Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Open Atelierroute: ontdek de kunst van Thoolse bodem

Open Atelierroute: ontdek de kunst van Thoolse bodem

THOLEN - Er is zoveel kunst van Thoolse bodem te ontdekken. Verscholen in de fijne straatjes, verdeeld over het hele eiland. Van aquarellen tot vilten kunstwerken en van schelpenkunst tot beeldhouwwerken. Vijftien kunstenaars openen de deuren van hun atelier tijdens een van de dagen van de Open Atelierroute. Gerda Glerum is één van de deelnemers van de Open Atelierroute. Ze woont naast haar atelier/galerie Onder de Linde aan de Hoogstraat 11: “Ik doe graag mee om de kunst op Tholen nog meer bekendheid te geven.”

Gerda is beeldend kunstenaar en eigenaresse van de galerie. Sinds vorig jaar september woont ze in Tholen stad en heeft ze haar eigen galerie. Daar exposeert en verkoopt ze naast haar eigen werk, ook kunst van gastkunstenaars. “Zelf hou ik mij momenteel voornamelijk bezig met keramiek. Ik maak graag beelden met een knipoog en humor, maar ook serieus werk. Ik ben op 25-jarige leeftijd hiermee begonnen en het verveelt nooit. Ik schilder en beeldhouw ook ter afwisseling, maar het werken met klei heeft mijn hart gestolen”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan enorm van kunst genieten, het is voor mij een bron van inspiratie. Kunst maakt de wereld zo veel mooier en daarbij kan kunst ook grensverleggend en blik verruimend zijn. Met andere woorden: Onmisbaar!”

Gerda voelt zich hier thuis: “Naar mijn mening leeft kunst op het eiland. Ik ervaar er veel waardering voor en heb ook al veel mede kunstenaars leren kennen. De Open Atelier Route vind ik dan ook een geweldig initiatief. Ik vind het heel goed georganiseerd en natuurlijk doe ik graag mee om de kunst op Tholen nog meer bekendheid te geven. De twee eerdere Open Atelier dagen waren voor mij een groot succes. Er was veel belangstelling men was heel positief over de route. Ik kijk dan ook erg uit naar de komende edities!” 

Meer uit Tholen

Tholen organiseert in maart een energiemarkt op het gemeentehuis

THOLEN - De gemeente Tholen organiseert op donderdag 7 maart een energiemarkt in het gemeentehuis. De markt is toegankelijk van 18.00 tot 20.00 uur. Tijdens deze markt kunnen geïnteresseerden vrij inlopen om vragen te stellen en informatie te krijgen over verduurzaming en energiebesparing.

17 uur geleden
Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

23 uur geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

1 dag geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

1 dag geleden
Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

2 dagen geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

2 dagen geleden