Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op naar het Wereldkampioenschap Optimist!

Op naar het Wereldkampioenschap Optimist!

SINT LAURENS - Maurits Melens (12) uit Sint Laurens en Folkert van Surksum (15) uit Vlissingen, beide jeugdleden van WSV Arne, zijn gekozen voor de Nederlandse selectie voor het Wereldkampioenschap Optimist in Bodrum, Turkije. 

Samen met drie andere Nederlandse jongens zullen de Zeeuwse jongens ons land vertegenwoordigen tussen honderden internationale zeilers. Voor Maurits, is dit zijn eerste WK. “Het waren ontzettend spannende kwalificatiewedstrijden voor het WK, maar ik ben blij dat het gelukt is te kwalificeren. Ik kijk uit naar de wedstrijden en het ruilen van kleding met zeilers uit andere landen”. Folkert was vorig jaar ook voor het WK geselecteerd: “Het WK vorig jaar was een geweldige ervaring, waar ik veel nieuwe vrienden heb gemaakt. Dit jaar in Turkije zal een nieuw hoogtepunt zijn. Dit is een mooie afsluiting van mijn laatste jaar in de Optimist”. 

De Optimist is de kleinste wedstrijdboot in afmetingen, maar de grootste internationale eenheidsklasse met meer dan 500.000 geregistreerde boten in 90 landen. Jongeren mogen wedstrijden in de Optimist varen tot ze 16 jaar oud zijn. Maurits is met zijn 12 jaar de jongste in de Nederlandse selectie. Maurits: “Ik ben vorig jaar Nederlands Kampioen Benjamin (onder de 12) geworden en heb afgelopen winter veel grote wedstrijden in Spanje gevaren, dus ik weet wat ik kan verwachten in de wedstrijden. Ik vind het erg leuk om op de startlijn en rond de boeien elkaar proberen af te troeven” Voor Folkert wordt het zijn laatste WK in de Optimist, maar het zal niet zijn laatste wedstrijd worden. Folkert: ”Na de Optimist wil ik naar de Laser (zeilboot) en daar hoop ik dan snel ook internationale wedstrijden te varen”. 

Maurits en Folkert zijn niet de enige internationale wedstrijdzeilers thuis. Maurits’ broer Abel zeilt in de Nederlandse top in de Laser, terwijl Folkert’s broertje Doeke in de Nederlandse top van de RS Feva zeilt. Thuis wordt er ook wel eens over een ander onderwerp gesproken. Folkert “Soms praten we over school ofzo, maar meestal gaat het wel over zeilen aan tafel.” Maurits ziet ook een voordeel, ”Door er samen over te praten, leer ik weer nieuwe dingen van mijn broer en soms hij van mij”. Het WK Optimist wordt van 27 juni tot 7 juli gehouden in Bodrum, Turkije.

Meer uit Middelburg

Pop-up jeugdcentrum in De Spot tijdens Middelburgse kermis

MIDDELBURG - Vrijdag 2 augustus begint de kermis in Middelburg. Een evenement waar veel jongeren het hele jaar naar uit kijken. En reden voor de gemeente Middelburg en Vizita om een tijdelijk Jeugdcentrum in de binnenstad in te richten. Er is gekozen voor een pop-up jeugdcentrum in De Spot in de Beddwijkstraat.

2 uur geleden
Bezorger nagekeken na ongeval Middelburg

MIDDELBURG - De ambulancedienst heeft maandagmiddag een pakketbezorger gecontroleerd na een ongeval op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg.De bezorger was rond 16.00 uur betrokken bij een ongeluk op de Ampèreweg, een doodlopende weg op het bedrijventerrein. De ambulancedienst werd gewaarschuwd. De bestuurder werd nagekeken maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn.De verkeerspolitie heeft bij de automobilist een blaas- en speekseltest afgenomen maar de bestuurder bleek niet onder invloed te hebben gereden.

14 uur geleden
Stuur jouw Walcherse foto naar De Bode

MIDDELBURG/DOMBURG - Elke week staat op de ontspanningspagina van de wekelijkse Middelburgse & Veerse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Marga Willemse uit Vrouwenpolder die gepubliceerd werd. 

1 dag geleden
Veerenaren kunnen rijbewijs nu ook online verlengen

DOMBURG - Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dat kan online, veilig en snel. Uw hoeft maar één keer naar het gemeentehuis in Domburg te komen en het rijbewijs ligt dan na 2 werkdagen voor u klaar. 

1 dag geleden
Totale leegverkoop kledingwinkel Leger des Heils

MIDDELBURG - Dinsdag 23 en donderdag 25 juli is er totale leegverkoop in kledingwinkel van Leger des Heils in Middelburg. Alles 1 + 1 gratis. 

1 dag geleden
Boskalis Beach Cleanup Tour Vrouwenpolder en Neeltje Jans

DOMBURG - Van 1 tot en met 15 augustus ruimen duizenden vrijwilligers in 30 etappes weer de hele Noordzeekust, van Cadzand tot Schiermonnikoog, op. Op 3 augustus is er een etappe op het strand bij Vrouwenpolder en 4 augustus bij Neeltje Jans. 

2 dagen geleden
Auto en scooter komen met elkaar in botsing op de Torenweg

MIDDELBURG- Op de Torenweg heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Op de voorrangskruising met de Spinhuisweg kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing. De bestuurder van de scooter kwam ten val en werd door de ambulancedienst ter plaatse medisch onderzocht. Hij hoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. 

2 dagen geleden