Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opbrengst Outrun CF 2022

Opbrengst Outrun CF 2022

VLISSINGEN - De 8e editie van Outrun CF te Vlissingen is ondanks de regenbuien weer uitgepakt in een groot succes. Er was een opkomst van ongeveer 50 mensen die de regen trotseerde en meeliepen over de boulevard. Door div acties en verkoop van apen/shirts/boeken is de opbrengst voor dit jaar uitgekomen op 900, - De gehele opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar taaislijmziekte.

Outrun CF is georganiseerd om stil te staan bij Cystic Fibrosis. Elk jaar overlijden patiënten te jong aan deze aandoening. Door samen te komen staan we stil bij de mensen die we verloren hebben, maar vragen we ook aandacht voor CF. Cystic Fibrosis is de meest voorkomende erfelijke aandoening met een beperkte levensverwachting. Er zijn vele onderzoeken gaande om de oorzaak op DNA niveau aan te kunnen pakken. Dat is van belang om de ziekte te kunnen afremmen of hopelijk in de toekomst te kunnen genezen.

De wandeling gaat jaarlijks van het koopvaardijmonument naar het keizersbolwerk, de gedenkplaats voor Samantha Eising. Dit jaar werd het boekje - Het laatste hoofdstuk- van Samantha Eising gepresenteerd. De verkoop hiervan is daarmee gestart gaat ook deels naar onderzoek en zal worden meegenomen in de opbrengsten voor outrun 2023. Te bestellen via website www.samanthaeising.nl of FB CFoutrun nederland.

Samantha Eising was sinds 2013 ambassadrice van de NCFS (Nederlandse Cystic Fribrosis Stichting) en initiatiefnemer en boegbeeld van Outrun CF. Zij is op 03-07-2018 overleden.

Outrun CF is in verhouding een klein evenement maar erg geliefd onder de aanwezigen. Outrun 2023 wordt gehouden op zaterdag 16 september 2023.

Meer uit Vlissingen

Imke (12) schrijft boek over overleden broertje

VLISSINGEN - Op Wereldlichtjesdag, 11 december, verschijnt het boek ‘Onze band is nooit voorbij’. Hierin vertelt de twaalfjarige Imke Euser uit Vlissingen het verhaal van haar overleden broertje Mees.

2 uur geleden
Fort Rammekens kan altijd vrijwilligers gebruiken

VLISSINGEN-OOST - Fort Rammekens is eigendom van Staatsbosbeheer en is een deel van het jaar voor publiek toegankelijk. Rondleidingen worden er gegeven door vrijwilligers, waaronder Radboud Mensonides die vijf jaar geleden werd gegrepen door het fort.

5 uur geleden
Grote Clubactie haalt ruim 45 duizend euro op in Vlissingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie heeft dit jaar een recordbedrag van bijna 13 miljoen euro opgebracht. Het is het derde jaar op rij dat alle records worden verbroken. In Vlissingen haalden clubs een bedrag van 45.129 euro op.

8 uur geleden
Gemeente gaat in gesprek over illegaal ingebruikgenomen groen

VLISSINGEN – De gemeente gaat 742 situaties behandelen waarbij er sprake is van mogelijk ongeoorloofd in gebruik genomen openbaar groen. De gemeente gaat hierover per situatie met de ingebruiknemer in gesprek. 

1 dag geleden
Afsluiting van themajaar ‘Vlissingse opstand 1572’

VLISSINGEN - In 2022 is uitvoerig stilgestaan bij het feit dat het precies 450 jaar geleden was dat de Vlissingse opstand in opstand kwam tegen de Spaanse bezetting. Om het herdenkingsjaar af te sluiten houdt de gemeente op 20 december een bijeenkomst waarin wordt teruggeblikt op de viering van dit jaar.

1 dag geleden
Persoon te water in Dok van Perry

VLISSINGEN - Bij het Dok van Perry in Vlissingen is vanochtend iemand te water geraakt. De brandweer heeft de drenkeling op de wal gehaald, waarna deze met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

1 dag geleden
Opvang asielzoekers in Marinekazerne nog tot eind 2023

VLISSINGEN - De voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven blijft nog tot eind 2023 in gebruik als opvangplek voor asielzoekers. De gemeente Vlissingen levert daarmee haar bijdrage aan de regiodeal asielopvang.

2 dagen geleden