Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opbloeien door een mooie herinnering

Opbloeien door een mooie herinnering

MIDDELBURG - Wie kent nog het sluitlaken, dat je vroeger na je bevalling strak omgewikkeld kreeg? En de speld van de kraamhulp met een ooievaar erop? Deze voorwerpen van vroeger vind je in een themakoffer van Feest van Herkenning over de baby- en kraamtijd. Naast deze koffer heeft de stichting nog vele andere themakoffers met voorwerpen van vroeger. Hiermee bezoeken de vrijwilligers ouderen en helpen hen om herinneringen op te halen en te delen. 

Cobi: “Samen met een andere vrijwilliger begeleid je de bijeenkomsten. Onze rol is te stimuleren dat iedereen in de groep aan bod komt en er een gesprek ontstaat. Je laat de voorwerpen zien, geeft ze door, stelt vragen.”. Marjo: “En dan gebeuren er soms ontroerende dingen hoor. Een mevrouw die je met een knipoog toevertrouwt dat ze vroeger een echte dondersteen was. Een meneer wiens handen al maanden stil in zijn schoot liggen, die zijn handen opeens weer gebruikt om de knikkers uit de schoolkoffer te sorteren.” 

Woorden
Cobi: “Wat ik mooi vind is dat je altijd aansluiting vindt bij de mensen door te zingen. In iedere koffer zitten ook versjes en liedjes over het thema. Mensen met dementie zijn niet altijd meer in staat om woorden te vinden, maar kunnen bekende liedjes helemaal meezingen.” Cobi: “We hebben zúlke leuke koffers. Van het bekijken van de voorwerpen uit de koffers word ik zelf ook blij. Marjo: “Met dit vrijwilligerswerk kan ik de mensen een leuke en fijne ochtend of middag geven. En dat terwijl ik het zelf ook zo leuk vind.” Nieuwe vrijwilligers zijn meer dan welkom. Cobi: “Je kunt een keertje meelopen om te kijken of het bij je past.”

Meer informatie op www.welzijnmiddelburg.nl

Meer uit Middelburg

Benefietconcert Luc Ponet voor Stichting De Rijckere-orgel 1776

MIDDELBURG - Zaterdagavond 20 augustus 2022 is er weer een benefietconcert ten bate van de Stichting De Rijckere-orgel 1776. Dit concert wordt verzorgd door de internationaal bekende organist Luc Ponet uit Tongeren (B). Hij bespeelt het Duyschot/Mu¨ller-orgel in de Sint Augustinuskerk te Middelburg. Inbreng van een selectie van de actieve deelnemers aan de masterclass die Luc Ponet die dag in Middelburg verzorgt zal zijn programma completeren. Het thema van deze masterclass is “17e en 18e-eeuwse orgelmuziek uit de Zuidelijke Nederlanden en het Prinsbisdom Luik”. Op het programma staat muziek van o.a. Peeter Cornet, Abraham van den Kerckhoven, Peter Philips, John Bull, Lambert Chaumont en Jacobus La Fosse.

13 uur geleden
Iedereen welkom in open atelier en expositie Kunst aan de kust in Biggekerke

BIGGEKERKE - Iedereen is van harte welkom in het atelier van Beeld in Balans in Biggekerke. Deze expositie is onderdeel van de Kunstroute Zoutelande (KUNST AAN DE KUST) waar dit jaar Biggekerke en Meliskerke een prominentere rol spelen met 8 locaties.

14 uur geleden
Politie houdt dronken man aan in Domburg

DOMBURG -Politie Walcheren kreeg vannacht in Domburg, na het sluiten van de uitgaansgelegenheden, te maken met twee lastige en dronken personen die niet wilden vertrekken nadat ze eerder in de horeca al voor overlast hadden gezorgd. 

16 uur geleden
Terra Maris past zomerprogramma aan

OOSTKAPELLE - Omdat andere activiteiten zijn afgelast heeft Terra Maris in Oostkapelle de zomerprogrammering aangepast, en enkele nieuwe activiteiten ingepland.

20 uur geleden
Museum Arnemuiden verwerft dagboek van ondergedoken Franse soldaat

ARNEMUIDEN - Al jaren heeft de familie La Soe uit Arnemuiden een dagboekje in het bezit, in het Frans geschreven. Het is een opmerkelijk verhaal. Tijdens de Duitse aanval op Nederland in 1940 werd Zeeland verdedigd door Franse soldaten. De overmacht was voor hen te groot. Ze vluchten vanuit Vlissingen naar het zuiden. De Franse soldaat Roger Houssin dook echter onder in Arnemuiden. Na de bevrijding stuurde hij zijn dagboek op. Zo belandde het bij de familie la Soe. Elisabeth la Soe-Davidse (87) besloot dit jaar het dagboek over te dragen aan Museum Arnemuiden. Gisteren overhandigde ze het geschrift aan de voorzitter van het museum, Leen Schouls.

20 uur geleden
Motor en auto botsen in Middelburg

MIDDELBURG - Op de Torenweg in Middelburg zijn dinsdagochtend een motorrijder en een automobiliste met elkaar in botsing gekomen. Geen van de twee raakte ernstig gewond.

1 dag geleden
Come join the Fight! Het Swim to Fight Cancer event komt naar Middelburg in september

MIDDELBURG - Op 10 september 2022 is het zover: het allereerste Swim to Fight Cancer event in Middelburg. Met deze kletsnatte evenement wil de organisatie proberen om zo veel mogelijk deelnemers te laten zwemmen met als doel om een mooi bedrag aan donaties op te halen om baanbrekend onderzoek naar kanker mogelijk te maken (KWF) en er samen een knallend feest van maken. Want niemand kan ontkennen dat een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn een betere wereld is.

1 dag geleden