Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open dag bij De Baar Touringcars in Wemeldinge

Open dag bij De Baar Touringcars in Wemeldinge

WEMELDINGE- Zaterdag (12 maart) opent De Baar touringcars in Wemeldinge zijn deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in touringcars. Begin 2021 is de naam ‘De Baar en Leendertse’ veranderd in de huidige naam, zodat deze nog beter aansluit bij de specialisatie van De Baar Touringcars: mensen van A naar B brengen. Directeur Paul de Baar presenteert op de open dag de nieuwe kleuren en het nieuwe logo. “We hebben de afgelopen twee jaar zo goed als stilgestaan. Door een open dag te houden, willen we laten zien dat we ‘still alive’ en erg enthousiast zijn om weer op pad te gaan. Iedereen die eens een kijkje wil nemen achter de schermen van een touringcarbedrijf is welkom. Ook mensen die touringcarchauffeur willen worden, zien we graag, want daar is een tekort aan.”

Omgebouwde T-Ford

De open dag vindt plaats op de zaak in Wemeldinge. “Er is een rondleiding door het pand en het kantoor en er zijn verschillende soorten touringcars te zien. Mensen krijgen te zien wat er nou eigenlijk gebeurt voordat een touringcar vertrekt; de schoonmaak, het onderhoud, hoe de verschillende opstellingen van de stoelen zijn en nog veel meer. Ook zijn er slideshows en is er een filmpje over de geschiedenis van het bedrijf. Mijn grootouders hebben het fundament van het touringcarbedrijf gelegd toen zij in 1926 begonnen met een omgebouwde T-Ford, die als lijndienst tussen Wemeldinge en Goes werd ingezet. Inmiddels rijden de chauffeurs van De Baar touringcars naar alle windstreken; van Amsterdam tot aan Kathmandu in Nepal.”

Volgens De Baar heeft er de afgelopen jaren een verschuiving plaatsgevonden: werden er voorheen voornamelijk meerdaagse internationale ritten voor touroperators uitgevoerd, richt het touringcarbedrijf zich nu vooral op de lokale markt door scholen, verenigingen en bedrijven te bedienen. We rijden voor bijna alle cruiseschepen die Veere, Middelburg, Antwerpen en Gent aandoen. We zien de toekomst positief in nu de mensen weer samen mogen komen en eindelijk weer uitstapjes kunnen maken. Wij zijn er klaar voor en hebben er in ieder geval veel zin in om de passagiers weer overal naar toe te kunnen brengen. Wij zijn ‘overal thuis’.”

Meer uit Beveland

Landelijke tuinvlindertelling

GOES - Op vrijdag 2 augustus begint de jaarlijkse Landelijke Tuinvlindertelling. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via De Vlinderstichting | Tuinvlindertelling: 2 t/m 4 augustus. Eén kwartier tellen is al voldoende, maar je mag zeker ook vaker tellen! Vorig jaar werd het klein koolwitje het meest gezien. Welke vlinder wordt dat dit jaar? 

14 uur geleden
Kindervakantieweek met extra begeleiding begint maandag 12 augustus en zoekt nog vrijwilligers

GOES - Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) houdt vanaf maandag 12 augustus een speciale kindervakantieweek in Goes. Deze week is voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en alle andere kinderen die graag meer begeleiding hebben.

15 uur geleden
Met opgeknapt pand en nieuw logo is Bridgeclub Reimerswaal klaar voor de toekomst

KRUININGEN - Bridge heeft de naam een moeilijk spel te zijn, maar iedereen kan het leren en iedereen is bij Bridgeclub Reimerswaal in Kruiningen van harte welkom. Met een opgeknapt clubhuis én een nieuw Leuntje & Merien-logo, gemaakt door kunstenaar Jan-Willem Hament, is de vereniging klaar voor nieuwe leden.

16 uur geleden
47 teams en ook 35-plussers bij Borsele Sloepoort Cup

NIEUWDORP - Met de duels van het Borsels Elftal tegen het Schouws Elftal en HSV Hoek tegen RKSV Halsteren trapt de 38e editie van de Borsele Sloepoort Cup (BSC) in Nieuwdorp zaterdag 3 augustus meteen goed af. De weken na dit BSC XXL-toernooi staan de poulewedstrijden, het tweede BSC Vrouwentoernooi, de nieuwe wedstrijden voor 35-plussers en de traditionele afsluiting met het BSC G-toernooi op het programma. "Met 47 teams zijn we heel tevreden over het deelnemersveld", vertelt Peter de Vos van deze organiserende club SV Nieuwdorp. "En met het XXL-toernooi heeft het lichaam van de poulewedstrijden echt een kop gekregen."

1 dag geleden
Echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder viert 70-jarig huwelijksfeest

's-GRAVENPOLDER - Het platina huwelijksfeest viert echtpaar Guiljam uit 's-Gravenpolder. Ze waren zondag maar liefst zeventig jaar getrouwd.

1 dag geleden
Man (34) uit Wolphaartsdijk dreigt met vuurwapen en heeft hennepkwekerij in woning

GOES - De politie heeft dinsdagavond een 34-jarige man uit Wolphaartsdijk aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen. Er werd een hennepkwekerij aangetroffen in zijn woning.

2 dagen geleden
Politie-infiltrant voert honderd kilo cocaïne in via BTZ in Vlissingen-Oost

RITTHEM - In het onderzoek naar drugshandel via Bulk Terminal Zeeland (BTZ) in Vlissingen-Oost heeft de politie een infiltrant ingezet die honderd kilo cocaïne liet invoeren via het bedrijf. Dat meldt het televisieprogramma Nieuwsuur. 

2 dagen geleden