Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij verkoopmedewerker Niels: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’

Op de werkvloer bij verkoopmedewerker Niels: ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: verkoopmedewerker Niels Harmsen. 

In het centrum van Bergen op Zoom is sinds lange tijd een vestiging van Bever te vinden, momenteel al dertien jaar gevestigd in de St. Josephstraat. Bever is een landelijke winkelketen die is gespecialiseerd in artikelen voor outdoor activiteiten. Van wandelschoenen, rugzakken, tenten en slaapzakken tot jassen kun je bij Bever terecht. Met ruim veertig winkels in Nederland vind je altijd wel een winkel in de buurt. Bij Bever in Bergen op Zoom werken zeven mensen, één fulltime, drie parttimers en drie oproepkrachten. Eén van de parttime medewerkers is Niels. 

DOOR GEA VRIENS

Wat houdt je werk in?

“Ik ben werkzaam als verkoopmedewerker op parttime basis. Mijn belangrijkste taak is het helpen en adviseren van klanten. Wanneer een klant in de winkel komt voor bijvoorbeeld goede wandelschoenen is het belangrijk om te weten waar ze de wandelschoenen voor nodig hebben. Is het voor een wandeling in het bos of gaan ze de bergen in? Door het gesprek met de klant aan te gaan kan ik ze advies geven over de verschillende mogelijkheden. Ik help de klant vanaf binnenkomst in de winkel totdat ze weer naar buiten stappen met een tevreden gevoel en de juiste aankoop. Wanneer het even wat rustiger is in de winkel verwerk ik, samen met mijn collega’s, de binnengekomen vracht en zorg dat de winkel netjes is”.

Welke vaardigheden heb je nodig voor deze functie?

“Voor de functie van verkoopmedewerker is het fijn als je affiniteit hebt met de buitensport en dat je past binnen het plaatje en de visie van Bever. Oprechte interesse in de klant en een luisterend oor voor wat de klanten vertellen is belangrijk. Natuurlijk is het ook van belang dat je graag mensen helpt en ervoor zorgt dat de klant het als een beleving ervaart. Zelf heb ik een jaar gebackpackt in Australië met een vriend, een collega van mij klimt veel en weer een ander fietst of kampeert graag. Zo kunnen we ook vanuit eigen ervaring de klant advies geven”.

Wat vind je zo leuk aan dit werk en waarom heb je hiervoor gekozen?

“Het contact met de klanten vind ik ontzettend leuk, er komen mensen van allerlei pluimage in de winkel en dat maakt het afwisselend. Het is een uitdaging om de klant te overtuigen van de prijs/kwaliteit verhouding en waarom je achter de producten van Bever staat. ‘Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’ is een bekend gezegde in de outdoor. Toen ik van de middelbare school afkwam heb ik een jaar bij Bever in Rotterdam gewerkt. Na mijn dienstplicht en een jaar backpacken heb ik negen jaar bij de Marechaussee op Schiphol gewerkt. Na de geboorte van mijn kinderen en het feit dat mijn vrouw een fulltime baan heeft, heb ik ervoor gekozen om parttime te gaan werken en heb ik gesolliciteerd bij Bever in Bergen op Zoom”.

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Mijn werkdagen zijn dinsdag, vrijdag en zaterdag. Ik ga altijd op de fiets vanuit Dinteloord naar Bergen op Zoom. De winkel gaat om tien uur open maar meestal zijn we al eerder aanwezig om de winkel op te starten en nog even gezellig samen een kop koffie of thee te drinken voor we open gaan. Elke dag is anders en dat maakt het werk afwisselend en leuk. Het helpen van klanten is mijn belangrijkste taak maar op rustige momenten zorg ik er ook voor dat de winkel netjes is. Dit betekent bijvoorbeeld dat je erop let dat de wand met rugzakken er netjes uitziet en dat de kleding netjes in de rekken hangt en de ritsen dicht zitten. Om half zes gaat de winkel dicht en ga ik weer op de fiets naar huis”.

Bijzonder om mee te maken.

“Tijdens Corona zijn er in de winkel filmopnames gemaakt voor ‘Simsala Saartje en meneer Frans’. Meneer Frans geeft les op een basisschool in de buurt en maakt video’s voor het basisonderwijs. Een collega van mij heeft toen gefigureerd in een kleine rol als verkoopster, dat was wel erg leuk” vertelt Niels.

?

Hoe ziet je toekomst er over vijf jaar uit met betrekking tot je werk?

“Ik kijk nooit zo ver vooruit en leef met de dag. Zoals het nu gaat bevalt het mij prima al ga ik in de toekomst, nu de kinderen wat groter worden, wel een dag meer werken als dat mogelijk is. Ik heb het goed naar mijn zin en werk samen met een leuk team. Omdat we op zoek zijn naar een groter pand ben ik wel benieuwd waar we misschien in de loop van volgend jaar te vinden zullen zijn maar dat komt vast en zeker goed,” besluit Niels. 

Naam:
Niels Harmsen
Woonplaats:
Dinteloord
Leeftijd:
49 jaar
Burgerlijke staat:
Getrouwd
Kinderen:
3, 2 meisjes en 1 jongen
Werkt bij:
Bever Bergen op Zoom
Sinds:
2009
Functie:
Verkoopmedewerker
Hobby’s:
Boogschieten, fietsen naar mijn werk, wandelen met de hond.

Meer uit Tholen

Warm weekend tijdens Pasen: Temperaturen tussen de 15 en 20 graden

ZEELAND - De verwachting voor Pasen kent nog steeds veel onzekerheid in de temperatuurverwachting. Maar de kans is het grootst dat er bovengemiddeld hoge temperaturen van 15 tot 20 graden worden genoteerd. Het weerbeeld lijkt met een mix van zon, wolken en enkele buien wel vrij zeker, aldus meteoroloog Rico Schröder van Weeronline.

4 uur geleden
Nieuwe wethouder Hilde Moerland: 'Alsof ik in een rijdende trein stap' [INTERVIEW]

THOLEN - Na een onverwachte wending in de coalitie is Hilde Moerland (52) ineens de nieuwe wethouder van Tholen. Een beetje spannend vindt ze het nog wel. Maar de gedreven Stallander gaat voor niets én niemand uit de weg. "Ik vind dat iedereen op Tholen, klein of groot, ertoe doet. Daar sta ik voor."

22 uur geleden
Miljoenen mailadressen bij criminelen gevonden: Check hier of je ertussen zit

WEST-BRABANT/ZEELAND - De politie heeft eind januari zes verdachten opgepakt voor bankhelpdeskfraude. Ze hadden lijsten in bezit met zo'n 7 miljoen unieke e-mailadressen, waarvan 5 miljoen uit Nederland. Deze adressen worden door cybercriminelen verhandeld en opnieuw gebruikt. Volgens de politie is het mogelijk dat heel veel Nederlanders hiervan slachtoffer zijn zonder dat ze dat zelf weten.

1 dag geleden
Felle brand op bedrijfsterrein Nijverheidsweg Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Op het terrein van een bedrijf in Sint-Maartensdijk heeft in de nacht van woensdag op donderdag een felle brand gewoed in een grote stapel hout.Bij de brandweer werd rond 02.15 uur gemeld dat vlammen waren gezien op een bedrijfsterrein in de buurt van de Sportlaan. Ter plekke bleek brand te woedden achter een loods aan de Nijverheidsweg. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een waterwagen werden opgeroepen om de brand te bestrijden.Rond 02.35 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven omdat van overslag naar de loods geen sprake bleek te zijn. Wel moest vervolgens nog geruime tijd worden nageblust. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) waren er geen mensen of dieren bij het incident betrokken.

1 dag geleden
Drie vragen over het grote verduurzamingsproject van huurwoningen op Tholen

THOLEN - De eerste woningen op Tholen die tegen de vlakte gaan zijn bekend. Maar tot 2035 zullen er nog meer woningen worden afgebroken. Waarom kiest Stadlander voor sloop? En wat betekent dit voor de bewoners? Drie vragen over het megaproject.

2 dagen geleden
25 teams strijden vandaag tijdens het tweede Thoolse schoolvoetbaltoernooi

SINT-ANNALAND - Na het succes van vorig jaar vindt vanmiddag de tweede editie van het schoolvoetbaltoernooi in Sint-Annaland plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door SoccerOne Tournaments en de jeugdcommissie van WHS. Er doen 25 teams mee die naar sportpark De Waaje afreizen om te strijden voor de felbegeerde beker.

2 dagen geleden
Volle gymzaal geniet van 150 muzikanten tijdens Concordia Concert

THOLEN - In een volle gymzaal van de Meulvliet in Tholen traden afgelopen zaterdag maar liefst 150 muzikanten van Koninklijke Muziekvereniging Concordia op. Bij het jaarlijks terugkerende Concordia Concert kwam zowel jong als oud aan bod.

2 dagen geleden