Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opbrengst Outrun CF 2022

Opbrengst Outrun CF 2022

VLISSINGEN - De 8e editie van Outrun CF te Vlissingen is ondanks de regenbuien weer uitgepakt in een groot succes. Er was een opkomst van ongeveer 50 mensen die de regen trotseerde en meeliepen over de boulevard. Door div acties en verkoop van apen/shirts/boeken is de opbrengst voor dit jaar uitgekomen op 900, - De gehele opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar taaislijmziekte.

Outrun CF is georganiseerd om stil te staan bij Cystic Fibrosis. Elk jaar overlijden patiënten te jong aan deze aandoening. Door samen te komen staan we stil bij de mensen die we verloren hebben, maar vragen we ook aandacht voor CF. Cystic Fibrosis is de meest voorkomende erfelijke aandoening met een beperkte levensverwachting. Er zijn vele onderzoeken gaande om de oorzaak op DNA niveau aan te kunnen pakken. Dat is van belang om de ziekte te kunnen afremmen of hopelijk in de toekomst te kunnen genezen.

De wandeling gaat jaarlijks van het koopvaardijmonument naar het keizersbolwerk, de gedenkplaats voor Samantha Eising. Dit jaar werd het boekje - Het laatste hoofdstuk- van Samantha Eising gepresenteerd. De verkoop hiervan is daarmee gestart gaat ook deels naar onderzoek en zal worden meegenomen in de opbrengsten voor outrun 2023. Te bestellen via website www.samanthaeising.nl of FB CFoutrun nederland.

Samantha Eising was sinds 2013 ambassadrice van de NCFS (Nederlandse Cystic Fribrosis Stichting) en initiatiefnemer en boegbeeld van Outrun CF. Zij is op 03-07-2018 overleden.

Outrun CF is in verhouding een klein evenement maar erg geliefd onder de aanwezigen. Outrun 2023 wordt gehouden op zaterdag 16 september 2023.

Meer uit Vlissingen

Auto uitgebrand bij station Oost-Souburg

OOST-SOUBURG- Nabij het NS-station in Oost-Souburg is donderdag aan het einde van de middag een auto in vlammen opgegaan. Er kwam flink wat rook vrij.

10 uur geleden
Militaire oefening in Vlissingen

VLISSINGEN - Van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december wordt de militaire oefening Wake Up '23 gehouden, een gezamenlijke oefening van defensie, politie en de kerncentrale Borssele.

14 uur geleden
Rockabilly en Laura Evans in de Piek

VLISSINGEN - Podium de Piek heeft voor vrijdag 1 december een avondje vintage rock 'n roll geprogrammeerd. Zaterdag 2 december treedt de Britse singer-songwriter Laura Evans op in het poppodium.

18 uur geleden
Verzakkingen op het spoor: Extra reistijd tussen Roosendaal en Vlissingen

VLISSINGEN - Als je per trein reist tussen Roosendaal en Vlissingen, moet je voorlopig rekening houden met een extra uur reistijd. Het spoor in verschillende delen van Zeeland is verzakt, wat resulteert in verminderde treinfrequenties. Bovendien is de toegestane snelheid voor de treinen die wel rijden beperkt tot veertig kilometer per uur. Deze verzakkingen zijn het gevolg van aanhoudende regenval in de afgelopen dagen.

1 dag geleden
Schrijfster Miriam Toews bezoekt Film by the Sea

VLISSINGEN - Film by the Sea presenteert de FbtS+ voorstelling: All my Puny Sorrows in aanwezigheid van schrijfster Miriam Toews, de schrijfster van het boek waar de film op is gebaseerd, op donderdag 30 november om 19.30 uur.

1 dag geleden
Sloop bunkers Prins Hendrikweg in volle gang

VLISSINGEN - De sloop van de bunkers aan de Prins Hendrikweg is in volle gang en wordt nog voor het einde van het jaar afgerond. De bunkers die deel uitmaakten van een hospitaalcomplex uit de Tweede Wereldoorlog werden eerder dit jaar gevonden en bleken al voor een deel gesloopt. 

1 dag geleden
Gemeente gaat Basaltkade opknappen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft geld uitgetrokken om de Basaltkade op te knappen. De werkzaamheden beginnen volgend jaar. “Maar het zal nog wel tot 2025 duren voordat de eerste schepen er kunnen afmeren," vertelt wethouder Sal Cracau.

1 dag geleden