Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Taoufik: 'Je leert heel veel door de theorie in de praktijk toe te passen' [OP DE WERKVLOER]

Op de werkvloer bij Taoufik: 'Je leert heel veel door de theorie in de praktijk toe te passen' [OP DE WERKVLOER]

BK Financial Services BV is een allround financieel dienstverlener die is gevestigd in Bergen op Zoom. Vanuit hun kantoor in het kantorencomplex ‘Gemini II’ aan de Jacob Obrechtlaan ondersteunen zij hun klanten, zowel in het mkb als multinationals, met alle zaken met betrekking tot finance en control. De klanten zijn door heel Nederland gevestigd, maar hoofdzakelijk in de regio’s Zuid-Holland, West-Brabant en Zeeland.

Het kantoor in Bergen op Zoom is centraal gelegen en dus goed bereikbaar. BK Financial Services BV bestaat inmiddels vijf jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een kantoor met ongeveer 10 medewerkers op verschillende niveaus. Eén van hen is Taoufik Oustat, parttime werkzaam sinds 1 juli 2023.

Wat is je functie en wat houdt het in?
“Ik ben werkzaam als junior financial controller omdat ik nog student ben. Mijn werk bestaat uit het opstellen van jaarrekeningen voor verschillende klanten. Nu ben ik bezig met het inrichten en opstellen van administraties voor bedrijven. Samen met een collega voer ik de eventuele correcties uit en zorgen we ervoor dat de administratie weer op orde is. Ook het invullen van de belastingaangiftes behoort tot mijn werk.”

Waarom heb je voor dit werk gekozen?
“In oktober 2022 was er op school een career event en BK was één van de bedrijven die toen aanwezig waren. Ik ben in gesprek gegaan met hen om te horen wat de mogelijkheden waren, wat het werk inhield en wat ik zou gaan doen bij een eventuele stage. Dat sprak mij wel aan en omdat ik graag cijfermatig bezig ben heb ik gekozen voor een opleiding in die richting.”

Welke opleiding heb je gevolgd?
“Mijn middelbare schooltijd heb ik doorgebracht op het Roncalli in Bergen op Zoom waar ik de economische richting op de Havo gedaan heb. Nu volg ik de opleiding finance en control bij Avans Hoge School in Breda, daar heb ik mijn propedeuse gehaald in één jaar. Ik had in eerste instantie gekozen voor bedrijfskunde maar dat was toch niet wat ik zocht. Na een half jaar ben ik daar mee gestopt en overgestapt naar finance en control en dat bevalt heel goed.”

Welke vaardigheden of eigenschappen vind je belangrijk voor dit werk?
“Het is belangrijk om goed te kunnen samenwerken omdat je vaak iets samen met een collega doet. Juist omdat ik nog studeer is het goed als je vragen durft te stellen zodat je steeds weer nieuwe dingen leert. Verder vind ik het belangrijk dat je sociaal bent en interesse hebt in de klant waar je voor werkt. Om het werk goed te kunnen doen is kennis van de belastingwetten nodig. Die zijn nodig voor de belastingaangiftes en je moet boekhouden leuk vinden om te doen.”

Hoe ben je bij dit bedrijf terecht gekomen?
“Het afgelopen half jaar heb ik hier stage gelopen. Dat beviel van beide kanten goed en toen hebben ze mij een contract aangeboden voor twee dagen per week om hier te komen werken. Omdat je in de praktijk heel veel leert en je de theorie die je op school krijgt leert toepassen begrijp ik alles steeds beter. Bovendien doe ik op deze manier al veel ervaring op die ik weer kan gebruiken voor het afstuderen.”

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Ik ga lopend naar mijn werk en begin om half 9 en werk dan tot 5 uur. Als eerste neem ik de planning voor de dag door en bespreek met mijn mentor Arjan waar ik mee ga beginnen. Momenteel werk ik veel aan verschillende administraties. Aan het eind van de dag kijk ik of ik de planning gehaald heb. Soms lukt het niet om alle werkzaamheden af te hebben en dan wordt het opnieuw ingepland voor de volgende dag.”

Wat vind je leuk aan je werk en zijn er dingen die je juist niet leuk vindt?
“De flexibiliteit binnen het bedrijf vind ik erg fijn. Als ik wat meer tijd nodig heb voor school dan kan dat. Bovendien is de sfeer onder de collega’s goed. Zo doe ik soms met een collega wel eens een balletje hooghouden als afleiding en dat is natuurlijk erg leuk. Wel vind ik de combinatie werk en school soms pittig omdat je na school je huiswerk nog moet doen maar het lukt allemaal wel.”

Hoe zie je jou toekomst over 5 jaar met betrekking tot je werk?
“Dan ben ik 26 en inmiddels een paar jaar afgestudeerd. Volgend schooljaar ga ik stage lopen bij twee verschillende bedrijven. Door het maken van de opdrachten en het schrijven van een verslag studeer ik dan af. Over 5 jaar zit ik niet meer voltijds op school maar ben ik in dienst bij een bedrijf en wil ik wel door het volgen van cursussen nog verder doorleren,” besluit Taoufik.

Paspoort
Naam: Taoufik Oustat
Woonplaats: Bergen op Zoom
Leeftijd: 21 jaar
Werkt bij: BK Financial Services BV
Functie: junior financial controller
Sinds: 1 juli 2023
Hobby’s: Voetbal, ik speel rechtsback bij De Markiezaten in de Zondag 4, een vriendenteam. Verder ga ik regelmatig naar de fitness en vind ik het gezellig om met vrienden en familie te relaxen.

Meer uit Tholen

Pannenkoeken eten op Vossemeerse molen tijdens Nationale Molendag

OUD-VOSSEMEER - Diverse molens op Tholen openen zaterdag 11 mei de deuren tijdens de Nationale Molendag. In molen De Jager in Oud-Vossemeer worden weer pannenkoeken gebakken. Ook is het mogelijk om het maalbedrijf in de molen te bekijken.

19 uur geleden
Auto belandde in een tuin langs de weg na eenzijdig ongeluk op de Postweg (N286)

POORTSVLIET - Een automobilist is vrijdagochtend om een onbekende reden van de weg geraakt op de Postweg (N286). Daarbij reed de auto de tuin in van een naastgelegen woning.

22 uur geleden
Expositie 'kunst kieke'-route geopend in Sint-Annaland en omgeving

SINT-ANNALAND - 15 jaar geleden werd door Jos Boogaard en haar cursisten voor de eerste keer de 'kunst kieke'-route in Sint-Annaland en omgeving georganiseerd. Inmiddels heeft het evenement dat om de twee jaar tijdens het hemelvaartweekend plaatsvindt, een vaste plek op de agenda van cursisten en bezoekers veroverd!

1 dag geleden
Wasdroger in brand op zolder van woning Sint-Maartensdijk [UPDATE]

SINT-MAARTENSDIJK - De brandweer werd woensdagmiddag opgeroepen voor een brandende wasdroger. De wasdroger vloog in brand op zolder van een woning aan de Bloemenlaan in Smerdiek. De situatie werd al snel opgeschaald naar een middelbrand. Gelukkig werd het vuur al snel onder controle gebracht.

2 dagen geleden
ANWB waarschuwt: Hemelvaartsweekend brengt extra drukte op de weg

BRABANT/ZEELAND - ANWB Verkeersinformatie voorspelt een drukke avondspits op woensdag 8 mei vanwege het aanstaande lang Hemelvaartsweekend: "Veel mensen vertrekken woensdagmiddag voor een korte vakantie. Vorig jaar stond er op de vooravond van Hemelvaart 1016 kilometer file."

2 dagen geleden
Thoolse zwembaden krijgen zwemtest: 'Een ongeluk zit in een klein hoekje'

THOLEN - Wie komende zomer plezier gaat maken in één van de twee Thoolse zwembaden hoeft zich geen zorgen te maken over zijn veiligheid. Zaterdagmorgen stonden meer dan veertig personeelsleden en vrijwilligers in alle vroegte klaar voor de jaarlijkse zwemtest. En daarbij bleven de deelnemers niet droog. 

2 dagen geleden
Gewonde na explosie auto in Tholen, twee traumahelikopters onderweg

THOLEN - Een persoon die dinsdagavond aan een auto zat te sleutelen op de Slabbecoornweg in Tholen is naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde nadat er een ontploffing was in de benzinetank van het voertuig. Eén traumahelikopter is geland.

3 dagen geleden