Op naar Ibiza in Vrouwenpolder
“Ik kwam vroeger altijd met een nat pak thuis. Waarom? Er lag een sloot waarvan iedereen zei dat ik daar niet overheen kon springen. Dat bleef ik proberen.” In deze ene anekdote ligt misschien wel het karakter van Jan de Visser verscholen. Wie tegen hem ‘nee’ zegt of beweert dat hij iets niet kan, maakt onbewust een enorme energie in hem los. Hoezo kan een verhuurder van vakantiehuisjes geen hotel runnen? Met Duinhotel Breezand bewijst hij het tegendeel. En hoe! Booking.com stond laatst met taart op de stoep en het hotel, een ontwerp van RoosRos, is genomineerd voor de internationale de ‘Building of the Year 2021’ prijs. We spreken Jan in het prachtige Duinhotel Breezand in Vrouwenpolder. De Zeeuwse badplaats die hem zo nauw aan het hart gaat. De lat ligt hoog. “Ik ben hier geboren en getogen. Mijn ambitie is om van Vrouwenpolder de mooiste badplaats van Nederland te maken. Dat doe ik niet alleen, maar samen met tal van lokale ondernemers. We zetten stappen. Mijn zoon Robin heeft met De Dam een van de mooiste strandpaviljoens in Vrouwenpolder, maar aan weerszijden daarvan staan ook mooie paviljoens. Dat geldt ook voor ons duinhotel. Dat is heel mooi, maar dat van de buurman ook. Samen maken we een kwaliteitsslag. Dat is in mijn ogen nodig. Tot voor kort was Vrouwenpolder een beetje saai en ingedut. We hebben nu het kantelpunt bereikt.”
Groot denken
Jan is een ondernemer pur sang. Van school nam hij al vroeg afscheid. Op zijn 10e verhuurde hij al televisies aan de mensen die bij zijn ouders vakantiehuisjes boekten. Het geld dat hij verdiende investeerde hij in bolderkarren en fietsen. Hij was nog maar 16 jaar toen hij tweehonderd strandhuisjes van zijn vader kocht. Gaandeweg kocht hij ook vakantiehuizen. En samen met mijn vrouw Irene nam hij ook andere bungalowverhuurders over. Zo ontstond Breezand Vakanties, het adres voor slaapstrandhuisjes, groepsaccommodaties en vakantieappartementen. De aanleiding voor de bouw van het duinhotel was eigenlijk de verouderde receptie van Breezand Vakanties. “We zaten in een kantoortje dat niet gebouwd, maar gegroeid was. Het idee van een nieuwe receptie groeide uit tot dit hotel. Dat sluit helemaal aan bij onze werkwijze: je doet het goed of je doet het niet.”
De beste recensies
De ontwikkeling van het hotel deed hij samen met zijn zoon Leon. Leon, medevennoot van Breezand Vakanties, is ook degene die hem vervangt binnen het bedrijf. Zoon Robin volgde, wat Jan zelf noemt, de ‘Visser-school’: laten zien dat je geld kunt verdienen én vasthouden. Hij is trots op zijn mannen en straalt dat ook uit. Hij herkent in hen de mentaliteit die hij zelf heeft: plezier hebben in je werk, wars zijn van hiërarchie en de handen uit de mouwen steken als dat nodig is. “We werken in een hecht team. Ik ben geen baas. Als er een afwashulp tekort is, spring ik bij. We gaan er samen voor 100% voor. Daarom was de taart van Booking.com zo fantastisch. We kregen deze omdat we zeer goede recensies kregen. Daar ben ik echt trots op.”
Gas geven
Eigenlijk wilde Jan architect worden. Dat verklaart misschien waarom hij altijd zit te tekenen, schetsen en fantaseren. “Als ik ergens kom stel ik me voor dat ik burgemeester ben. Wat zou ik dan met een stad doen? In mijn hoofd ben ik altijd aan het verbouwen.” Zijn laatste tekeningen zijn de basis voor de volgende ambitieuze plannen, náást Duinhotel Breezand. Daar stelt hij zich een club voor die op Ibiza niet zou misstaan. Beeld je eens in: veel wit, veel groen, tuinlodges, deejays en loungemuziek. Een plaats om te zien en gezien te worden, aan de buitenbar, het buitenzwembad of de bootcamps. Natuurlijk voor vakantiegangers, maar ook voor de inwoners van Vrouwenpolder zelf. Zo kan hij weer iets terugdoen voor het dorp waaraan hij zelf zo verknocht is. “Wij geven plankgas. Als alles meezit start de bouw in 2022.”  
Meer uit Zeeland
TEAMforREAL viert haar 14-jarig bestaan met een vernieuwde huisstijl, website en aangescherpte positionering. Waar de oorsprong lag in leisure- en recreatieve conceptontwikkeling, heeft het team zich de afgelopen jaren nadrukkelijk bewezen als ontwikkelaar van hoogwaardige vastgoedprojecten.
1 week geledenOm Zeeuwse ondernemers voor te bereiden op de komst van nieuwe kerncentrales laat de Provincie Zeeland een uitgebreid marktonderzoek uitvoeren. Dit gebeurt in samenwerking met Impuls Zeeland en werkgeversorganisatie VNO-NCW Zeeland. Het onderzoek moet duidelijk maken hoe regionale bedrijven kunnen profiteren van de verwachte bouw en welke stappen daarvoor nodig zijn.
1 maand geledenDuurzaamheidsexpert en voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur is aangekondigd als spreker tijdens Contacta 2025. Met haar achtergrond in Bodem, Water en Atmosfeer (Wageningen University) en een carrière waarin ze in 1998 werd uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld, staat Van Leur bekend om het vertalen van complexe wetenschap naar toegankelijke inzichten.
2 maanden geledenDe spanning stijgt voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2025. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakte vanochtend bij Omroep Zeeland bekend welke vijf bedrijven kans maken op de prestigieuze prijs, die dit jaar voor de 23e keer wordt uitgereikt. De prijs beloont ondernemingen die met innovatieve producten en diensten bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige economie in Zeeland.
2 maanden geledenAl sinds 1900 maakt de naam Akkerdaas deel uit van het Zeeuwse ondernemerslandschap. Wat begon als een smederij en loodgietersbedrijf groeide in ruim een eeuw tijd uit tot een veelzijdige onderneming met een eigen kadowinkel. De familie Akkerdaas staat inmiddels al vier generaties lang garant voor vakmanschap, ondernemerschap en een scherp oog voor wat klanten zoeken.
2 maanden geledenZeelandia viert 125 jaar: van Zeeuwse keuken tot wereldspeler in bakkerij-ingrediënten Bij bakkersbedrijf Zeelandia in Zierikzee kunnen de ovens, deegmachines en broodvormen alvast een grondige schoonmaakbeurt krijgen, want op 12 september komt er bijzonder bezoek. Ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum brengt Zijne Majesteit de Koning een bezoek aan het familiebedrijf. Wat in 1900 begon met een recept voor beschuitgelei groeide uit tot een internationaal concern met ruim 3.000 medewerkers, actief in meer dan honderd landen.
2 maanden geledenOndernemerschap, innovatie en liefde voor zijn dorp: dat typeert Lennert Steketee. Als geboren en getogen Yersekenaar zet hij zich in om het vissersdorp op de kaart te zetten, zowel als ondernemer als in zijn rol als verbinder binnen de gemeenschap.
2 maanden geleden