Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Kringloopwarenhuis Nobel: ‘Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen’

Op de werkvloer bij Kringloopwarenhuis Nobel: ‘Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen’

Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Het is dus belangrijk dat je werk hebt waaraan je plezier beleeft. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die van hun baan houden. Dit keer: kringloopwarenhuismedewerker Elly de Weeze.

Je gaat niet werken in een kringloopwinkel om er rijk van te worden, maar omdat je het leuk vindt. En omdat je het leuk vindt om met mensen om te gaan. Dat is de boodschap van Elly de Weeze. “Kijk eens naar deze lamp. Prachtig”, zegt ze terwijl ze door de Kringloopwarenhuis Nobel in Goes loopt en iedereen die passeert vriendelijk groet. “Of deze bordspellen. Allemaal piekfijn in orde. En dit dan”, wijst ze iets verderop naar een enorme, witte boekenkast die voor een paar honderd euro te koop staat. “Je begrijpt niet dat mensen het weggeven.” 

Wijnglazen

Toch is het zo. Mensen geven veel weg, heel veel. Van kleding in alle soorten en maten tot een antiek orgel tot bijzondere bier- en wijnglazen tot boeken en sportartikelen. Het wordt allemaal keurig gepresenteerd in de schappen van het kringloopwarenhuis.

Sfeer

De Weeze is al bijna anderhalf jaar medewerker. Ze heeft het ontzettend naar haar zin. “Ik heb 27 jaar in de ouderenpsychiatrie gewerkt. Na mijn pensioen miste ik het contact met mensen ontzettend. Ik ben toen rond gaan kijken wat ik kon doen en stuitte op dit vrijwilligerswerk. Dit past perfect bij mij. Elke dag kom ik in aanraking met allerlei typen mensen van totaal verschillende komaf, van verzamelaars tot handelaars tot mensen die weinig te besteden hebben. Dat zorgt voor een leuke sfeer.”

Milieustraat

Het goede doel - in het geval van Kringloopwarenhuis Nobel is dat Compassion - trok haar over de streep. Daarnaast juicht ze het toe dat in kringloopwinkels spullen een tweede of derde leven krijgen. “Het is zonde om alles maar naar de milieustraat te brengen. Mensen die niet veel te besteden hebben, vinden het vaak nog leuk of kunnen het goed gebruiken. Dit is een duurzame oplossing.”

Woonaccessoires

Ze werkt twee dagen. Ze is begonnen met het sorteren van kleding, maar richt zich nu vooral op de afdeling met woonaccessoires. “Dat is echt mijn ding. Ik moet me inhouden om zelf niet steeds iets mee te nemen.”

Ze zet alles wat er vanuit het magazijn de winkel binnenkomt netjes neer en prijst het aan de hand van de richtlijnen. Elly staat ook achter de kassa. Daar maakt ze met vrijwel iedereen een praatje. “Soms gaat het over het weer of iets luchtigs, maar hier heb je ook regelmatig diepere gesprekken. Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen. Met mijn achtergrond als ouderenverpleegkundige vind ik dat interessant.” 

Drieledig

Ze verdient niets met het werk. De kringloopwinkel heeft een paar krachten in vaste dienst, maar de meeste mensen werken er vrijwillig of omdat ze bezig zijn met een re-integratietraject, de taal willen leren of niet terecht kunnen in regulier werk. “Niemand is verplicht om hier te werken, maar de mensen doen het graag. We hebben een drieledig doel: armoedebestrijding, duurzaamheid en het bieden van sociale werkgelegenheid.”

Meer uit Reimerswaal

Beginnende woningbrand aan de Langeville snel onder controle

YERSEKE - De brandweer is zondagmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een beginnende woningbrand aan de Langeville. Door de snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle.

22 uur geleden
Nieuw honk voor jeugd Yerseke: Lighthouse

YERSEKE - Sinds 24 november 2023 is er in Yerseke een ontmoetingsplek voor jongeren van boven de zestien jaar. Het initiatief komt vanuit een samenwerking tussen vier kerken in het dorp en is er voor bedoeld om jongeren eens in de maand op vrijdagavond een plek te geven om samen te komen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, maar er is nog altijd plek voor nog meer jeugd.

23 uur geleden
Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

1 dag geleden
Verwarde man gooit pillen over straat en laat circa veertig konijnen los

HANSWEERT- Een verwarde man heeft vrijdagmiddag voor flink wat rumoer gezorgd in de Merwedestraat. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij pillen over straat. Of het drugs of medicatie betrof is onbekend. De politie heeft de man uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. Hierbij werden in de woning van de man zowel levende als dode konijnen aangetroffen. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ook nog ongeveer 40 konijnen had losgelaten.

2 dagen geleden
Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle van start

KAPELLE/KRUININGEN - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Kapelle en Reimerswaal kleuren oranje.

2 dagen geleden
Lintjesregen daalt neer op drie Kapellenaren

KAPELLE - Mevrouw Lindenbergh-Lepoeter en de heren Geleijnse en De Bert uit Kapelle zijn vrijdagmorgen koninklijk onderscheiden bij de jaarlijkse lintjesregen. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

3 dagen geleden
Lintjesregen Reimerswaal: drie inwoners krijgen koninklijke onderscheiding

HANSWEERT - Burgemeester José van Egmond heeft vrijdagmorgen in Hansweert drie inwoners van de gemeente Reimerswaal verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Mevrouw Zuijdwegt en meneer Van der Hart uit Yerseke en meneer Traas uit Rilland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

3 dagen geleden