Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Marco Houtman: 'Iedereen kan zich specialiseren op een bepaald gebied'

Op de werkvloer bij Marco Houtman: 'Iedereen kan zich specialiseren op een bepaald gebied'

Marco Houtman is al vijftien jaar werkzaam bij XSARUS in Middelharnis. Na al die tijd verveelt zijn werk hem nog steeds niet. Het feit dat hij technische taken heeft én met klanten mag praten, vindt hij erg bijzonder aan zijn functie.

Wat houdt je functie precies in?

“Als lead developer ben ik verantwoordelijk voor de techniek van een webshop, zoals beveiliging en betalingssystemen. Ik ben de vertaler voor de klant. Wanneer een klant wensen heeft voor zijn webshop, kijk ik wat de mogelijkheden zijn. Je werkt altijd in een team met andere developers aan een project. Iedere developer heeft zijn eigen vakgebied. Sommigen zijn gespecialiseerd in databases, terwijl anderen zich richten op mobielvriendelijkheid. Meestal begin je als junior developer en groei je vervolgens binnen een specifiek gebied. Ik ben ook op die manier begonnen.”

Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig als developer?
“Je hebt kennis nodig van netwerken en programmeertaal. Bovendien moet je zeer nauwkeurig zijn. Hoe zorgvuldiger je werkt, hoe beter. Daarnaast heb je analytisch vermogen nodig. Je moet je kunnen verplaatsen in de klant. Daarom heb je ook sociale vaardigheden nodig.”

Wat maakt het werk zo leuk?
“Je werkt met veel verschillende klanten, van koffieleveranciers tot modeketens. Die diversiteit maakt het werk leuk. Ik vind het ook leuk om een probleem van de klant op te lossen en een bedrijf te helpen groeien. Ook de combinatie tussen techniek en klantcontact vind ik een goede balans. Mijn hart ligt bij techniek, dus dat kan ik ook niet opgeven. Maar die afwisseling in mijn werk is erg fijn.”

Je zit waarschijnlijk veel achter je beeldscherm. Hoe ziet een dag eruit?
“We beginnen ‘s ochtends met een stand-up meeting. In deze vergadering bespreken we de voortgang van de taken en tegen welke obstakels iedereen aanloopt. Vervolgens nemen we de dag door en kijken we waar extra ondersteuning nodig is. Je bent de hele week bezig met gestructureerd werken. Tenzij er zich service voordoet, zoals een storing of een vraag van een klant. Anders ben je de hele dag bezig aan projecten. Met nieuwe webshops zijn we maanden bezig, maar voor bestaande klanten is het meestal een kort klusje. We proberen alles georganiseerd aan te pakken.”

Loop je ook tegen uitdagingen aan?
“Met name het in de lucht houden van oudere websites is een uitdaging. In de wereld van informatietechnologie gaan veranderingen heel snel. De regels voor beveiliging worden steeds verbeterd en verzwaard. Vergelijk het met het up-to-date houden van je laptop. Als je nooit updates uitvoert, merk je dat je laptop trager wordt. Soms bereik je een punt waarop iets wat vroeger wel werkte, nu niet meer mogelijk is. Dit is vergelijkbaar met het feit dat sommige webshops bijvoorbeeld niet kunnen functioneren op Windows 11, omdat ze niet meer compatibel zijn. Dat kan een uitdaging zijn.”

Hoe is de sfeer binnen het bedrijf?
“We hebben een leuke groep. Het is een jong bedrijf. Ik wil niet zeggen dat ik oud ben, maar de gemiddelde leeftijd van mijn collega’s ligt onder de veertig jaar. We zijn ook allemaal heel informeel naar elkaar toe. Iedereen is goed op elkaar ingespeeld en we helpen elkaar waar nodig. We hebben meerdere teams binnen het bedrijf. Mijn team heeft twaalf personen en we kunnen het allemaal goed met elkaar vinden. In de zomer hebben we met de hele groep activiteiten gedaan op het strand en die afgesloten met een barbecue. Dus we hebben een toffe club, anders was ik hier niet vijftien jaar gebleven.”

Ten slotte: waar zie je jezelf over vijf jaar?
“Dan doe ik waarschijnlijk nog hetzelfde als nu. Ik heb geen ambitie voor een andere functie, want ik vind dit werk leuk. Het sociaal zijn met mijn klanten waardeer ik in mijn werk. De techniek wil ik ook niet opgeven, want anders wordt het saai. Dus ik hoop dat ik mijn baan nog lang mag blijven doen. In geen andere functie is de combinatie van techniek en klantcontact zo goed vertegenwoordigd. Dus ik zeg: niets meer aan doen.”

PASPOORT:

Naam:
Marco Houtman

Leeftijd:
42 jaar

Functie:
Lead developer

Woonplaats:
Burgh-Haamstede

Opleiding:
Informatica aan Avans Hogeschool Breda

Hobby’s:
Badminton, tuinieren en klussen rondom het huis

Meer uit Beveland

Scootmobielbestuurder rijdt water in en wordt gered door politie en ambulanciers

GOES - Een persoon in een scootmobiel raakte vanmiddag te water aan de Elvis Presleylaan. De persoon is inmiddels uit het water gehaald.

18 uur geleden
Aan de keukentafel bij Sharon de Putter en Milko van Sighem

MIDDELBURG - Twee bedrijven, drie kleine kinderen: een druk leven. Toch lukte het Sharon de Putter en Milko van Sighem tijd vrij te maken voor een gesprek aan hun keukentafel met De Bode. Hoe krijgen ze het allemaal geregeld? Sharon: 'Om alle ballen in de lucht te houden leven we heel gestructureerd.'

19 uur geleden
Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

1 dag geleden
Markt over toekomst binnenstad in Goes: 'Absurd dat je in Goes nog met auto op Grote Markt kunt rijden'

GOES - De gemeente Goes werkt aan het vernieuwen van de binnenstad. Al twee jaar voert ze verbeterpunten uit, maar er moet nog steeds veel gebeuren, vertelt wethouder Joost de Goffau. "De urgentie is hoog", stelt hij. Om inwoners en ondernemers te informeren en naar hun meningen en ideeën te vragen, is er maandag een grote binnenstadsmarkt in de Grote of Maria Magdalenakerk.

1 dag geleden
Vechtpartij escaleert naar bedreiging met een wapen: 21-jarige aangehouden

NIEUWDORP - De politie heeft afgelopen nacht een 20-jarige man uit Nieuwdorp aangehouden. De man zou betrokken zijn bij een vechtpartij tijdens een feest op het sportcomplex aan de Prinses Margrietstraat. De verdachte zou daarbij ook hebben gedreigd met een wapen. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag 8 mei op woensdag 9 mei.

2 dagen geleden
Radioprogramma 5 Dagen zendt donderdagavond uit bij reddingsbrigade Goes

GOES - Het NPO Radio 1-programma 5 Dagen gaat deze week over het werk van reddingsbrigades in Nederland. Donderdagavond komt de uitzending live uit Goes, waar het voortbestaan van de reddingsbrigade onzeker is.

2 dagen geleden
Hemelvaartsdag: Een vrije dag, maar waarom eigenlijk?

GOES - Hemelvaartsdag, de dag die jaarlijks door Nederlanders wordt gevierd dankzij de verplichte vrije dag. Heerlijk, zo'n lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk?

2 dagen geleden