Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de Werkvloer bij Vishandel Schot Tholen

Op de Werkvloer bij Vishandel Schot Tholen

THOLEN  – Ze zijn even openhartig als ontwapenend: betere ambassadeurs voor werken in de vissector kun je dan ook niet hebben, want Jasper en Rick vinden hun baan als productiemedewerker echt hartstikke leuk. Aan de geur (geen stank, want verse vis stinkt niet!) waren ze zo gewend en de sfeer bij Vishandel Schot Tholen vinden ze geweldig. Hoewel ze zelf graag een visje wegpikken, zijn ze het over één ding eens: “Voor kaviaar hoef je ons niet wakker te maken.”

Vanwaar de keuze voor de vissector?
Rick: Vier jaar geleden begon ik hier in de schoonmaak, toen nog als bijbaan. Na een jaar werd er gevraagd of ik in de productie wilde werken. Dat zag ik wel zitten en heb het hier ontzettend naar mijn zin. De tijd vliegt. Net als Jasper ga ik één dag per week naar school, daarnaast draai ik vier nachtdiensten per week. Daar heb ik bewust voor gekozen; dat ritme past bij mij. Jasper: Na een aantal vergeefse studiepogingen, wees een bekende mij op de vacature voor productiemedewerker die op dat moment bij Vishandel Schot Tholen openstond. Het bleek een ‘Schot’ in de roos. De collegialiteit hier is groot, de sfeer gemoedelijk. Er is tijd voor een grapje en een praatje, maar het werk moet wel doorgaan én afkomen. Geen punt! Juist omdat je zoveel ruimte krijgt, zet je je automatisch nóg harder in. Overigens werk ik het liefst in de dagdienst, ik ben geen nachtbraker…”


Hoe ziet jullie werkdag eruit?
Rick: Bij het begin van de nachtdienst, om 18.00 uur, zorg ik eerst dat alle dagverse vis, schelpen en schaaldieren die van de afslag en uit de rest van Europa komen netjes gesorteerd en opgeruimd worden. Vervolgens maak ik de order gereed. Die staan op datum en per route in de computer. Rond 04.00 uur ben ik in principe klaar, maar tijdens de seizoenpiek kan het weleens 05.00 uur worden. Natuurlijk ben ik dan moe, maar het fijne is dat je maar 4 dagen in de week hoeft te werken. En de nachttoeslag die je ontvangt is natuurlijk ook lekker. Jasper: Mijn dagdienst start om 04.00 uur. Wat de nachtploeg niet afkrijgt, maken wij af. Als alle bestellingen klaar zijn, worden ze gecontroleerd en leggen we ijs op de vis. Manco’s worden hersteld en we helpen bij het inladen van de vis, die vooral naar de horeca en detailhandel gaat. Tevens checken we de voorraden en vullen die aan. Rond 12.30 uur zit mijn werkdag erop. Ik heb dan de hele dag nog voor me: heerlijk!”


Wat vraagt dit beroep van je?

Rick: Je moet het leuk vinden om met vis te werken. Ervaring is niet per se nodig, want je wordt goed ingewerkt. Je mag alles vragen, maar moet wel van aanpakken weten. Jasper: Bovendien is het handig als je met computers kan omgaan, want daarin staat alle informatie. Verder is het belangrijk dat je nauwkeurig en schoon kunt werken. En je moet fysiek in staat zijn kisten te tillen. Die kunnen soms zwaar zijn.”


Wat is het leukst en wat is minder leuk?

Rick: “Laat mij maar orderpicken! Ook vind ik het leuk dat je hier nooit uitgeleerd raakt. Er komen steeds nieuwe vissoorten bij waar je mee werkt. Het liefst werk ik in een schone, rustige omgeving. Ik vind het dan ook minder leuk als ik moet opruimen wat anderen door drukte hebben achtergelaten. Maar dat is eigenlijk het enige dat ik kan opnoemen. Jasper: Wat ik het allerliefst doe is fileren. Dat heb ik hier geleerd en ik daag mezelf uit er steeds beter in te worden. Wat ik ook heel prettig vind is de afwisseling in het werk. Heel belangrijk maar minder leuk vind ik het controleren van de ingepakte bestellingen. Oh ja, en de diepvries, daar kom ik niet graag, want daar is het écht koud…”


Hoe zien jullie de toekomst? 
Rick: Vishandel Schot Tholen heeft geïnvesteerd in onze opleidingen. Dus dat diploma wil ik halen. En ook intern zou ik nóg meer willen leren. Alleen is daar nu minder ruimte voor vanwege de drukte. We zoeken dan ook nieuwe collega’s: mannen, maar ook vrouwen zijn welkom! Verder leef ik van dag tot dag, ik ben erg content met mijn werk en collega’s. Wel hoop ik straks met hen weer leuke dingen te ondernemen. Buiten het werk, maar ook gingen we, vóór corona, geregeld op bedrijfbezoek in het kader van kennisuitwisseling. Ontzettend interessant en leerzaam. Jasper: Ook ik wil graag mijn diploma halen en net als Rick kijk ik uit naar nieuwe collega’s. Verder zou ik het fijn vinden om op termijn door te groeien. Vooral het aansturen van (nieuwe) medewerkers heeft mijn interesse. Hopelijk blijft het niet bij dromen, maar kan ik die wens realiseren in dit mooie bedrijf…”

Meer uit Tholen

Paviljoen speeltuin Buutvrij nadert voltooiing

THOLEN - Wie langs de Brede School Tholen komt, kan er niet meer omheen. Het paviljoen van speeltuin Buutvrij. Al bij de eerste plannen in 2015 voor een grote speeltuin kwam het idee voor een ontmoetingsruimte ter sprake. En inmiddels vordert de bouw van het paviljoen gestaag. De buitenafwerking van het gebouw is zo goed als gereed en er wordt al flink gewerkt aan de afwerking in het gebouw.

5 uur geleden
Voorzitter Ronde van Oud-Vossemeer: 'Wielrennen is rode draad in mijn leven'

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen zaterdag werd de 74ste Ronde van Oud-Vossemeer gereden. 370 deelnemers stonden aan de start om het parcours af te leggen. Door het wisselvallige weer, was het een behoorlijk spannende rit. Er werden stevige tijden gereden. 

9 uur geleden
Wie houdt z'n achterpad het schoonst?: Gemeente Tholen organiseert wedstrijd

THOLEN - Gemeente Tholen organiseert samen met Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’. Inwoners die samen met hun buren de paden achter of tussen woningen of tuinen netjes (gaan) houden, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd Aanmelden kan tot en met 30 april. 

1 dag geleden
Nagenieten: bekijk hier de foto's van de Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen weekend racete voor de 74e keer wielrenners door de straten van Oud-Vossemeer. Ondanks het wisselvallige weer, was het een mooie editie. Tim Bierkens sleepte in Oud-Vossemeer zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. 

1 dag geleden
Vossemeersebrug vanaf morgen dicht vanwege werkzaamheden

OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug is vanaf maandag tot en met vrijdag 7 april afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn nodig om de hangeraansluitingen van de brug vrij te maken van corrosie. Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug. 

2 dagen geleden
Aan de keukentafel met Maarten Grosfeld: 'Ik heb inmiddels wel een groot netwerk'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Maarten Grosfeld. 

2 dagen geleden
Woningen Frank van Borselenstraat 12, 14, 16 en 18 Sint-Maartensdijk gesloten

THOLEN - Op 1 februari 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hennepplanten en henneptoppen aangetroffen in woningen aan de Frank van Borselenstraat in Sint-Maartensdijk. De woningen staan gepland om begin juli 2023 te worden gesloopt.    

3 dagen geleden