Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open Monumentendag: wethouder Maas zorgt voor de versnaperingen

Open Monumentendag: wethouder Maas zorgt voor de versnaperingen

VEERE - Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag. Ook in de gemeente Veere worden er een groot aantal monumenten opengesteld. Dit is uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van vrijwilligers. Om deze vrijwilligers te bedanken brengt wethouder Maas deze dag een aantal lunchpakketten rond.

Het Walcherse thema is dit jaar: ‘Slag om de Schelde’. De Walcherse gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen hebben dit jaar gekozen voor een eigen thema: Slag om de Schelde.  Op de monumentendag zijn naast de jaarlijkse monumenten, ook bunkers en andere oorlogsgerelateerde objecten bezichtigen. De deelnemende monumenten zijn terug te vinden op de landelijke website van de Open Monumentendag: www.openmonumentendag.nl. Ook hebben de drie Walcherse gemeenten een flyer uitgebracht. Op deze flyer staat een QR code waarmee een speciale route gefietst kan worden door de drie gemeenten. Deze flyer is te verkrijgen bij alle deelnemende monumenten, supermarkten en inspiratiepunten. Kijk voor de online flyer en meer informatie op www.veere.nl/open-monumentendag.

Meer uit Middelburg

Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

6 uur geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

15 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

15 uur geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

17 uur geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

17 uur geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

18 uur geleden
Alta Luna presenteert EP in Middelburg

MIDDELBURG - Op 12 april 2024 brengt Alta Luna haar EP 'Shorter Days, Longer Nights' uit. Om dit te vieren spelen zij diezelfde dag hun EP-release show in De Spot in Middelburg.  Op 1 maart is er alvast een voorproefje in de vorm van de single 'Faces', die dan uitkomt.

1 dag geleden