Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open dag bij De Baar Touringcars in Wemeldinge

Open dag bij De Baar Touringcars in Wemeldinge

WEMELDINGE- Zaterdag (12 maart) opent De Baar touringcars in Wemeldinge zijn deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in touringcars. Begin 2021 is de naam ‘De Baar en Leendertse’ veranderd in de huidige naam, zodat deze nog beter aansluit bij de specialisatie van De Baar Touringcars: mensen van A naar B brengen. Directeur Paul de Baar presenteert op de open dag de nieuwe kleuren en het nieuwe logo. “We hebben de afgelopen twee jaar zo goed als stilgestaan. Door een open dag te houden, willen we laten zien dat we ‘still alive’ en erg enthousiast zijn om weer op pad te gaan. Iedereen die eens een kijkje wil nemen achter de schermen van een touringcarbedrijf is welkom. Ook mensen die touringcarchauffeur willen worden, zien we graag, want daar is een tekort aan.”

Omgebouwde T-Ford

De open dag vindt plaats op de zaak in Wemeldinge. “Er is een rondleiding door het pand en het kantoor en er zijn verschillende soorten touringcars te zien. Mensen krijgen te zien wat er nou eigenlijk gebeurt voordat een touringcar vertrekt; de schoonmaak, het onderhoud, hoe de verschillende opstellingen van de stoelen zijn en nog veel meer. Ook zijn er slideshows en is er een filmpje over de geschiedenis van het bedrijf. Mijn grootouders hebben het fundament van het touringcarbedrijf gelegd toen zij in 1926 begonnen met een omgebouwde T-Ford, die als lijndienst tussen Wemeldinge en Goes werd ingezet. Inmiddels rijden de chauffeurs van De Baar touringcars naar alle windstreken; van Amsterdam tot aan Kathmandu in Nepal.”

Volgens De Baar heeft er de afgelopen jaren een verschuiving plaatsgevonden: werden er voorheen voornamelijk meerdaagse internationale ritten voor touroperators uitgevoerd, richt het touringcarbedrijf zich nu vooral op de lokale markt door scholen, verenigingen en bedrijven te bedienen. We rijden voor bijna alle cruiseschepen die Veere, Middelburg, Antwerpen en Gent aandoen. We zien de toekomst positief in nu de mensen weer samen mogen komen en eindelijk weer uitstapjes kunnen maken. Wij zijn er klaar voor en hebben er in ieder geval veel zin in om de passagiers weer overal naar toe te kunnen brengen. Wij zijn ‘overal thuis’.”

Meer uit Beveland

Man (58) ramt politiebureau Goes

GOES - De politie heeft vrijdag een 58-jarige man aangehouden nadat hij het politiebureau in Goes ramde. De man is naar Torentijd gebracht.

11 uur geleden
Vlaketunnel twee avonden en nachten dicht

VLAKE - Rijkswaterstaat voert in juni onderhoud uit aan de Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake. Daarom is de Vlaketunnel in beide richtingen afgesloten, telkens van 21.00 uur tot 5.00 uur, van maandag 24 juni tot dinsdag 25 juni en van dinsdag 25 juni tot woensdag 26 juni.Het verkeer wordt omgeleid over de N289. Weggebruikers dienen rekening te houden met langere reistijd.

14 uur geleden
Dorpshuis Baarland is volgend voorjaar 'rigoureus vernieuwd'

BAARLAND - Al sinds ze bijna drie jaar geleden beheerder van The Cameronian werd, heeft Heidi Joosse het dorpshuis in Baarland in haar hoofd vernieuwd. Nu komt die wens dichtbij, want de gemeenteraad van Borsele bespreekt donderdag (20 juni) de investering van 525.000 euro om het dorpshuis te renoveren en verduurzamen. "Ik heb er heel veel zin in om volgend voorjaar te werken in een vernieuwd dorpshuis", zegt Joosse.

15 uur geleden
Auto op zijn kop naast Deltaweg bij Kats

KATS - Een personenauto die over de Deltaweg (N256) bij Kats reed is donderdag aan het einde van de middag van de weg geraakt en op zijn kop tot stilstand gekomen. De bestuurder bleef ongedeerd.De automobilist kwam vanuit de richting van Noord-Beveland en reed richting Wilhelminadorp toen hij door onbekende oorzaak rond 17.30 uur in de berm belandde en vervolgens een verkeersbord raakte en op de lager gelegen Krukweg belandde. Passanten schoten de bestuurder te hulp.Na de melding werd de brandweer opgeroepen maar de bestuurder kon zelf uit het voertuig komen. Na controle door de ambulancedienst bleek hij niet gewond te zijn geraakt. Vanwege het ongeluk stond op de N256 al snel in beide richtingen een file. Na 18.15 uur werd de hoofdrijbaan weer vrijgegeven.Vasthouden telefoonDe politie schreef in de tussentijd nog enkele boetes uit voor automobilisten die tijdens het rijden een mobiele telefoon vasthielden om foto's te maken van het ongeluk.

18 uur geleden
Gewonde bij botsing auto's Kortgene, slachtoffer naar het ziekenhuis

KORTGENE - Bij een botsing op de Provincialeweg bij Kortgene is donderdagmiddag een vrouw gewond geraakt. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Lintje voor veelzijdige vrijwilliger Jacqueline Dijkinga uit Kortgene

COLIJNSPLAAT/KORTGENE - Burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland heeft donderdagmiddag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jacqueline Dijkinga uit Kortgene. Zij kreeg een lintje voor haar jarenlange vrijwilligerswerk. In Bistro Zeelandia in Colijnsplaat is Dijkinga verrast met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 dag geleden
Culturele Fair Noord-Beveland toe aan tweede editie

KORTGENE - Wethouder Yvonne Maas van de gemeente Noord-Beveland opent donderdag om 18.00 uur de tweede editie van de Culturele Fair Noord-Beveland. Dit is een avond vol muziek, exposities, theater, workshops, optredens, activiteiten en meer op het terrein van Eindeloos Eiland Festival (EEF) in Kortgene.

1 dag geleden