Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open dag bij rioolwaterzuivering in Bath

Open dag bij rioolwaterzuivering in Bath

BATH - Op zaterdag 9 juli is het publiek tussen 10.00 en 15.30 uur welkom bij de rioolwaterzuivering in Bath en bij het persstation in Bergen op Zoom. Beide locaties zijn te bezoeken via een fietstocht. 

De Zeeuwse startlocatie is de rioolwaterzuivering Bath, aan de Gemaalweg 2 in Rilland. ‘Onderweg kun je stoppen bij de drukput en Caterspolder’, laat waterschap Brabantse Delta weten. ‘Deze locaties zijn onderdeel van het grote project AWP 2.0, waarmee waterschap Brabantse Delta de afvalwaterpersleiding toekomstbestendig maakt. De afvalwaterpersleiding (AWP) verzamelt het afvalwater van huishoudens en bedrijven van 35 dorpen en steden in West-Brabant. De leiding loopt van industrieterrein Moerdijk naar de rioolwaterzuivering in Bath. Al dit afvalwater wordt gezuiverd in Bath en daarna teruggegeven aan de natuur, via de Westerschelde. Om de AWP klaar te maken voor de toekomst renoveert het waterschap de persstations bij Moerdijk, Hoeven, Roosendaal en Bergen op Zoom en het schoonwatergemaal, dat onderdeel is van de rioolwaterzuivering in Bath.’ Het werk in en rond Bergen op Zoom en Bath is nu afgerond. ‘Tijd om te laten zien wat we hebben gedaan. Dus stap op je fiets, rijd door de mooie natuur en bezoek de bijzondere locaties. Op het persstation in Bergen op Zoom en op de rioolwaterzuivering in Bath kun je een kaartje met de routebeschrijving ophalen.’ 

De fietstocht is te downloaden via www.brabantsedelta.nl/awp.

Meer uit Reimerswaal

Eerste Yerseksche Koenckelpotfanfare bestaat 30 jaar

YERSEKE - Toen de fanfare in 1992 werd opgericht hadden we niet kunnen bevroeden dat deze in 2022, 30 jaar later nog zou bestaan, maar we zijn er nog steeds, en springlevend.

11 uur geleden
Uitslag demonstratie wedstrijd ringrijden Nisse

WEMELDINGE - Afgelopen zaterdag heeft ringrijderijvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Wemeldinge een demonstratie wedstrijd gereden tijdens Jumpin’ de Weel in Nisse. 

12 uur geleden
Flinke schade na botsing bussen

WEMELDINGE - Een taxibus en een bestelbus zijn zaterdag aan het eind van de middag flink beschadigd geraakt. Na het ongeval is een persoon overgebracht naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Treinverkeer stilgelegd door brand bij Rilland

RILLAND - In de buurt van Rilland stond een stuk berm in brand. De berm bevindt zich tussen het spoor en de Oude Rijksweg. Het treinverkeer is hierdoor stilgelegd. 

2 dagen geleden
Automobilist rijdt recht over rotonde in Kruiningen

KRUININGEN - Op de rotonde bij de Sluisweg en de Oude Rijksweg heeft gisteravond een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist reed hier letterlijk recht over de rotonde heen.

2 dagen geleden
Nieuwe gewasborden laten zien wat de boer teelt

RILLAND - Uien, aardappelen en suikerbieten zijn nog maar een aantal van de gewassen die in de gemeente Reimerswaal verbouwd worden. Hoewel ze er misschien veelal hetzelfde uitzien wanneer we er langs rijden of fietsen zijn ze allemaal uniek. Dat laatste is precies wat de gemeente en de boeren en fruittelers in Reimerswaal met de recent onthulde ‘gewasborden’ graag willen laten zien. 

4 dagen geleden
Opnieuw dijkbrand bij Hansweert

HANSWEERT - Dinsdagavond is er wederom een buitenbrand uitgebroken aan de Scheldemond bij Hansweert.

5 dagen geleden