Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij RKT Tholen: 'Over tien jaar ben je nog niet uitgeleerd!'

Op de werkvloer bij RKT Tholen: 'Over tien jaar ben je nog niet uitgeleerd!'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Chanel van der Meijden.

Wat houd jouw functie in?
“Ik ben tweede kunststofmonteur. Dat wil zeggen dat ik de basis kan qua lassen. Vaak word ik op pad gestuurd voor buitenklussen. Binnen RKT hebben we ook een eerste kunststofmonteur. Hij weet alles over het vak. Om daar te komen, moet ik nog meer ervaring op doen en verder leren. Ik hou me vooral bezig met kunststofreparaties bij bedrijven. Het gaat dan vaak om het lassen van bijvoorbeeld een leiding. Maar het kan ook zo zijn dat ik een dag in de werkplaats sta. Dan maak ik allerlei producten op basis van een tekening. Regelmatig moeten we in een hotel slapen, omdat we dan een groot project hebben. Onlangs waren we bijvoorbeeld bezig in Duitsland.”

Heb je de ambitie om eerste kunststofmonteur te worden?
“Jazeker, sowieso. Ik vind alles binnen dit beroep zó interessant; er is (nog) zoveel te leren. Over tien jaar ben je nog niet uitgeleerd, joh! De ene keer heb je namelijk een reparatie in een fabriek, de andere keer sta je midden in een weiland tussen de koeien. Het werk is heel gevarieerd. Het fijne is dat je hier ook echt de mogelijkheid krijgt om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. Ervaring hebben is geen pré, je moet je dus ook zeker niet laten afschrikken als je geen technische kennis hebt. Dat leer je wel.”

Welke vaardigheden of eigenschappen heb je nodig voor deze functie?
“Ik ben hier in principe op nul binnengekomen. Ik kom van de sportopleiding af en ben ook logistiek supervisor geweest. Maar dat werd me op een gegeven moment te eentonig. En eigenlijk wilde ik altijd al met mijn handen werken, maar ik wist niet zo goed wat dan. Via via ben ik toen hier ingerold. Ik heb een keer een meeloopdag gehad bij RKT en toen heb ik ook een rondleiding gekregen. Ik vond het er toen allemaal heel interessant uitzien. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik de keuze maakte om hier te gaan werken.”

Was het lastig om werk te gaan doen waar je niet voor geleerd hebt?
“Dat valt mee. Ze gooien je hier niet zomaar in het diepe. De eerste zes maanden heb ik leren lassen. Dat begint bij iets kleins, maar op een gegeven moment ga je steeds grotere dingen lassen. Zo bouw je het een beetje op. Ik heb zelf al weleens een zelfstandige klus gedaan, maar ik moet zeggen dat ik het toch nog wel fijn vind als er iemand bij is. Met z’n twee zie je toch meer dan alleen. Vaak is het werken met kunststof ook fysiek zwaar, dan zijn extra handen handig.”

Hoe is de sfeer binnen het bedrijf?
“De collega’s gaan hier echt super goed met elkaar. Je kunt heel erg lachen met die gasten. Ik ben zo ongeveer de enige vrouw die hier werkt in de buitendienst, maar dat vind ik niet erg. Ik ben zelf ook nooit zo’n verlegen type geweest. Ik kan heel goed met die mannen opschieten. Ze zijn echt hartstikke gezellig. Ze maken er iedere dag weer iets leuks van. Ze behandelen me ook niet anders omdat ik een vrouw ben. Alleen wanneer ik af en toe wat hulp nodig heb, dan helpen ze me graag.

Dat klinkt gezellig! Wat vind je verder nog leuk aan jouw werk?
“Dat het zo super gevarieerd is. Echt iedere dag is anders. En doordat je steeds ander soort klussen hebt, ben je nooit uitgeleerd. Je komt iedere dag weer voor een andere uitdaging te staan en die grijp ik graag met beide handen. Verder heb ik in de tijd dat ik hier werk de mogelijkheid gekregen om allerlei diploma’s te halen. Dat wordt gewoon vanuit het bedrijf betaald! Ik heb nu inmiddels mijn VCA en mijn lasdiploma behaald én ik mag binnenkort mijn papieren gaan halen om te rijden met een aanhanger. Ik vind het echt heel bijzonder dat dat allemaal vanuit RKT geregeld wordt.”

Zijn er ook dingen die je minder leuk of uitdagend vindt aan jouw werk?
“Haha nou, ik ben niet zo’n ochtendmens. En soms moeten we vroeg op de zaak zijn, rond een uur of half vijf bijvoorbeeld. Dat kan ik nog wel eens pittig vinden. Maar als ik er dan eenmaal ben, valt het ook allemaal wel mee. Ik heb sinds dat ik hier ben komen werken nog geen één dag gehad dat ik dacht ‘pff, ik heb geen zin om te werken’ . Dat is dus een goed teken!”

Hoe zie je de toekomst over vijf jaar?
“Dan werk ik sowieso nog hier! Ik heb het hier gewoon echt naar mijn zin. En ik wil graag nog meer ervaring op doen. Mijn doel is om ooit onafhankelijk te zijn van een andere monteur, maar zoiets gaat niet in 1 of 2 jaar. Dat heeft tijd nodig.”

Paspoort

Naam: Chanel van der Meijden
Leeftijd: 26 jaar
Hobby: Mijn hobby was altijd voetbal, maar daar ben ik sinds kort mee gestopt. Verder vind ik gamen leuk; ik speel dan vooral FIFA en Mario op de Switch. Verder vind ik het leuk om een dagje weg te gaan naar een stad.
Bedrijf: RKT Tholen
Functie: Tweede Kunststofmonteur
Sinds: 2022

Meer uit Tholen

Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

47 minuten geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

4 uur geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

21 uur geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

23 uur geleden
Nagenieten van Koningsdag in Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse met foto's [FOTOALBUM]

POORTVLIET/SINT-MAARTENSDIJK/STAVENISSE - Het is elk jaar weer spannend of Koningsdag droog blijft, maar gelukkig brak na een grijze ochtendlucht in de loop van de dag de zon door. De inwoners van Poortvliet, Smerdiek en Stavenisse genoten afgelopen zaterdag van een gezellig feest, waarbij ze elkaar begroetten met een lach en complimenten geven over elkaars oranje outfits.

1 dag geleden
Hoezo vrij? Nederland gewoon aan het werk tijdens Dag van de Arbeid

THOLEN - Bijna overal ter wereld wordt vandaag de Dag van de Arbeid gevierd en kunnen werknemers genieten van een betaalde feestdag. Nederland vormt hierop een uitzondering: waar bijvoorbeeld onze Belgische en Duitse buren vrij zijn, wordt in Nederland door vrijwel iedereen 'gewoon' gewerkt. Daar is een reden voor.

1 dag geleden
Brandweer blust afvalbrand naast de weg aan rand Stavenisse

STAVENISSE - De brandweer is gisteravond zonder spoed uitgerukt naar een brandje langs de Molendijk in Stavenisse. Een stapel afval stond in de fik. De brandweerlieden hebben het vuur gedoofd. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

2 dagen geleden