Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij verkoopmedewerker Niels: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’

Op de werkvloer bij verkoopmedewerker Niels: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: verkoopmedewerker Niels Harmsen. 

In het centrum van Bergen op Zoom is sinds lange tijd een vestiging van Bever te vinden, momenteel al dertien jaar gevestigd in de St. Josephstraat. Bever is een landelijke winkelketen die is gespecialiseerd in artikelen voor outdoor activiteiten. Van wandelschoenen, rugzakken, tenten en slaapzakken tot jassen kun je bij Bever terecht. Met ruim veertig winkels in Nederland vind je altijd wel een winkel in de buurt. Bij Bever in Bergen op Zoom werken zeven mensen, één fulltime, drie parttimers en drie oproepkrachten. Eén van de parttime medewerkers is Niels. 

DOOR GEA VRIENS

Wat houdt je werk in?

“Ik ben werkzaam als verkoopmedewerker op parttime basis. Mijn belangrijkste taak is het helpen en adviseren van klanten. Wanneer een klant in de winkel komt voor bijvoorbeeld goede wandelschoenen is het belangrijk om te weten waar ze de wandelschoenen voor nodig hebben. Is het voor een wandeling in het bos of gaan ze de bergen in? Door het gesprek met de klant aan te gaan kan ik ze advies geven over de verschillende mogelijkheden. Ik help de klant vanaf binnenkomst in de winkel totdat ze weer naar buiten stappen met een tevreden gevoel en de juiste aankoop. Wanneer het even wat rustiger is in de winkel verwerk ik, samen met mijn collega’s, de binnengekomen vracht en zorg dat de winkel netjes is”.

Welke vaardigheden heb je nodig voor deze functie?

“Voor de functie van verkoopmedewerker is het fijn als je affiniteit hebt met de buitensport en dat je past binnen het plaatje en de visie van Bever. Oprechte interesse in de klant en een luisterend oor voor wat de klanten vertellen is belangrijk. Natuurlijk is het ook van belang dat je graag mensen helpt en ervoor zorgt dat de klant het als een beleving ervaart. Zelf heb ik een jaar gebackpackt in Australië met een vriend, een collega van mij klimt veel en weer een ander fietst of kampeert graag. Zo kunnen we ook vanuit eigen ervaring de klant advies geven”.

Wat vind je zo leuk aan dit werk en waarom heb je hiervoor gekozen?

“Het contact met de klanten vind ik ontzettend leuk, er komen mensen van allerlei pluimage in de winkel en dat maakt het afwisselend. Het is een uitdaging om de klant te overtuigen van de prijs/kwaliteit verhouding en waarom je achter de producten van Bever staat. ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’ is een bekend gezegde in de outdoor. Toen ik van de middelbare school afkwam heb ik een jaar bij Bever in Rotterdam gewerkt. Na mijn dienstplicht en een jaar backpacken heb ik negen jaar bij de Marechaussee op Schiphol gewerkt. Na de geboorte van mijn kinderen en het feit dat mijn vrouw een fulltime baan heeft, heb ik ervoor gekozen om parttime te gaan werken en heb ik gesolliciteerd bij Bever in Bergen op Zoom”.

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Mijn werkdagen zijn dinsdag, vrijdag en zaterdag. Ik ga altijd op de fiets vanuit Dinteloord naar Bergen op Zoom. De winkel gaat om tien uur open maar meestal zijn we al eerder aanwezig om de winkel op te starten en nog even gezellig samen een kop koffie of thee te drinken voor we open gaan. Elke dag is anders en dat maakt het werk afwisselend en leuk. Het helpen van klanten is mijn belangrijkste taak maar op rustige momenten zorg ik er ook voor dat de winkel netjes is. Dit betekent bijvoorbeeld dat je erop let dat de wand met rugzakken er netjes uitziet en dat de kleding netjes in de rekken hangt en de ritsen dicht zitten. Om half zes gaat de winkel dicht en ga ik weer op de fiets naar huis”.

Bijzonder om mee te maken.

“Tijdens Corona zijn er in de winkel filmopnames gemaakt voor ‘Simsala Saartje en meneer Frans’. Meneer Frans geeft les op een basisschool in de buurt en maakt video’s voor het basisonderwijs. Een collega van mij heeft toen gefigureerd in een kleine rol als verkoopster, dat was wel erg leuk” vertelt Niels.

?

Hoe ziet je toekomst er over vijf jaar uit met betrekking tot je werk?

“Ik kijk nooit zo ver vooruit en leef met de dag. Zoals het nu gaat bevalt het mij prima al ga ik in de toekomst, nu de kinderen wat groter worden, wel een dag meer werken als dat mogelijk is. Ik heb het goed naar mijn zin en werk samen met een leuk team. Omdat we op zoek zijn naar een groter pand ben ik wel benieuwd waar we misschien in de loop van volgend jaar te vinden zullen zijn maar dat komt vast en zeker goed,” besluit Niels. 

Naam:
Niels Harmsen
Woonplaats:
Dinteloord
Leeftijd:
49 jaar
Burgerlijke staat:
Getrouwd
Kinderen:
3, 2 meisjes en 1 jongen
Werkt bij:
Bever Bergen op Zoom
Sinds:
2009
Functie:
Verkoopmedewerker
Hobby’s:
Boogschieten, fietsen naar mijn werk, wandelen met de hond.

Meer uit Tholen

Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

8 uur geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

12 uur geleden
Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

16 uur geleden
Traumahelikopter geland in Poortvliet vanwege noodsituatie

POORTVLIET - Donderdagmorgen 22 februari om 11.05 uur is een medische noodsituatie ontstaan aan de Stoofstraat in Poortvliet.Voor de noodsituatie kwamen drie ambulances en een traumateam naar de locatie. De traumahelikopter landde hiervoor naast de ambulancepost van Poortvliet.Het is onduidelijk wat de toedracht van de noodsituatie was en hoe het met het slachtoffer gaat.

1 dag geleden
Code geel vanwege storm Louis: Vanavond zeer zware windstoten

ZEELAND - Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor vanavond vanwege de kans op zeer zware windstoten. Storm Louis bereikt dan ons land. "In het binnenland is tijdens stevige buien kans op windstoten van 90-100 km/uur. Later in de avond en komende nacht neemt de wind in kracht af", laat meteoroloog Matthijs van der Linden van Weeronline weten.

1 dag geleden
Steekpartij in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een steekpartij plaatsgevonden in Sint-Annaland. Hierbij raakte een man licht gewond. Een vrouw zou hem gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. 

1 dag geleden
Thoolse perenboomgaard wordt tijdelijk een groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek. Met steun van het Stimuleringsfonds Samenleven stelt de gemeente 20.000 euro beschikbaar aan Natuurvereniging Tholen voor dit plan. De scholen en buurtbewoners worden bij het project betrokken.

2 dagen geleden