Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Nicole Duijm: 'Inlevingsvermogen is erg belangrijk'

Op de werkvloer bij Nicole Duijm: 'Inlevingsvermogen is erg belangrijk'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Nicole Duijm. 

GGZ WNB, een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Westelijk Noord-Brabant ligt tussen Bergen op Zoom en Halsteren in de bosrijke omgeving van het mooie Landgoed Vrederust. Nicole Duijm is één van de medewerkers en werkzaam als coördinator van het Plan- en Flexbureau.

Wat houdt je functie in?
Nicole vertelt: “Als leidinggevende van het Plan- en Flexbureau beheer ik samen met de centrale planners alle roosters van de organisatie. De roosters van de ambulante zorg en de bedrijfsvoering zijn vaste roosters dus wat eenvoudiger te plannen. De roosters voor de 24-uurs zorg zijn lastiger want er moet altijd een minimale bezetting zijn op een afdeling. Wanneer er iemand uitvalt door bijvoorbeeld ziekte of vakantie dan moet die plek wel opgevuld worden. We kunnen dan terugvallen op de medewerkers van het Flexbureau die we in kunnen zetten om het rooster aan te vullen.” Het team van het Flexbureau bestaat uit 70 collega’s. Dit zijn vaste medewerkers van GGZ WNB die instelling-breed kunnen worden ingezet, afhankelijk van opleiding en ervaring. Omdat deze medewerkers zelf hun positieve beschikbaarheid kunnen opgeven is dit goed te combineren met bijvoorbeeld privé, studie of een andere baan. “Het Flexbureau is de laatste jaren steeds belangrijker geworden en het is fijn om te horen dat de medewerkers vinden dat het goed georganiseerd is. Door de groei van onze flexpool hebben we de inzet van zzp-ers drastisch terug kunnen dringen,” zegt Nicole.

Waarom heb je voor dit werk gekozen en welke opleiding heb je hiervoor gevolgd?
“Eigenlijk heb ik hier niet bewust voor gekozen”, lacht Nicole. “Ik ben paraveterinair dierenartsassistente geweest maar toen dat steeds meer administratief werd heb ik een open sollicitatie gestuurd naar GGZ WNB. Ik ben toen aangenomen als algemeen secretaresse. Samen met vier collega’s beheerden wij onder andere de flexpool. Omdat ik dat erg leuk vond kreeg ik de ruimte om dit verder te ontwikkelen en uit te breiden en kon ik mezelf verder ontwikkelen als leidinggevende. Het voelt dan ook een beetje als mijn kindje. Om dit werk goed te kunnen doen heb ik diverse trainingen en cursussen gevolgd via GGZ WNB zoals CAO cursus, communicatieve vaardigheden, planning en de arbeidstijdenwet.”

Welke vaardigheden of eigenschappen heb je nodig voor deze functie?
“Voor deze functie is, behalve geduld, met name inlevingsvermogen heel belangrijk. Je moet je in zowel de medewerker als de leidinggevende van de afdeling kunnen verplaatsen om eventuele problemen op te lossen. Omdat je met medewerkers uit de hele organisatie te maken hebt is goede communicatie natuurlijk ook van belang,” zegt Nicole. “Verder denk ik dat ik goed bereikbaar ben voor de flexkrachten en dat is voor de samenwerking erg prettig. Ik ben open, eerlijk en transparant zodat mensen weten wat ze aan me hebben.”

Hoe ziet je dag eruit?
Nicole werkt 34 uur, verdeeld over vier dagen. Ze begint ’s morgens om half 8 en werkt tot 5 uur. “Ik start de dag met het afhandelen van de mail en het verwerken van de ziekmeldingen. Daarnaast voer ik veel gesprekken met collega’s, flexkrachten en teamleiders om kort- en langdurende problemen op te lossen. Het rooster is voor de medewerkers belangrijk want een aanpassing van het rooster kan voor de medewerker wel eens lastig zijn maar in overleg is er veel mogelijk. Het is fijn als je een medewerker kan helpen. Bijvoorbeeld de medewerker die een wereldreis wilde gaan maken. In overleg hebben we het contract aangepast zodat de medewerker in dienst kon blijven en na de reis als flexwerker weer aan de slag kon.”

Wat vind je zo leuk aan dit werk of juist niet?
“Het contact met mensen spreekt mij erg aan. De psychiatrie vind ik een mooie doelgroep en GGZ WNB is een mooie organisatie. Ik ben trots op de medewerkers die vaak zelf gemotiveerd zijn om een oplossing te bedenken. Naast mijn leidinggevende functie ben ik interne auditor. Samen met collega’s neem je de processen door om te checken of processen en afspraken lopen zoals is afgesproken. Daarnaast werk samen met Daphne, onze recruiter, aan het wervingsproces wat ook erg leuk is om te doen. Het technisch applicatiebeheer van het roosterprogramma op de computer vind ik minder leuk maar ook dat hoort erbij,” vertelt Nicole.

Hoe zie je de toekomst over vijf jaar?
“Over vijf jaar hoop ik nog dezelfde functie te hebben. Het Flexbureau is dan zo ver gegroeid dat we flexkrachten in kunnen zetten bij andere zorgaanbieders op het terrein. Ik ben heel tevreden met mijn functie, het is heel afwisselend en uitdagend. Ik vind het nog steeds erg leuk om te doen en voel me ook echt verbonden met de organisatie.”

Naam:                        
Nicole Duijm
Woonplaats:                
Heerle
Burgerlijke staat:        
Getrouwd
Kinderen:         
Twee, een zoon en een dochter
Werkt bij:                
GGZ WNB
Functie:                
Coördinator Plan – en Flexbureau
Sinds:                 
1 januari 2002
Hobby’s:                
Lezen, wandelen, fietsen

Meer uit Tholen

'Praat-ommetje' op de Wal in Tholen om gesprek over ouder worden aan te gaan

THOLEN - Op zes verschillende wandelpaden in Zeeland zijn vanaf mei de gloednieuwe Praat-ommetjes te bewandelen. Met op elk wandelpad gekleurde vragen en dilemma's op de bewegwijzeringspaaltjes die de wandelaars uitnodigen het gesprek over later aan te gaan.

2 uur geleden
Scooterrijder rijdt tegen bushokje en raakt gewond in Smerdiek

SINT-MAARTENSDIJK - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval aan de Provincialeweg in Sint-Maartensdijk. Hij reed vol door de ruit van een bushokje en moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

17 uur geleden
'Zeer grote kans op klachten hooikoorts met Pinksteren'

THOLEN - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht. Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

20 uur geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'Bloeiende tulpenvelden bij Vossemeer'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Piet Grim die de spotlight mocht vangen.

1 dag geleden
Molenaar in opleiding Davy van der Zande bijna klaar voor zijn eerste examen [NATIONALE MOLENDAG 2024]

SINT-ANNALAND - Molenaar in opleiding Davy van der Zande heeft zaterdag heel zijn gezin ingezet om de Nationale Molendag bij molen De Vier Winden tot een succes te maken. Waar Davy zelf vooral in de molen te vinden is om geïnteresseerden het wel een wee te vertellen van 'hun' molen, ontvangt zijn vrouw de gasten in de tuin van de molen. Het gezin woont inmiddels bijna drie jaar in de woning bij de molen.

1 dag geleden
Woning in Oud-Vossemeer gesloten vanwege grote hennepkwekerij

OUD-VOSSEMEER - De burgemeester van Tholen heeft vandaag een woning aan de Prins Willem-Alexanderstraat in Oud-Vossemeer gesloten. Bij de woning werd begin april een grote hennepkwekerij ontdekt met maar liefst 141 planten.

2 dagen geleden
Profvoetballer Bart over zijn liefde voor Tholen: 'Voelt nog steeds als thuis' [INTERVIEW]

THOLEN - Bart Nieuwkoop voetbalt na een Vlaams avontuur weer op Nederlandse bodem. De 28-jarige rechtsback uit Tholen maakte dit seizoen een terugkeer naar zijn oude liefde Feyenoord. "Ik zal niet snel weer Rotterdam verlaten. Maar mocht ik opnieuw verhuizen, dan is dat naar Tholen."

2 dagen geleden