Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Raoul en Javan: 'Ik had mij geen betere werkgever kunnen wensen'

Op de werkvloer bij Raoul en Javan: 'Ik had mij geen betere werkgever kunnen wensen'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Raoul Stikkel en Javan Verweij. 

Zowel Raoul Stikkel als Javan Verweij werken sinds het prille begin van Oesterdam bij het luxe resort. Javan Verweij begon al tijdens de bouw met verschillende klusjes en ook Raoul werkt bij Oesterdam vanaf de eerste dag.

Hoe ben je hier terecht gekomen?
Raoul: Ik werkte voordat ik begon bij Oesterdam al als chefkok, maar ik had het niet meer naar mijn zin bij mijn toenmalige werkgever. Oesterdam was nog in aanbouw en zocht personeel. Ik heb meteen gesolliciteerd, ondanks dat het restaurant er nog niet stond. Ik ben aangenomen en er dus echt vanaf dag één bij!
Javan: Ik kende het park al uit mijn jeugd. Vier jaar geleden woonde ik nog in Rotterdam. Ik was toen op zoek naar een baan in de horeca, maar kon daar niet echt vinden wat ik zocht. Ik ben hier toen begonnen als hulp in de bouw. Nadat de bouw verder vorderde werd ik verliefd op het project en heeft Oesterdam mij benaderd om als barman te komen werken; mijn keuze was snel gemaakt! Na vier maanden mocht ik doorgroeien naar floormanager.

Welke opleiding hebben je gevolgd?
Raoul: Ik ben begonnen op de LTS, maar daar zat ik niet zo op mijn plek. Er was een enorm tekort aan koks en er werd gevraagd of er gegadigden waren om de koksopleiding te volgen. Dat ben ik gaan doen. Daarna heb ik kort middelbaar beroepsonderwijs (BBL) gevolgd en ben ik één dag in de week naar school gegaan en vier dagen in de week gaan werken. Na deze opleiding ben ik de wijde wereld ingestapt en vervolgens op verschillende locaties als kok begonnen waarna ik mijzelf heb opgewerkt tot chefkok.
Javan: Ik heb de opleiding hotelmanagement gevolgd en ben voornamelijk stage gaan lopen aan de ‘kantoorkant’. Er was op dat moment een tekort op mijn stageplek in de horeca en daar ben ik een keer mee gaan lopen. Ik vond dat eigenlijk zo leuk dat ik vervolgens besloten had in Thailand de opleiding tot barman te volgen. De bedoeling was om eerst een paar jaar als barman aan de slag te gaan, echter kon ik bij Oesterdam al snel doorgroeien.

Wat maakt jouw functie zo bijzonder?
Raoul: Dat is een goede vraag. Ik ben meewerkend chef dus ik sta ook altijd in de keuken. Ik vind het mijn verantwoording om te zorgen dat iedereen zijn werk heeft en dat alles loopt zoals het hoort. We doen dat overigens wel allemaal samen. En dat geeft mij voldoening. Bij veel restaurants zie je dat dit toch anders is. Dan is er echt een scheidslijn tussen keuken en bediening, hier is dat niet. Ik vind dat teamverband juist heel mooi.
Javan: Mijn functie is heel divers. Ik faciliteer dat alles en ook iedereen is waar het op dat moment nodig is. Ik maak de roosters en doe bestellingen. Maar vooral de communicatie naar de gasten, de directe collega’s en de andere afdelingen is heel belangrijk. Ik vind het vooral heel mooi dat ik zelf verantwoordelijk ben voor heel veel zaken. Ik moet er dus echt zelf iets van maken, al doen we dat natuurlijk wel met een geweldig team. Ik heb hier de vrijheid om de operationele en creatieve processen met de collega’s op de vloer samen uit te zetten en er invulling aan te geven. Door met name de korte lijntjes binnen Oesterdam kunnen wij snel schakelen om bij te sturen en verbeteringen aan te brengen daar waar nodig. Verder vind ik het heel prettig om met verschillende mensen te werken. De samenwerking met het team voelt heel bijzonder.

Wat voor werkgever hebben jullie:         
Raoul: Een hele fijne. Er zijn maar weinig werkgevers die zo open en sociaal met je omgaan. Ik krijg alle vrijheid en dat is heel fijn. Oesterdam is echt een bedrijf waar iedereen elkaar iets gunt en dat zie je overal terug. Alles is goed geregeld en het team is gewoon echt top. We zijn één grote familie.
Javan: Ik had mij geen betere werkgever kunnen wensen.

Nog ambities voor de toekomst?
Raoul: We willen Oesterdam naar een nog hoger niveau brengen dan dat waar we nu staan na alle Corona perikelen. Naast de kwaliteit en de creativiteit werken we ook elke dag aan het verbeteren van het team in de keuken.
Javan: Mijn ambitie is om Oesterdam nog beter op de kaart te zetten en het team elke dag een beetje beter te maken.

Naam:
Javan Verweij
Leeftijd:
24 jaar
Woont in:
Bergen op Zoom
Burgerlijke staat:
Vrijgezel
Functie en bedrijf:
Floormanager bij de Oesterdam

Naam:
Raoel Stikkel
Leeftijd:
45 jaar
Woont in:
Roosendaal
Burgerlijke staat:
Vrijgezel, 3 kinderen
Functie en bedrijf:
Chefkok bij de Oesterdam

Meer uit Tholen

Laatste kans voor kinderen om zich aan te melden voor Spetterdag in Tholen

THOLEN - Kinderen kunnen zich donderdag weer uitleven tijdens de jaarlijkse Spetterdag bij zwembad De Spetter in Tholen. Van 10.00 tot 12.30 uur zijn er allerlei leuke spelletjes in én rond het water voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

16 uur geleden
Woning in Tholen twee maanden dicht na vondst professionele hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten een woning aan de Koningin Wilhelminastraat in Tholen tijdelijk te sluiten. De maatregel volgt op de ontdekking begin mei van een professionele hennepkwekerij op het adres. De sluiting duurt twee maanden en gaat in op maandag 14 juli.

17 uur geleden
Zevendorpentocht levert 2250 euro op voor vakantiehuis StaVoord6

SINT-ANNALAND - De Zevendorpentocht op het eiland Tholen heeft afgelopen weekend 2250 euro opgebracht voor het goede doel Stichting StaVoord6. Honderden wandelaars deden mee aan de 35e editie van dit wandelevenement.

20 uur geleden
Opbrengst rommelmarkt De Vossetuin gaat naar opknapbeurt van speeltuin

OUD-VOSSEMEER - Speeltuin De Vossetuin organiseert woensdag een rommelmarkt met activiteiten aan de Cornelis Frankenstraat. De opbrengst van deze middag gaat naar het verbeteren en opknappen van de speeltuin.

1 dag geleden
Zien: Historie en feest komen samen bij 550 jaar Sint-Annaland [FOTOALBUM]

SINT-ANNALAND - Vrijdag en zaterdag was het groot feest in Sint-Annaland. Het dorp vierde het hoogtepunt van zijn 550-jarig bestaan met een speciaal jubileumweekend. Twee dagen lang kwamen bewoners en bezoekers samen om dit bijzondere moment te vieren. Bekijk onderaan dit artikel foto's van de zaterdagmiddag.

1 dag geleden
Gerben uit Tholen wint eerste prijs met profielwerkstuk over duurzame stad

STEENBERGEN/THOLEN - Gerben Gakeer uit Tholen heeft eind juni de eerste prijs gewonnen in de profielwerkstukkenwedstrijd van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). De vierdejaars leerling van 't Ravelijn in Steenbergen deed onderzoek naar duurzaamheid in zijn eigen woonplaats.

1 dag geleden
Nieuwe stichting Smerdiek Leeft wil bewoners en verenigingen verbinden

SINT-MAARTENSDIJK - In Sint-Maartensdijk is een nieuwe stichting opgericht: Smerdiek Leeft. Deze stichting wil mensen, verenigingen en bedrijven in het dorp beter met elkaar verbinden en samen leuke en nuttige dingen doen.

2 dagen geleden