Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open dag JRCZ in Middelburg

Open dag JRCZ in Middelburg

MIDDELBURG - Wil je zien waar studenten, docenten, onderzoekers en de praktijk samenwerken aan oplossingen van de toekomst? Kom dan zaterdag (18 maart) naar het gloednieuwe Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in Middelburg. “Het is een unieke mogelijkheid om het gebouw van binnen te bekijken”, zegt manager Leo Blok.

Leo Blok is al ruim een jaar manager van het JRCZ. Een droombaan, zegt hij in de grote, lichte makerspace op de begane grond. “Het is ontzettend dynamisch. Hier kan ik mijn creativiteit en ideeën in de praktijk brengen. Ik vind het inspirerend om studenten van het mbo, hbo en wo in deze state of the art-omgeving samen te zien leren en projecten uit te proberen. Ik heb er zin om dat de komende tijd verder vorm te geven.”

Belangrijke vraagstukken
 In het JRCZ werken studenten, docenten en onderzoekers van HZ University of Applied Sciences, University College Roosevelt en Scalda aan vraagstukken die belangrijk zijn in een deltagebied als Zeeland. “Het is een prachtig gebouw op een mooie, centrale locatie waar vrijwel alle hedendaagse, moderne apparatuur en techniek voorhanden is”, zegt Blok. “Maar het is meer dan een gebouw! We zijn een onderzoekscentrum dat zich bezighoudt met de thema’s water, energie, voedsel en biobased economy. Bedrijven, overheden en organisaties kunnen bij ons terecht met vragen over de thema’s. De studenten gaan er vervolgens mee aan de slag. Ze doen onderzoek en bedenken en maken oplossingen.”

Prachtig uitzicht
De open dag van het fonkelnieuwe onderzoekscentrum is voor jong en oud. Als bezoeker kun je de laboratoria voor engineering, chemie, data science en ecologie bezoeken. Hier laten de onderzoekers en studenten van alles zien en is veel te doen. Ook kun je kennismaken met de onderwijsinstellingen, in gesprek gaan met studenten, docenten en onderzoekers en je kennis bijspijkeren over de thema’s.

Als kers op de taart kan iedereen op het dak genieten van het prachtige uitzicht over Middelburg en Vlissingen. “Dat moet je zeker niet missen”, zegt Blok over dat uitzicht. “Het is zaterdag een unieke mogelijkheid om dit schitterende gebouw van binnen te bekijken. Eindelijk! Wij staan klaar om iedereen te ontvangen, rondleidingen te geven en alle vragen te beantwoorden.”

De deuren van het JRCZ staan open tussen 11.00 en 15.00 uur. Er zijn drie tijdssloten. 

Aanmelden voor één van deze tijden is verplicht als je wilt komen via jrcz.nl/opendag.

Meer uit Middelburg

Gedetineerde vernielt celdeur Torentijd Middelburg

MIDDELBURG - Meerdere eenheden van de politie zijn woensdagavond ingezet bij een incident in gevangeniscomplex Torentijd in Middelburg. Volgens de politie had een gevangene zijn celdeur beschadigd. 

12 uur geleden
Traumahelikopter landt op parkeerplaats Westkapelle

WESTKAPELLE - Naar aanleiding van een medische noodsituatie in Westkapelle is woensdag aan het begin van de avond een traumahelikopter ingezet.Het incident werd rond 18.00 uur gemeld bij de Joossesweg. Nadat eerst een ambulance en een rapid responder van de ambulancedienst waren opgeroepen, kwamen later ook de politie en het traumateam ter plaatse. Kort voor 18.30 uur landde de traumahelikopter op een parkeerplaats tussen de Grindweg (N288) en de Hogelichtweg.Rond 18.45 uur vertrok de helikopter weer. In de tussentijd was de patiënt met spoed per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

13 uur geleden
Weer drugs in woning Kraanstraatje Middelburg

MIDDELBURG - In de woning in Middelburg waar onlangs vuurwerk en drugs werden gevonden, is opnieuw drugs ontdekt. Ook lag er een geldbedrag van enkele duizenden euro's. Dat meldt de politie, die laat weten verbaasd te zijn over de vondst.Op donderdag 18 april werd tijdens een doorzoeking in een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg in totaal 26 kilo vuurwerk en 100 gram amfetamine aangetroffen. Dat gebeurde naar aanleiding van een anonieme melding en leidde ertoe dat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.Maandag ontving de politie een melding over een hond die in het centrum van Middelburg een persoon had gebeten. De eigenaar van het dier bleek de bewoner van het genoemde pand te zijn. "De persoon wekte de indruk onder invloed te zijn van verdovende middelen. Ook waren er sporen van verdovende middelen zichtbaar op zijn kleding. De officier van justitie gaf ons toestemming om wederom in de woning aan het Kraanstraatje te gaan kijken", zo vertelt de politie vandaag."Tot onze verbazing troffen wij in de woning verschillende soorten harddrugs aan, waaronder bijna zes kilo amfetamine. In de woning lag ook een geldbedrag van een paar duizend euro. De verdovende middelen en het geld zijn in beslag genomen. De bewoner werd aangehouden en zal zich over beide voorvallen moeten verantwoorden bij de rechter", aldus de politie.De burgemeester overweegt volgens de politie om aan de hand van artikel 13b van de Opiumwet de woning tijdelijk te sluiten. "Het aantreffen van de grote hoeveelheid verdovende middelen en overige aangetroffen indicatoren die duiden op handel in verdovende middelen zullen meegenomen worden in dit besluit", aldus de politie.

13 uur geleden
Traumahelikopter ingezet bij melding Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Het Rotterdamse traumateam is woensdagmiddag ingezet na een melding van een medische noodsituatie in Arnemuiden.

14 uur geleden
Fietser gewond bij ongeluk op Koningsbrug

MIDDELBURG - In het centrum van Middelburg is woensdag aan het begin van de middag een fietser lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval.De fietser kwam rond 13.50 uur ten val op de Koningsbrug, vlakbij de kruising van de Kousteensedijk en de Stationsstraat. Waardoor dat precies gebeurde, is niet bekend. Politie en ambulancedienst schoten te hulp. Na onderzoek bleek de fietser niet overgebracht te hoeven worden naar het ziekenhuis. Hij is door iemand weggebracht. De fiets is door de politie meegenomen.

1 dag geleden
Zwemmen in open water: waar moet je rekening mee houden?

MIDDELBURG/DOMBURG - In het voorjaar start het zwemseizoen voor open water 2024.  Zwemmen en recreëren aan het water en op het strand is gezond en leuk, het brengt verkoeling en plezier, maar is niet zonder risico's. Jaarlijks verdrinken in Nederland tientallen mensen in het open water of worden ziek omdat het water niet schoon is. Zwem daarom bij voorkeur op aangewezen zwemlocaties. Hier worden de veiligheid en de kwaliteit van het water regelmatig gecontroleerd. Kijk op voor de aangewezen www.zwemwater.nl zwemlocaties bij jou in de buurt en voor meer informatie over waar je rekening mee moet houden.

1 dag geleden
Donderdag digicafé dorpshuis Nimmerdor Grijpskerke

GRIJPSKERKE - Mensen die meer willen weten en leren over de digitale wereld zijn donderdag van 11.00 tot 12.15 uur van harte welkom in dorpshuis Nimmerdor te Grijpskerke.

1 dag geleden