Slag om de Schelde.  Op de monumentendag zijn naast de jaarlijkse monumenten, ook bunkers en andere oorlogsgerelateerde objecten bezichtigen. De deelnemende monumenten zijn terug te vinden op de landelijke website van de Open Monumentendag: www.openmonumentendag.nl. Ook hebben de drie Walcherse gemeenten een flyer uitgebracht. Op deze flyer staat een QR code waarmee een speciale route gefietst kan worden door de drie gemeenten. Deze flyer is te verkrijgen bij alle deelnemende monumenten, supermarkten en inspiratiepunten. Kijk voor de online flyer en meer informatie op www.veere.nl/open-monumentendag.

Meer uit Middelburg

Werkzaamheden aan hellingbaan ZB in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 8 tot ca. 23 december 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de hellingbaan naar de ingang van de ZB, aan de Kousteensedijk in Middelburg. De helling is dan afgesloten voor voetgangers en rolstoel- en scootmobielgebruikers. 

18 uur geleden
Nationaal wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt naar Middelburg

MIDDELBURG - De derde editie van Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), komt naar Middelburg. Midden in de meivakantie op woensdag 3 mei kunnen kinderen en hun begeleiders in de historische binnenstad op expeditie. Onderzoekers, musea en kennisinstellingen vanuit heel Nederland staan klaar om hen te enthousiasmeren voor de wetenschap, met workshops, interactieve installaties en mini-colleges.

19 uur geleden
Auto belandt op kop in sloot Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij de Roosjesweg tussen Aagtekerke en Domburg is vanochtend een auto op zijn kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

19 uur geleden
Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

21 uur geleden
Bounce Valley geopend op ZEP Middelburg

MIDDELBURG - De indoorattractie Bounce Valley, een luchtkussenpark voor zowel kinderen als volwassenen, heeft gisteren de deuren geopend in Middelburg. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren de eerste bezoekers welkom.

23 uur geleden
Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

23 uur geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

23 uur geleden