Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Kringloopwarenhuis Nobel: ‘Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen’

Op de werkvloer bij Kringloopwarenhuis Nobel: ‘Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen’

Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Het is dus belangrijk dat je werk hebt waaraan je plezier beleeft. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die van hun baan houden. Dit keer: kringloopwarenhuismedewerker Elly de Weeze.

Je gaat niet werken in een kringloopwinkel om er rijk van te worden, maar omdat je het leuk vindt. En omdat je het leuk vindt om met mensen om te gaan. Dat is de boodschap van Elly de Weeze. “Kijk eens naar deze lamp. Prachtig”, zegt ze terwijl ze door de Kringloopwarenhuis Nobel in Goes loopt en iedereen die passeert vriendelijk groet. “Of deze bordspellen. Allemaal piekfijn in orde. En dit dan”, wijst ze iets verderop naar een enorme, witte boekenkast die voor een paar honderd euro te koop staat. “Je begrijpt niet dat mensen het weggeven.” 

Wijnglazen

Toch is het zo. Mensen geven veel weg, heel veel. Van kleding in alle soorten en maten tot een antiek orgel tot bijzondere bier- en wijnglazen tot boeken en sportartikelen. Het wordt allemaal keurig gepresenteerd in de schappen van het kringloopwarenhuis.

Sfeer

De Weeze is al bijna anderhalf jaar medewerker. Ze heeft het ontzettend naar haar zin. “Ik heb 27 jaar in de ouderenpsychiatrie gewerkt. Na mijn pensioen miste ik het contact met mensen ontzettend. Ik ben toen rond gaan kijken wat ik kon doen en stuitte op dit vrijwilligerswerk. Dit past perfect bij mij. Elke dag kom ik in aanraking met allerlei typen mensen van totaal verschillende komaf, van verzamelaars tot handelaars tot mensen die weinig te besteden hebben. Dat zorgt voor een leuke sfeer.”

Milieustraat

Het goede doel - in het geval van Kringloopwarenhuis Nobel is dat Compassion - trok haar over de streep. Daarnaast juicht ze het toe dat in kringloopwinkels spullen een tweede of derde leven krijgen. “Het is zonde om alles maar naar de milieustraat te brengen. Mensen die niet veel te besteden hebben, vinden het vaak nog leuk of kunnen het goed gebruiken. Dit is een duurzame oplossing.”

Woonaccessoires

Ze werkt twee dagen. Ze is begonnen met het sorteren van kleding, maar richt zich nu vooral op de afdeling met woonaccessoires. “Dat is echt mijn ding. Ik moet me inhouden om zelf niet steeds iets mee te nemen.”

Ze zet alles wat er vanuit het magazijn de winkel binnenkomt netjes neer en prijst het aan de hand van de richtlijnen. Elly staat ook achter de kassa. Daar maakt ze met vrijwel iedereen een praatje. “Soms gaat het over het weer of iets luchtigs, maar hier heb je ook regelmatig diepere gesprekken. Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen. Met mijn achtergrond als ouderenverpleegkundige vind ik dat interessant.” 

Drieledig

Ze verdient niets met het werk. De kringloopwinkel heeft een paar krachten in vaste dienst, maar de meeste mensen werken er vrijwillig of omdat ze bezig zijn met een re-integratietraject, de taal willen leren of niet terecht kunnen in regulier werk. “Niemand is verplicht om hier te werken, maar de mensen doen het graag. We hebben een drieledig doel: armoedebestrijding, duurzaamheid en het bieden van sociale werkgelegenheid.”

Meer uit Vlissingen

Auto belandt in de sloot langs de Mariapolderseweg in Kamperland

KAMPERLAND – Een automobiliste is zaterdagnacht bij een eenzijdig ongeluk met haar auto in een sloot terecht gekomen aan de Mariapolderseweg. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

19 minuten geleden
CBS De Wissel krijgt een groen schoolplein

VLISSINGEN - Christelijke basisschool De Wissel in Papegaaienburg is één van de acht Zeeuwse basisscholen die een groen schoolplein krijgen. “Het is de derde keer dat we een plan hebben ingediend en nu zijn we in de prijzen gevallen,” vertelt Hans Willemstein, directeur van De Wissel.

1 dag geleden
Politie onderzoekt beroving Hercules Segherslaan

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een beroving die donderdag aan het einde van de middag zou hebben plaatsgevonden in Vlissingen. Hiervoor is men op zoek naar getuigen.Volgens de politie zou rond 17.15 uur iemand door twee mannen beroofd zijn aan de Hercules Segherslaan. Dat gebeurde in of bij één van de flats aan de straat. Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Zij stelden een nader onderzoek in. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden.Nadere details over de beroving zijn nog niet bekend. De politie laat wel weten op zoek te zijn naar twee specifieke getuigen: een man en een vrouw. Hoe zij eruit zagen, is niet bekendgemaakt. Ook van de twee daders is geen signalement beschikbaar. Tips over de zaak zijn bij de politie welkom via het telefoonnummer 0900-8844.

1 dag geleden
Auto op z'n kant na aanrijding

VLISSINGEN - Een personenauto is donderdagmiddag op zijn kant terecht gekomen bij een aanrijding op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen. Niemand raakte gewond.Tussen twee personenauto’s ontstond omstreeks 14.25 uur een botsing op de kruising met de Prins Hendrikweg. Zoals gezegd belandde één van de voertuigen hierdoor op zijn kant. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis gebracht te worden.De beide auto’s raakten beschadigd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de voertuigen getakeld. Vanwege het ongeluk was het verkeer een tijdje gestremd. De politie zette de ongevalocatie tijdelijk af.

2 dagen geleden
Werkzaamheden aan Muur van Altena hervat

VLISSINGEN - In 2022 is een aannemer in opdracht van waterschap Scheldestromen gestart met de uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan de Muur van Altena te Vlissingen. In het afgelopen half jaar hebben de werkzaamheden stil gelegen vanwege het stormseizoen dat loopt van 1 oktober tot 1 april 2023. De werkzaamheden worden nu hervat en worden volgens planning voor de start van het stormseizoen afgerond.  

2 dagen geleden
Nieuwbouw De Parelburcht krijgt groen schoolplein

OOST-SOUBURG - Twee scholen in Vlissingen hebben geld gekregen om het komende jaar het schoolplein te vergroenen. De Parelburcht in Oost-Souburg verhuist later dit schooljaar van de tijdelijke locatie aan de Dongestraat naar de nieuwbouw aan de Van Visvlietstraat en krijgt daar een groen schoolplein.

2 dagen geleden
Gewonde bij bijtincident met hond Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg is woensdagavond iemand gewond geraakt bij een bijtincident met een hond. Dat heeft de politie bevestigd.Het slachtoffer werd rond 21.15 uur gebeten in of bij een woning aan de Berkenstraat. Nadat al snel twee ambulanceteams waren opgeroepen, werd binnen enkele minuten ook een traumahelikopter opgeroepen. De komst hiervan werd echter ook al snel weer afgeblazen toen bleek dat hulp van het traumateam niet nodig was.Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider kwam naar Oost-Souburg. De gewonde is door ambulancemedewerkers weggebracht. Over de ernst van het letsel van het slachtoffer is nog niets bekend. De politie heeft wel bevestigd dat sprake was van een bijtincident. Verdere details zijn nog niet bekend.

2 dagen geleden