Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open Dag op rugbyclub Tovaal in Goes

Open Dag op rugbyclub Tovaal in Goes

GOES - Op zaterdag 19 maart is het open dag bij Rugbyclub Tovaal in Goes. Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn van harte welkom om de rugbysport te komen ontdekken. Laat je verrassen door deze veelzijdige sport.

Vriendjesdag

De Vriendjesdag begint zaterdag om 09.30 uur met een inloop. Daarna vinden er verschillende clinics plaats. En natuurlijk wordt er gezellig afgesloten met een hapje en een drankje. Het is fijn als kinderen zich van tevoren aanmelden via [email protected] maar kinderen kunnen ook nog op de dag zelf aangemeld worden. Voor de kinderen die het spannend vinden om alleen naar de open dag te komen, heeft de rugbyclub een mooie oplossing gevonden. Ouders kunnen vooraf een mail sturen aan de rugbyclub, dan worden de kinderen gekoppeld aan een Tovaal-buddy. Deze buddy neemt de potentiële nieuwe spelertjes mee op sleeptouw tijdens de open dag.

Rugby, meer dan alleen een sport

Camran uit Kamperland (10 jaar) is vorig jaar begonnen met rugby. ‘Ik had een clinic op school gehad en wilde het graag proberen. Ik vind het erg leuk op rugby. De tackels vind ik nog een beetje spannend maar het gaat steeds beter. Ook doen we heel veel leuke dingen buiten het veld. Vorige week hadden we nog een karaokeavond en een paar weken daarvoor hadden we met een paar teams levend stratego gespeeld. Het zou leuk zijn als er nog meer kinderen op rugby komen.’

Yara en Kaat uit Goes spelen in het rugbyteam van de Turven (onder de 8 jaar). Ze vinden rugby een leuke sport, ook voor meisjes, wordt er door de meiden benadrukt. Ze spelen in een gemixt team maar er zijn nu nog meer jongens dan meisjes en daar willen de dames graag verandering in brengen. “Meer meisjes in ons team zou wel heel leuk zijn, maar met jongens zijn we ook blij hoor!”.

Trainingsdagen

Mochten kinderen na de open dag de smaak te pakken hebben, in de maand maart en april mogen kinderen gratis meetrainen.

Guppen onder de 6 jaar, zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur.

Turven onder de 8 jaar, zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur.

Benjamins onder de 10 jaar, woensdag- en vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Mini’s onder de 12 jaar, woensdag- en vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Over Tovaal

Tovaal is een bloeiende sportvereniging. Op dit moment zijn er zo’n 53 jeugdleden. Al vanaf 4 jaar kunnen kinderen mee komen trainen. Rugb is een stoere sport waarbij je van alles doet: rennen, vangen, gooien, schieten en tackelen. Ben je snel, sterk, groot of klein? Voor iedereen is er plaats in ons team! Je moet wel tegen een stootje kunnen!

Over rugby

Rugby is een eerlijke en fatsoenlijke sport. Geen gedoe in of naast het veld. Je speelt met respect voor je medespelers, de tegenstander en de scheidsrechter. Teamspirit is iets waar Tovaal veel waarde aan hecht. Dit is de basis voor een gezonde club. Een club vol passie, leergierigheid en plezier.

Meer uit Beveland

Burgernet stopt in september met sms en spraakbericht

DEN HAAG - Burgernet zal binnenkort alleen nog via de app berichten versturen over zoekacties rond inbraken, berovingen, vermiste personen en andere zaken waarvoor de hulp van het publiek wordt gevraagd. De meldingen via sms en spraakberichten komen daarmee te vervallen.

1 uur geleden
Adrz haalt geld op voor Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds

GOES - Zaterdag 27 mei werd op ‘International Emergency Medicine day’ door een team van ziekenhuis Adrz voor de 7e keer de SGO-run gelopen. 

7 uur geleden
Geslaagde Moederdagactie: Honderden gratis taartjes over de toonbank

GOES - Honderden moeders zijn afgelopen Moederdag verrast met een gratis taartje van hun lokale bakker, dankzij de Moederdagactie van de Bode. Alle Vrienden van de Bode mochten kosteloos een taartje ophalen!

21 uur geleden
Man (34) vernielt ruit en steelt bestelbus in Goes

GOES - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

1 dag geleden
Grote brand Oudelande aangestoken; bewoner (51) aangehouden

OUDELANDE - Voor de brand die donderdagmorgen vroeg een schuur met tientallen caravans verwoestte in Oudelande gaat de politie uit van brandstichting. De 51-jarige bewoner van het naastgelegen huis, dat ook beschadigde raakte, is aagehouden. Hij zit vast voor verhoor.

1 dag geleden
Traumahelikopter naar ongeluk op boerderij bij 's-Heer Arendskerke

‘s-HEER ARENDSKERKE - Aan de Wissekerkseweg in ‘s-Heer Arendskerke is op donderdagochtend een traumahelikopter geland voor een arbeidsongeval bij een nabijgelegen boerderij. Het slachtoffer werd moet spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden
Deel één Zeeuwse Tuin Tweedaagse begint vrijdag

In het kader van de Zeeuwse Tuin Tweedaagse zijn in de hele provincie Zeeland in juni vele tuinen geopend. De eerste dag begint vrijdag.

1 dag geleden