Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open Dag Major7 Music Academy Middelburg

Open Dag Major7 Music Academy Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 12 maart 2022 houdt de Major7 Music Academy Middelburg een open dag in het oude schoolgebouw aan de Gerrit van der Veenstraat 1a in Middelburg. “We zijn blij dat we weer van start mogen na al die lockdowns”, zegt Sjaak Lammers, oprichter van muziekschool en muziekplatform Major7 Music Teachers.

“We hebben gratis proeflessen, workshops, leerlingenconcerten, uitleg over de instrumenten en we eindigen de dag met een meespeelsessie. Dan kan iedereen die wil, samenspelen met de docenten. Er is ook een markt met muziekboeken en muziekinstrumenten en meer informatie, van bijvoorbeeld het Jeugdcultuurfonds. Er zijn muziekdocenten aanwezig om informatie over de lessen te geven. Oud of jong, beginner of gevorderde, iedereen kan bij ons terecht. Er is keuze uit heel veel instrumenten en veel stijlen muziek. Van bekende stijlen als klassiek, jazz of reggae tot minder bekende als Argentijnse tango, Flamenco of Arabische muziek.”

Bij Major7 Music Academy kun je niet alleen terecht voor muzieklessen, maar ook als je in een band wil leren spelen, in een koor wil zingen, je theoretische kennis wil verbeteren of als je van plan bent om naar het conservatorium te gaan.” Op de open dag van Major7 kun je kennis maken met de volgende M7 MusicTeachers: Zang, Saxofoon, Trompet, Piano, Keyboard, Jazz piano, Drums, Basgitaar, Contrabas, Jeugdbigband, Muziektheorielessen, Jeugd Popkoor, Bandcoaching. Je kunt natuurlijk spontaan langskomen op de open dag, maar als je je inschrijft ben je zeker van een plekje, want VOL=VOL!
[email protected] of bel 06 - 42 65 65 40

www.major7.nl

Open Dag Zaterdag 12 maart
12.00u – 18.00u
Gerrit van de Veenstraat 1A Middelburg

Meer uit Middelburg

Nieuw Talent Orkest helpt je drempel over

VLISSINGEN – Dat muziek maken gezond voor je is, weten de meeste mensen wel. Toch is er een drempel om op latere leeftijd te beginnen met het leren bespelen van een muziekinstrument. Nieuw Talent Orkest Walcheren laat mensen ervaren hoe het is om samen muziek te maken, ook als je dat nog nooit gedaan hebt.

7 uur geleden
Gemeente Middelburg tekent regenboogconvenant met OCW

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg blijft zich de komende jaren gericht inzetten voor de emancipatie en acceptatie van lhbti+ inwoners. Op vrijdag 29 september ondertekende wethouder Jeroen Louws op een bijeenkomst in Ede hiervoor een intentieverklaring met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).Beleid om de emancipatie van lhbti+ personen te versterken blijft hard nodig, vindt minister Dijkgraaf van OCW die verantwoordelijk is voor emancipatiebeleid. Daarom zet hij voor de periode van 2023-2026 de aanpak Regenboogprogramma voort met de zogeheten Regenboogsteden. De gezamenlijke ambitie is om de acceptatie van lhbti+ personen te laten toenemen onder de gehele bevolking.Gezamenlijke ambitieNet als 54 andere Regenboogsteden krijgt gemeente Middelburg een financiële bijdrage van het ministerie van OCW om het lokale lhbti+ emancipatiebeleid te versterken. De gemeenten wisselen onderling uit over aanpak, of trekken samen op met de provincie. Bij de uitvoering van lokaal beleid werken ze samen met lokale en regionale organisaties zoals COC’s, antidiscriminatiebureaus of welzijnsorganisaties. Elke gemeente legt daarbij eigen accenten en zet ook eigen middelen in om lokale doelen te bereiken.Doelen bereikenDe emancipatie en acceptatie van lhbti+ personen in Nederland vertoonde de afgelopen decennia een positieve ontwikkeling. Helaas heeft deze tendens de laatste jaren niet krachtig doorgezet, blijkt uit Nederlands en Europees onderzoek. Zo stagneert het aantal Nederlanders dat positief staat tegenover lhbti+ personen en ligt - bijvoorbeeld - zichtbare intimiteit tussen mensen van gelijk geslacht nog uiterst gevoelig. Volgens OCW is daarbij extra aandacht nodig voor jongeren, ouderen en in kringen waar lhbti+ zijn nog een taboe is. Vooroordelen, discriminatie, intimidatie en geweld tegen lhbti+ personen moeten afnemen. Lhbti+ personen moeten zich meer gesteund voelen, veilig en weerbaar op school, op straat, op het werk, in de zorg en thuis, in de sport en in hun eigen sociale kring, zei minister Dijkgraaf vorig jaar op een Regenboogcongres in Utrecht.

10 uur geleden
Subsidie voor projecten die jongeren stimuleren tot culturele participatie

MIDDELBURG - Op 21 juli 2023 stelde de Provincie Zeeland een nieuwe subsidieregeling open, de Impuls Jongerencultuur. Het doel van de regeling is jongeren te stimuleren nog meer en vaker deel te nemen aan culturele activiteiten. Gedeputeerde Staten heeft vandaag besloten een eerste twee projecten te subsidiëren.

10 uur geleden
Project 'Bekende taalcoaches' van start bij Taalhuis Walcheren

MIDDELBURG - Taalhuis Walcheren organiseert een nieuw project: Bekende taalcoaches. Hierbij worden bekende inwoners van Walcheren met een verkorte cursus klaargestoomd voor hun nieuwe vrijwilligersbaan als taalcoach. Maandag 9 oktober 2023 om 10.30 uur starten de eerste vier coaches in ZB Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Op 13 oktober 2023 om 15.30 uur start er nog een taalcoach. Na de cursus maken de taalcoaches kennis met hun taalmaatjes.

11 uur geleden
Met dank aan André

MIDDELBURG - Een mooi gebaar: in Speeltuin ’t Zand in Middelburg is vorige week een bankje met een herdenkingsbordje onthuld voor André Mondeel, de grondlegger van Stichting Andre’s Groene Wens. Mede door zijn nalatenschap werd het mogelijk om de speeltuin op te knappen en speeltoestellen te vernieuwen. 

11 uur geleden
Oud-Songfestivaldeelnemer Stefania presenteert landelijke finale Regio Songfestival

UTRECHT - Tijdens de finale van het Regio Songfestival op zaterdagavond 4 november 2023 ligt depresentatie in handen van Stefania Liberakakis, Riks Ozinga en Bernadette Keizer.

2 dagen geleden
De Bode blijft in de bus vallen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg voert uiterlijk 1 oktober 2024 de zogenoemde JA-JA sticker in. De raad heeft dat besluit op 21 september genomen. D66 Middelburg stelde eerder voor om het principe van de sticker op de brievenbus om te draaien: als je geen sticker op je brievenbus hebt, krijg je wel de Bode, maar geen ongeadresseerd reclamedrukwerk in je bus. Dat krijg je alleen als je daar expliciet om vraagt, door er een ja/ja sticker op te plakken.

2 dagen geleden