Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open Dag op rugbyclub Tovaal in Goes

Open Dag op rugbyclub Tovaal in Goes

GOES - Op zaterdag 19 maart is het open dag bij Rugbyclub Tovaal in Goes. Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn van harte welkom om de rugbysport te komen ontdekken. Laat je verrassen door deze veelzijdige sport.

Vriendjesdag

De Vriendjesdag begint zaterdag om 09.30 uur met een inloop. Daarna vinden er verschillende clinics plaats. En natuurlijk wordt er gezellig afgesloten met een hapje en een drankje. Het is fijn als kinderen zich van tevoren aanmelden via [email protected] maar kinderen kunnen ook nog op de dag zelf aangemeld worden. Voor de kinderen die het spannend vinden om alleen naar de open dag te komen, heeft de rugbyclub een mooie oplossing gevonden. Ouders kunnen vooraf een mail sturen aan de rugbyclub, dan worden de kinderen gekoppeld aan een Tovaal-buddy. Deze buddy neemt de potentiële nieuwe spelertjes mee op sleeptouw tijdens de open dag.

Rugby, meer dan alleen een sport

Camran uit Kamperland (10 jaar) is vorig jaar begonnen met rugby. ‘Ik had een clinic op school gehad en wilde het graag proberen. Ik vind het erg leuk op rugby. De tackels vind ik nog een beetje spannend maar het gaat steeds beter. Ook doen we heel veel leuke dingen buiten het veld. Vorige week hadden we nog een karaokeavond en een paar weken daarvoor hadden we met een paar teams levend stratego gespeeld. Het zou leuk zijn als er nog meer kinderen op rugby komen.’

Yara en Kaat uit Goes spelen in het rugbyteam van de Turven (onder de 8 jaar). Ze vinden rugby een leuke sport, ook voor meisjes, wordt er door de meiden benadrukt. Ze spelen in een gemixt team maar er zijn nu nog meer jongens dan meisjes en daar willen de dames graag verandering in brengen. “Meer meisjes in ons team zou wel heel leuk zijn, maar met jongens zijn we ook blij hoor!”.

Trainingsdagen

Mochten kinderen na de open dag de smaak te pakken hebben, in de maand maart en april mogen kinderen gratis meetrainen.

Guppen onder de 6 jaar, zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur.

Turven onder de 8 jaar, zaterdag van 10.30 tot 11.30 uur.

Benjamins onder de 10 jaar, woensdag- en vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Mini’s onder de 12 jaar, woensdag- en vrijdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

Over Tovaal

Tovaal is een bloeiende sportvereniging. Op dit moment zijn er zo’n 53 jeugdleden. Al vanaf 4 jaar kunnen kinderen mee komen trainen. Rugb is een stoere sport waarbij je van alles doet: rennen, vangen, gooien, schieten en tackelen. Ben je snel, sterk, groot of klein? Voor iedereen is er plaats in ons team! Je moet wel tegen een stootje kunnen!

Over rugby

Rugby is een eerlijke en fatsoenlijke sport. Geen gedoe in of naast het veld. Je speelt met respect voor je medespelers, de tegenstander en de scheidsrechter. Teamspirit is iets waar Tovaal veel waarde aan hecht. Dit is de basis voor een gezonde club. Een club vol passie, leergierigheid en plezier.

Meer uit Beveland

Weekendweerbericht: '(Onweers)buien verdrijven warmte'

GOES - Dit weekeinde staat in het teken van een weersverandering. 'Het weekend begint volop zomers met veel ruimte voor de zon, bij maxima die zaterdag uitkomen tussen 27 graden in de kustgebieden tot maar liefst 33 graden in het zuidoosten', meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 'In de avond neemt de kans op enkele buien toe en in de nacht naar zondag kunnen op meerdere plekken (onweers)buien vallen. Zondag valt de temperatuur een stuk lager uit, met 20 tot 25 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met enkele buien die over het land trekken. De meeste lijken in het oosten te vallen.'

3 uur geleden
Getuigen gezocht van mishandelingen in binnenstad Goes

GOES - De politie doet onderzoek naar twee mishandelingen zondagnacht 30 juni in het centrum van Goes. De mishandelingen vonden kort na elkaar plaats en de politie vermoedt dat het om dezelfde dader(s) gaat. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

4 uur geleden
Borselse ontwerpwedstrijd voor nieuwe waarderingsprijs

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele is op zoek naar kunstenaars die een nieuwe waarderingsprijs willen ontwerpen. 

5 uur geleden
Brasserie Westerkade opent deuren in Goes: 'We willen iedereen totaalplaatje bieden'

GOES - Goes is een restaurant rijker. Brasserie Westerkade opende 28 juni zijn deuren voor de gasten van het naastgelegen, hotel Waterstate, maar ook voor toeristen en inwoners van Goes. Op 25 september volgt de officiële opening, waarbij bezoekers getrakteerd worden op een leuke openingsactie.

23 uur geleden
Halfjaarcijfers ROVZ: '254 ernstig gewonden en acht doden in Zeeuws verkeer'

GOES - In de eerste helft van 2024 zijn er in Zeeland 254 ernstig gewonden en acht dodelijke slachtoffers gevallen in het verkeer. Dat meldt het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). 'De cijfers zijn hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Toen waren er 250 ernstige ongevallen met vijf dodelijke slachtoffers.' 

23 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Borsele krijgt positieve reacties op fietsonderhoudstations: 'Als het een succes is, komen er misschien wel meer'

HEINKENSZAND - Een pomp, inbussleutels, bandenlichters, torx-schroeven, zelfs een steun om de fiets in te hangen hebben de drie nieuwe fietsonderhoudstations in de gemeente Borsele. Wie bij het fietsen even de banden wil oppompen of voor een kleine reparatie komt te staan, kan bij het onderhoudstation zelfs een index raadplegen voor de juiste luchtdruk per fietsbandbreedte en via een qr-code op de smartfone instructiefilmpjes bekijken. 

1 dag geleden