Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de Werkvloer bij Patrick Verhulst

Op de Werkvloer bij Patrick Verhulst

ETTEN-LEUR - “Het contact met de klanten, dat is het leukste aan mijn werk.” Aan het woord is Patrick Verhulst, al 9 jaar het voor de klanten vertrouwde gezicht bij AutoRomme, Kia dealer in Etten-Leur, achter de balie van de werkplaats. “Ik ben de schakel tussen de werkplaats en de klant.”

Na bij meerdere dealers te hebben gewerkt is Patrick in 2013 bij AutoRomme in dienst getreden. “Ik bedenk me dat ik nog nooit ergens zo lang gewerkt heb. Maar ik voel me hier als een vis in het water. Een fijn bedrijf met korte lijnen, als er wat is kan ik direct met mijn werkgever schakelen. Het is eigenlijk een groot gegroeid familiebedrijf. En als de lijnen voor mij kort zijn dan zijn die ook voor de klant kort.” En uit het gesprek blijkt ook wel dat hij zich op zijn plek voelt. Hij vertelt ontspannen maar met enthousiasme over zijn werk. “Eigenlijk doe ik alles behalve repareren en verkopen, veelzijdig werk dus. En het contact met de klanten is het leukste daarbij.”


Goed contact met de klanten 

Een gemiddelde werkdag begin voor Patrick rond kwart voor acht in de ochtend. “Alles voorbereiden, klanten ontvangen, informatie doorspelen aan de werkplaats, zaken terugkoppelen aan klant, adviseren en afspraken maken wat we wel en niet gaan doen. Daarnaast doe ik de planning van de werkplaats, inkoop van onderdelen, eventuele garantieclaims, onderhoud de contacten met de importeur en handel eventuele klachten af als ze er zijn.” 

Patrick geeft dan aan dat die klachten er niet veel zijn.” Dat heeft wellicht ook te maken met de lange garantietermijnen die Kia afgeeft. “Mensen denken dat we die lange garantie geven omdat er veel dingen stuk zouden gaan, maar we durven dat te geven omdat we juist geloven in de betrouwbaarheid van onze producten. En door die garantie zien we ook dat de relatie met de klant juist goed verloopt omdat problemen ook vaak onder garantie verholpen kunnen worden. Daarom is mijn contact met de klanten ook goed.” 

Dat goede contact komt mede omdat hij al zo lang bij AutoRomme werkt: “Ik ken de mensen en de mensen kennen mij, dat geeft een vertrouwensband. Natuurlijk hoor ik ook wel eens dat klanten kortere lontjes zouden hebben, maar ik merk daar niets van. Je hebt namelijk zelf een bepalende rol bij hoe klanten reageren.”

‘Feitelijk maakt alles bij elkaar dat het leuk is om hier te werken’

Of ik terug wilde komen
Hij is bij toeval in deze rol gerold. “Ik wilde vroeger de informatica in, heb ook nog een opleiding gedaan in die richting. Maar ben toen toch mts-autotechniek gaan doen. Ik werkte in de werkplaats toen ik met een slijmbeursontsteking uitviel. Ik ben toen achter de balie gaan zitten en vond dat zo leuk dat ik aangaf dat ik dat wilde blijven doen. Dat kon toen niet en ben daarna weggegaan naar een ander bedrijf. Na een half jaar werd ik gebeld of ik terug wilde komen. Vervolgens heb ik bij diverse dealers gewerkt en nu dus 9 jaar hier.”

Zijn werk als monteur mist hij niet. “Misschien was ik wel niet zo’n goede monteur en ik vind dit leuker, dan verlang je ook niet terug naar wat je deed.” 

Het merk Kia is de laatste jaren een groot en bekend merk geworden. “Vergeleken met de eerste Kia’s in Nederland is het merk volop doorontwikkeld. Op enig moment is een Duitse topontwerper voor Kia aan het werk gegaan en vanaf dat moment is het fors gegroeid. Kia is op veel vlakken een topmerk. Kijk bijvoorbeeld naar actieradius van een volle accu bij onze electrische modellen, we realiseren vaak meer dan de fabrieksberekeningen aangeven. En een klant koopt een auto om kilometers te maken, dat kunnen wij bieden. Daarbij is de auto ook steeds mooier en betrouwbaarder geworden ten opzichte van de eerste modellen. Feitelijk maakt alles bij elkaar dat het leuk is om hier te werken: fijn bedrijf, fijne klanten en een fijn product.”

Meer uit Tholen

Na vier jaar afwezigheid was het Thools Bierfestival terug met ruim 200 bezoekers

THOLEN - Na vier jaar afwezigheid bracht het Thools Bierfestival afgelopen zaterdag opnieuw bierliefhebbers samen in de stad. De derde editie van dit evenement trok maar liefst tweehonderd enthousiaste bezoekers naar de binnenplaats van de Gasthuiskapel. Charel Wolvekamp, medeorganisator van het bierfestival, beschouwt deze ‘supergeslaagde dag’ als een groot succes: “We hadden geluk met het weer en de stemming was fantastisch.”

6 uur geleden
Waterfront in opstand tegen 'dreigende' hoogspanningsstation in Halsteren

THOLEN - Bewoners van de Waterfront in Tholen zijn bezorgd over de mogelijke komst van een hoogspanningsstation aan de overkant van het Schelde-Rijnkanaal. Hoewel het station niet op Thools grondgebied zal liggen, uiten de bewoners hun zorgen over verstoring van het uitzicht, geluidsoverlast en stralingsgevaar.

16 uur geleden
Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

2 dagen geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

2 dagen geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

3 dagen geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

3 dagen geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

4 dagen geleden