Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Rodney en André: ‘Wij zorgen er voor dat wegwerkzaamheden veilig verlopen’

Op de werkvloer bij Rodney en André: ‘Wij zorgen er voor dat wegwerkzaamheden veilig verlopen’

Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Dan is het belangrijk dat je werk hebt waar je plezier aan beleeft en uitdaging uit haalt. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die passie hebben voor hun baan. Vandaag: Monteur Rodney en lasser André. Zij zijn beide werkzaam bij Verdegro. 

Bij het horen van de naam Verdegro zal er bij weinig mensen direct een belletje gaan rinkelen. Toch komt iedere automobilist die op de snelweg rijdt met regelmaat een product van Verdegro tegen; denk aan de grote verlichtte pijlen bij wegwerkzaamheden, de informatieborden, botskussens en de rode kruizen boven de weg.

Nee, ze werken niet namens Rijkswaterstaat maar ze produceren wél de gebruikte machines. Dat doen ze zo goed dat deze geëxporteerd worden naar 48 landen wereldwijd. Ons gesprek vandaag is met lasser André Oomen en monteur Rodney Hanenberg. “Bij Verdegro bouwen we mobiele verkeersveiligheidssystemen die ervoor zorgen dat wegwerkzaamheden veilig verlopen. Maar we hebben ook mobiele lichtmasten zodat ’s Nachts het werkgebied geheel verlicht is, ook worden deze mobiele lichttorens veel ingezet bij andere toepassingen zoals in de mining-industrie, evenementen en het beveiligen van werkplaatsen,” vertelt André. 

Verdegro is een bedrijf dat snel groeit. Het interne training and education-center werd voorheen alleen ingezet om distributeurs op te leiden maar inmiddels leiden ze in Etten-Leur ook hun eigen personeel op. Die krijgen een technische training die eindigt met een praktijk- en theorie-examen, het bedrijf hoopt zo meer personeel te werven. André: “Het gaat er echt niet om wat voor achtergrond je hebt. Als de inzet er is, dan komt het helemaal goed!” 

Als lasser werkt André aan veel verschillende projecten waarbij hij veel vrijheid en flexibiliteit krijgt om dit zelf in te vullen. “Ik maak vaak dingen eenmalig op aanvraag van de klant; de zogenaamde prototypes of klant specifieke producten. Dat lijkt soms ook op puzzelen al zijn de bouwtekeningen gewoon goed.” Rodney vult aan; “Wij kunnen als monteur ook bij André langs als we ergens tegenaan lopen. Dan vraag ik: waarom doen we het eigenlijk zo? Er is echt wel ruimte om zelf verbeteringen door te voeren.” 

Als we de werkplek inlopen waar Rodney werkt komt hij pas echt los. “Kijk deze mobiele rijstrook signalering heb ik aangepast en hybride gemaakt, zo zijn bijvoorbeeld de hele motor en de rode kruizen vervangen. Deze machine is eind jaren ‘90 gemaakt, maar voldoet niet meer aan de huidige eisen; alles wordt vernieuwd conform de huidige richtlijn. Als ik klaar ben dan kan deze mobiele rijstrook signalering weer jaren mee.” 

Rodney begon vier jaar geleden bij Verdegro als assemblage medewerker. “Toen deed ik vooral de installatie van verschillende lichtborden. Nu werk ik echt aan grotere apparaten en leid ik ook nieuwe collega’s op.” Hij werkt onder andere veel samen met André. “André die last de onderdelen in elkaar en als er dan een verduurzaming (poedercoating) overheen zit dan kan ik het aan de machine monteren.” 

Op de werkvloer komen we ook Niels Briët tegen, hij is chef werkplaats. Hij functioneert niet alleen als teamleider maar regelt eigenlijk alles. “Mijn dag is niet te omschrijven, maar ik begin meestal met koffie,” vertelt hij lachend. Niels begon als monteur bij Verdegro en is via interne opleidingen doorgegroeid tot chef-werkplaats. “Hiervoor zat ik in de motoren, maar hier ben ik echt op mijn plek.” 

Door aanhoudende groei van het bedrijf wordt er op dit moment een productiehal van 2400m2 bijgebouwd om extra werkplekken en ruimte te creëren, omdat het bedrijf te maken kreeg met ruimtegebrek werden ook de bordessen en verdiepingsvloeren intern gemaakt waar de extra materialen opgeslagen kunnen worden. “Ook bij een bouw van het nieuwe pand doen we veel zelf,” vertelt Niels. “Het mooie is dat we alles in huis hebben, dus dan kan je het zelf; denk aan poeder coaten, natlakken, stralen, lassen, testen, enzovoort.” 

Naast de werkplaats heeft het bedrijf als enige producent van botskussens in Europa een eigen testbaan. Hier worden auto’s door middel van een lier met staalkabel over een rails getrokken om de te testen. Een full scale crash test. “We kunnen met gemak een snelheid van 110 km/u behalen om te kijken hoe de auto en het botskussen reageren.”

Naam:
Rodney hanenberg
Leeftijd:
48 jaar
Woonplaats:
Roosendaal
Functie:
Monteur

Werkt bij Verdegro sinds 2018

Naam:
André Oomen
Leeftijd:
38 jaar
Woonplaats:
Heerle
Functie:
Lasser

Werkt bij Verdegro sinds 2008

Meer uit Tholen

Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

24 minuten geleden
Hiep hiep hoera! Zo veel inwoners van Tholen zijn op deze schrikkeldag jarig

THOLEN - Vijftien inwoners van de gemeente Tholen vieren vandaag op schrikkeldag hun verjaardag. Dat is bijzonder, omdat 29 februari maar één keer in de vier jaar voorkomt. Daarnaast is trouwen op de laatste dag van deze maand zeer populair, blijkt uit cijfers van het CBS.

1 uur geleden
Autoschade Buijs: 'Werken met ZLM geeft ons veel vertrouwen'

THOLEN - Schade aan je auto? Dan zorgt Autoschade Buijs voor een snelle en betrouwbare oplossing. Vanaf 1 maart is dit Thoolse bedrijf aan de Ambachtsweg een erkend schadehersteller van ZLM Verzekeringen. Met deze nieuwe samenwerking blijft Autoschade Buijs na 17 jaar haar groeiende service nog altijd uitbreiden.

21 uur geleden
Skills helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

THOLEN - Skills draait op volle toeren. Aan de Marconiweg in bedrijventerrein Welgelegen ligt deze nieuwe werkplaats. De missie van Skills is duidelijk: het trainen van deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt naar regulier werk. Dit kan iedereen zijn, van mensen met psychische klachten tot nieuwkomers.

1 dag geleden
Kruispunt N286 vanaf zaterdag 2 maart open voor verkeer

THOLEN - Gemeente Tholen werkt aan de bereikbaarheid van Tholen in het project Toekomstig Tholen. Om de bereikbaarheid te verbeteren, legt de gemeente ter hoogte van de Molenvlietsedijk en de N286 een nieuw kruispunt aan. Vanaf zaterdag 2 maart om 6.00 uur is het kruispunt open voor verkeer.

1 dag geleden
Meer woningen, minder voetbalvelden: KNVB vraagt politiek om aandacht

THOLEN - Het Nederlandse amateurvoetbal staat onder druk door een tekort aan ruimte voor clubs, waarschuwt de KNVB. De invoering van een sportnorm op basis van het aantal inwoners per gemeente moet daarom hoog op de politieke agenda komen te staan. Met de ambitie om veel nieuwe woningen te bouwen, benadrukt de voetbalbond het belang van leefbare wijken voor de toekomst.

2 dagen geleden
'Bij ons op het Kamp' strijdt voor de Gouden Televizier-ring: 'Stem op ons!'

STEENBERGEN/THOLEN - Toon, Corrina, Tony, Pablo en Lolita Kouwen schitterden in het laatste seizoen van 'Bij ons op het Kamp'. In het programma werden de kijkers meegenomen in het leven van de familie die in een woonwagen woont op het Steenbergse kamp. Zo trots als ze waren op hun deelname, zijn ze nu even trots dat ze kans maken op een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring. 

2 dagen geleden