Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op eerste ochtend al 100.000 belastingaangiften binnen

Op eerste ochtend al 100.000 belastingaangiften binnen

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft donderdagochtend voor 08.00 uur al meer dan 100.000 aangiften binnengekregen. Sommigen zaten er al vroeg klaar voor. De eerste aangifte was 3,5 minuut na middernacht binnen.

Ongeveer 7,3 miljoen particulieren en ongeveer 1,9 miljoen ondernemers moeten vanaf 1 maart hun aangifte inkomstenbelasting over 2023 indienen. Dat zijn er meer dan vorig jaar. Toen kregen 8,8 miljoen mensen een aangiftebrief, 7 miljoen particulieren en 1,8 miljoen ondernemers. De aangifteperiode loopt zoals gebruikelijk tot 1 mei.

Voor iedereen is bij het invullen van formulieren gratis hulp beschikbaar, telefonisch, online en in de buurt. Om de hulpmogelijkheden onder de aandacht te brengen, stonden medewerkers van de Belastingdienst vroeg in de ochtend in Utrecht, op het plein bij het Centraal Station. Nieuw dit jaar is de Belastingdienstbus die gedurende drie weken door Nederland toert om mensen te helpen met vragen over hun aangifte.

Meer uit Financieel

Productie Nederlandse industrie blijft dalen

DEN HAAG (ANP) - De productie van de Nederlandse industrie is in april met 3,5 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook in de voorgaande negen maanden kromp de productie op jaarbasis door lagere orders en een zwakkere bedrijvigheid.

13 minuten geleden
Export van Nederlandse goederen was vorig jaar minder waard

DEN HAAG (ANP) - De totale waarde van de export van 'Made in Holland'-producten is vorig jaar met ruim 5 procent gedaald ten opzichte van 2022. Er werd voor 19 miljard euro minder aan Nederlandse producten uitgevoerd dan een jaar eerder, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt.

30 minuten geleden
Beursweek in het teken van rentebesluit Federal Reserve

DEN HAAG (ANP) - Beleggers wereldwijd kijken deze week vooral naar de ontwikkelingen in de Verenigde Staten. Daar vergadert de Federal Reserve dinsdag en woensdag over het rentebeleid. Op de financiële markten wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank het rentetarief opnieuw onveranderd laat. Na afloop geeft Fed-president Jerome Powell tijdens een persconferentie mogelijk meer inzicht over wanneer de rente wel omlaag gaat.

15 uur geleden
Aramco plaatst meerderheid aandelen bij buitenlandse investeerders

RIYAD (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Het grootste deel van de aandelen die Saudi Aramco vorige week in de verkoop heeft gedaan, is ondergebracht bij internationale investeerders. Dat heeft het Saudische staatsolieconcern zondag gemeld. De verkoop van de aandelen moest ruim 11 miljard dollar opbrengen.

19 uur geleden
Bronnen: Volvo verplaatst autoproductie van China naar België

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De productie van elektrische auto's door Volvo Car wordt verplaatst van China naar België. Daarmee sorteert de Zweedse autofabrikant voor op het aanstaande besluit van de Europese Unie, om al dan niet de importtarieven voor Chinese fabrikanten van elektrische auto's te verhogen.

21 uur geleden
Dag van de Bouw trekt ruim 73.000 bezoekers

ZOETERMEER (ANP) - Ruim 73.000 mensen hebben zaterdag op de Dag van de Bouw bouwplaatsen bezocht die normaal voor het publiek gesloten zijn, meldt organisator Bouwend Nederland. De branchevereniging wil met de openstelling meer begrip kweken voor de bouw en laten zien hoe divers de sector is.

1 dag geleden
Colombia stopt steenkoolverkoop aan Israël om 'genocide' in Gaza

BOGOTA (ANP/RTR) - Colombia schort de verkoop van steenkool aan Israël op "zolang het land de volkerenmoord in de Gazastrook voortzet". Dit heeft de sociaaldemocratische president Gustavo Petro aangekondigd. Hij heeft Israël er al eerder van beschuldigd genocide te plegen op de Palestijnse bevolking van de kleine kuststrook. Daarom verbrak hij begin mei de diplomatieke betrekkingen met Israël.

1 dag geleden