Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open dag bij rioolwaterzuivering in Bath

Open dag bij rioolwaterzuivering in Bath

BATH - Op zaterdag 9 juli is het publiek tussen 10.00 en 15.30 uur welkom bij de rioolwaterzuivering in Bath en bij het persstation in Bergen op Zoom. Beide locaties zijn te bezoeken via een fietstocht. 

De Zeeuwse startlocatie is de rioolwaterzuivering Bath, aan de Gemaalweg 2 in Rilland. ‘Onderweg kun je stoppen bij de drukput en Caterspolder’, laat waterschap Brabantse Delta weten. ‘Deze locaties zijn onderdeel van het grote project AWP 2.0, waarmee waterschap Brabantse Delta de afvalwaterpersleiding toekomstbestendig maakt. De afvalwaterpersleiding (AWP) verzamelt het afvalwater van huishoudens en bedrijven van 35 dorpen en steden in West-Brabant. De leiding loopt van industrieterrein Moerdijk naar de rioolwaterzuivering in Bath. Al dit afvalwater wordt gezuiverd in Bath en daarna teruggegeven aan de natuur, via de Westerschelde. Om de AWP klaar te maken voor de toekomst renoveert het waterschap de persstations bij Moerdijk, Hoeven, Roosendaal en Bergen op Zoom en het schoonwatergemaal, dat onderdeel is van de rioolwaterzuivering in Bath.’ Het werk in en rond Bergen op Zoom en Bath is nu afgerond. ‘Tijd om te laten zien wat we hebben gedaan. Dus stap op je fiets, rijd door de mooie natuur en bezoek de bijzondere locaties. Op het persstation in Bergen op Zoom en op de rioolwaterzuivering in Bath kun je een kaartje met de routebeschrijving ophalen.’ 

De fietstocht is te downloaden via www.brabantsedelta.nl/awp.

Meer uit Reimerswaal

Rubriek Albert Kort: 'Armoede'

Nog niet zo lang geleden leefde een groot deel van de Zuid-Bevelandse bevolking in diepe armoede. Bestaanszekerheid was slechts voor een enkeling weggelegd. De meeste mensen waren al blij dat ze iedere dag genoeg te eten hadden. Vaak alleen brood of aardappelen. Honger lag altijd op de loer en toen er rond 1850 een aardappelmisoogst was, kwamen er zelfs mensen om van de honger! 

9 uur geleden
Regen kan pret niet drukken in Hansweert tijdens Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - In Hansweert was het zaterdag genieten tijdens het Winterfestijn op het plein. Oliebollen, warme chocolademelk, glühwein, snert, broodjes rookworst, foodtrucks en een overdekte schaatsbaan, alle ingrediënten voor een gezellige dag waren aanwezig op het plein voor dorpshuis Kaj Munk. 

13 uur geleden
Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

1 dag geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

2 dagen geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

2 dagen geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

3 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

3 dagen geleden