Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Kringloopwarenhuis Nobel: ‘Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen’

Op de werkvloer bij Kringloopwarenhuis Nobel: ‘Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen’

Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Het is dus belangrijk dat je werk hebt waaraan je plezier beleeft. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die van hun baan houden. Dit keer: kringloopwarenhuismedewerker Elly de Weeze.

Je gaat niet werken in een kringloopwinkel om er rijk van te worden, maar omdat je het leuk vindt. En omdat je het leuk vindt om met mensen om te gaan. Dat is de boodschap van Elly de Weeze. “Kijk eens naar deze lamp. Prachtig”, zegt ze terwijl ze door de Kringloopwarenhuis Nobel in Goes loopt en iedereen die passeert vriendelijk groet. “Of deze bordspellen. Allemaal piekfijn in orde. En dit dan”, wijst ze iets verderop naar een enorme, witte boekenkast die voor een paar honderd euro te koop staat. “Je begrijpt niet dat mensen het weggeven.” 

Wijnglazen

Toch is het zo. Mensen geven veel weg, heel veel. Van kleding in alle soorten en maten tot een antiek orgel tot bijzondere bier- en wijnglazen tot boeken en sportartikelen. Het wordt allemaal keurig gepresenteerd in de schappen van het kringloopwarenhuis.

Sfeer

De Weeze is al bijna anderhalf jaar medewerker. Ze heeft het ontzettend naar haar zin. “Ik heb 27 jaar in de ouderenpsychiatrie gewerkt. Na mijn pensioen miste ik het contact met mensen ontzettend. Ik ben toen rond gaan kijken wat ik kon doen en stuitte op dit vrijwilligerswerk. Dit past perfect bij mij. Elke dag kom ik in aanraking met allerlei typen mensen van totaal verschillende komaf, van verzamelaars tot handelaars tot mensen die weinig te besteden hebben. Dat zorgt voor een leuke sfeer.”

Milieustraat

Het goede doel - in het geval van Kringloopwarenhuis Nobel is dat Compassion - trok haar over de streep. Daarnaast juicht ze het toe dat in kringloopwinkels spullen een tweede of derde leven krijgen. “Het is zonde om alles maar naar de milieustraat te brengen. Mensen die niet veel te besteden hebben, vinden het vaak nog leuk of kunnen het goed gebruiken. Dit is een duurzame oplossing.”

Woonaccessoires

Ze werkt twee dagen. Ze is begonnen met het sorteren van kleding, maar richt zich nu vooral op de afdeling met woonaccessoires. “Dat is echt mijn ding. Ik moet me inhouden om zelf niet steeds iets mee te nemen.”

Ze zet alles wat er vanuit het magazijn de winkel binnenkomt netjes neer en prijst het aan de hand van de richtlijnen. Elly staat ook achter de kassa. Daar maakt ze met vrijwel iedereen een praatje. “Soms gaat het over het weer of iets luchtigs, maar hier heb je ook regelmatig diepere gesprekken. Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen. Met mijn achtergrond als ouderenverpleegkundige vind ik dat interessant.” 

Drieledig

Ze verdient niets met het werk. De kringloopwinkel heeft een paar krachten in vaste dienst, maar de meeste mensen werken er vrijwillig of omdat ze bezig zijn met een re-integratietraject, de taal willen leren of niet terecht kunnen in regulier werk. “Niemand is verplicht om hier te werken, maar de mensen doen het graag. We hebben een drieledig doel: armoedebestrijding, duurzaamheid en het bieden van sociale werkgelegenheid.”

Meer uit Beveland

Op de werkvloer bij uitvoerder Julien van Zelst

's-HEER ARENDSKERKE - Na tien jaar kennis en ervaring opdoen in de bouw als timmerman, kon Julien van Zelst (30) al jong doorgroeien tot uitvoerder. Hij vindt timmerman een prachtig vak, en werkt nog graag mee, maar de Vlissinger is er trots op sinds twee jaar uitvoerder te zijn bij aannemingsbedrijf Fraanje in 's-Heer Arendskerke. Hij gaat de hele provincie door voor zijn werk in de particuliere woningbouw.

18 uur geleden
Familie en burgemeester leggen bloemen bij herdenking verzetsheld Marien de Groot in Goes

GOES - Bij zijn graf in Goes hebben familie en burgemeester Cees van den Bos zaterdagmiddag herdacht dat verzetsheld Marien de Groot tachtig jaar geleden is gefusilleerd. 'De Duitsers hebben hem zonder proces doodgeschoten in de bossen bij Woensdrecht', laat Peter van Dijk weten namens de kinderen en kleinkinderen van Goese verzetstrijders.

1 dag geleden
De meeste incidenten met drug flakka komen voor in Zeeland-West-Brabant

ZEELAND-WEST-BRABANT- De designerdrug flakka is in opkomst in Nederland. Met name in de regio Zeeland-West-Brabant is er sprake van een flinke toename. De extreem verslavende en gevaarlijke drug bezorgt ook de politie heel veel extra werk. Afgelopen jaar moesten politie-eenheden in ons land bijna duizend keer uitrukken voor flakka-gerelateerde incidenten. Dat is gemiddeld dus ongeveer drie keer per dag.

1 dag geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Morgenstond heeft goud in de mond

Als we in Nederland ergens goed in zijn, dan is het klagen over het weer. Ik doe daar altijd even hard aan mee. Vooral de afgelopen maanden, toen er geen einde leek te komen aan de kou en de regen maar bleef stromen. Maar gelukkig laat de zon zich steeds vaker zien en gaat de temperatuur eindelijk omhoog. Dat vinden niet alleen wij fijn, maar ook de natuur bloeit letterlijk en figuurlijk op.

2 dagen geleden
Rubriek Goes Gezien: Stilstaan bij poortjes station

We herdenken 4 mei de mensen die door oorlogsgeweld zijn omgekomen. Monumenten en plaquettes zijn daarbij - oneerbiedig gezegd, maar goed bedoeld - handige hulpmiddelen. Je kunt er letterlijk bij stilstaan en bloemen leggen zonder dat iemand dat vreemd vindt. 

2 dagen geleden
Porsche vliegt uit bocht in Goes: Bestuurder mogelijk onder invloed van cocaïne [UPDATE]

GOES - De politie heeft zaterdagmorgen een bestuurder van een Porsche Cayenne aangehouden nadat hij betrokken was bij een crash op de A256 bij Goes. De man was mogelijk onder invloed van cocaïne.

2 dagen geleden
Treinverkeer lag vannacht stil door dodelijke aanrijding bij 's Heer Arendskerke

'S-HEER ARENDSKERKE - Door een dodelijk treinincident bij 's-Heer Arendskerke was het treinverkeer gisterenavond en -nacht gestremd. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse.

2 dagen geleden