Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Mirjam en Leonie: ‘Het is mooi om te zien dat de kinderen stapjes maken’

Op de werkvloer bij Mirjam en Leonie: ‘Het is mooi om te zien dat de kinderen stapjes maken’

Koninklijke Auris Groep is een landelijke organisatie die hulp biedt aan volwassenen en kinderen met (een vermoeden van) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of doof/slechthorendheid. Wanneer er zorgen zijn over de ontwikkeling op het gebied van taal, spraak of gehoor kan een kind worden aangemeld bij Auris. Door middel van multidisciplinair onderzoek, observatie, en informatie van betrokkenen wordt met ouders gekeken welke zorg het beste past voor het kind. Mirjam en Leonie zijn werkzaam bij Auris op behandelgroep ‘Ieniemienie’ als pedagogisch behandelaar.

DOOR GEA VRIENS

Wat houdt je werk in?

Mirjam vertelt: “door het kind te observeren kunnen we zien hoever een kind is in zijn ontwikkeling. Met behulp van bijvoorbeeld spelletjes vergroten we de woordenschat van het kind. We gebruiken ook visuele ondersteuning om ze iets duidelijk te maken. Het ene kind snapt gesproken taal goed en het andere kind juist niet of spreekt woorden niet goed uit ”. Leonie vult aan: “tijdens het praten met de kinderen gebruiken we ter ondersteuning veel gebaren. Sommige kinderen gebruiken eerst het gebaar om iets duidelijk te maken en pas daarna gaan ze het woord gebruiken. Soms leggen we huisbezoeken af om zo ouders ook te versterken in hoe ze thuis omgaan met de taalontwikkelingsstoornis van hun kind. Door te overleggen en samen te werken met de logopedist, orthopedagoog, kinderenoefentherapeut én de ouders kunnen we een behandelplan opstellen waarin het kind centraal staat.”

Waarom heb je gekozen voor dit werk?

Leonie zegt: “ik wilde altijd al met kinderen werken en toen ik in de kinderopvang met peuters ging werken vond ik dat wel erg leuk. Omdat ik mezelf meer wilde verdiepen in de ontwikkeling van kinderen heb ik de opleiding Pedagogiek gedaan en na mijn afstuderen ben ik hier gaan werken”. “Ook ik wilde graag in de zorg met kinderen werken en na werkzaam te zijn geweest op verschillende plekken kwam ik bij Auris terecht. Het totaalplaatje sprak mij enorm aan en het is mooi om te zien dat kinderen stapjes maken in hun ontwikkeling, het is dankbaar werk.”

Welke opleiding of vaardigheden heb je nodig voor deze functie?

Zowel Mirjam als Leonie hebben een HBO studie gevolgd. Mirjam heeft social work gedaan en Leonie pedagogiek. Daarnaast hebben ze beiden binnen Auris nog diverse cursussen gevolgd om zich nog verder te specialiseren in het behandelen van kinderen met een TOS. “Natuurlijk is affiniteit met kinderen en gevoel voor taal ook erg belangrijk om dit werk goed te kunnen doen”, vertellen ze.

Wat vind je leuk aan deze functie?

“Vooral de veelzijdigheid en de uitdaging spreken mij erg aan. Bovendien is er veel ruimte om je eigen verantwoordelijkheid te nemen om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk”, vertelt Mirjam. “Ook ik ga met plezier naar mijn werk. Het is een fijn team om in te werken en de creativiteit en de ruimte om door te groeien is voor mij belangrijk”, zegt Leonie. Ook de minder leuke dingen horen erbij. “Af en toe komt het voor dat een kind in een vervelende thuissituatie zit, dat grijpt je dan aan en neem je soms mee naar huis”, vertelt Mirjam.

Hoe ziet je werkdag eruit?

“We beginnen om 08:30 uur met het voorbereiden van de ruimte. Tussen 08:45 uur en 09:00 uur komen de kinderen samen met (één van) de ouders of met de taxi als ze wat verder weg wonen. Vaak hebben we dan een kort gesprek met de ouders. Daarna gaan we met de kinderen aan de kring activiteiten beginnen. We werken met de kinderen aan de algemene behandeldoelen en met ieder kind apart aan zijn of haar individuele doelen. De kinderen eten hier en om 15:00 uur gaan ze naar huis. Gedurende de dag werken we spelenderwijs met behulp van verschillende methodieken aan de doelen op het gebied van de taalontwikkeling, motorische-, spel- en sociaal-emotionele ontwikkeling,” vertellen Mirjam en Leonie. “Naast mijn werk op de peutergroep werk ik ook als leerlingbegeleider op diverse scholen in het basisonderwijs om ook daar de kinderen de hulp te bieden die ze nodig hebben”, vult Leonie aan.

Hoe ziet je toekomst er over vijf jaar uit?

Mirjam zegt: “Ik kijk niet zo ver vooruit. Auris ontwikkelt zich nog steeds en ik zie wel wat er op mijn pad komt. Wel weet ik zeker dat ik dan nog met kinderen werk”. “Ik werk dan nog wel bij Auris omdat er nog zo veel mogelijk is en ik de combinatie van pedagogisch behandelaar en leerlingbegeleider erg leuk vindt”, besluit Leonie. 

Naam:
Leonie de Feijter
Woonplaats: 
Ossendrecht
Leeftijd:
24 jaar
Burgerlijke staat:
Samenwonend
Kinderen:
Geen
Functie:
Pedagogisch behandelaar,
leerlingbegeleider
Hobby’s:
Creatief bezig zijn, fotograferen,
Zingen, dansen en toneel bij een theatervereniging

Naam: Mirjam
van der Linden – de Kok        
Woonplaats: 
Wemeldinge
Leeftijd: 
34 jaar
Burgerlijke staat:
Gehuwd
Kinderen:
Max (7), Siem (5) en Lize (2)
Functie:
Pedagogisch behandelaar
Hobby’s:
Zumba, lezen, schrijven

Meer uit Tholen

Zeeland bereikt bijna driekwart van doelstelling voor duurzame energie

ZEELAND - In Zeeland gaat het goed met de overstap naar duurzame energie. Dat blijkt uit een nieuwe update van het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie (NP RES). Zeeland heeft al 73 procent van hun doel bereikt voor het opwekken van wind- en zonne-energie op daken en op het land.

7 uur geleden
Hulpdiensten rukken massaal uit voor medisch incident aan de Touwslagersdreef

THOLEN-  De hulpdiensten zijn zondagmiddag massaal uitgerukt voor een medisch incident in een woning aan de Touwslagersdreef. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Over de toestand van de patiënt is nog niks bekend. 

10 uur geleden
Aan de keukentafel met Jan Elenbaas: 'Stilzitten is geen optie' [AAN DE KEUKENTAFEL]

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Jan Elenbaas.

11 uur geleden
Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

1 dag geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

1 dag geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

2 dagen geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

2 dagen geleden