Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Kringloopwarenhuis Nobel: ‘Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen’

Op de werkvloer bij Kringloopwarenhuis Nobel: ‘Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen’

Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Het is dus belangrijk dat je werk hebt waaraan je plezier beleeft. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die van hun baan houden. Dit keer: kringloopwarenhuismedewerker Elly de Weeze.

Je gaat niet werken in een kringloopwinkel om er rijk van te worden, maar omdat je het leuk vindt. En omdat je het leuk vindt om met mensen om te gaan. Dat is de boodschap van Elly de Weeze. “Kijk eens naar deze lamp. Prachtig”, zegt ze terwijl ze door de Kringloopwarenhuis Nobel in Goes loopt en iedereen die passeert vriendelijk groet. “Of deze bordspellen. Allemaal piekfijn in orde. En dit dan”, wijst ze iets verderop naar een enorme, witte boekenkast die voor een paar honderd euro te koop staat. “Je begrijpt niet dat mensen het weggeven.” 

Wijnglazen

Toch is het zo. Mensen geven veel weg, heel veel. Van kleding in alle soorten en maten tot een antiek orgel tot bijzondere bier- en wijnglazen tot boeken en sportartikelen. Het wordt allemaal keurig gepresenteerd in de schappen van het kringloopwarenhuis.

Sfeer

De Weeze is al bijna anderhalf jaar medewerker. Ze heeft het ontzettend naar haar zin. “Ik heb 27 jaar in de ouderenpsychiatrie gewerkt. Na mijn pensioen miste ik het contact met mensen ontzettend. Ik ben toen rond gaan kijken wat ik kon doen en stuitte op dit vrijwilligerswerk. Dit past perfect bij mij. Elke dag kom ik in aanraking met allerlei typen mensen van totaal verschillende komaf, van verzamelaars tot handelaars tot mensen die weinig te besteden hebben. Dat zorgt voor een leuke sfeer.”

Milieustraat

Het goede doel - in het geval van Kringloopwarenhuis Nobel is dat Compassion - trok haar over de streep. Daarnaast juicht ze het toe dat in kringloopwinkels spullen een tweede of derde leven krijgen. “Het is zonde om alles maar naar de milieustraat te brengen. Mensen die niet veel te besteden hebben, vinden het vaak nog leuk of kunnen het goed gebruiken. Dit is een duurzame oplossing.”

Woonaccessoires

Ze werkt twee dagen. Ze is begonnen met het sorteren van kleding, maar richt zich nu vooral op de afdeling met woonaccessoires. “Dat is echt mijn ding. Ik moet me inhouden om zelf niet steeds iets mee te nemen.”

Ze zet alles wat er vanuit het magazijn de winkel binnenkomt netjes neer en prijst het aan de hand van de richtlijnen. Elly staat ook achter de kassa. Daar maakt ze met vrijwel iedereen een praatje. “Soms gaat het over het weer of iets luchtigs, maar hier heb je ook regelmatig diepere gesprekken. Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen. Met mijn achtergrond als ouderenverpleegkundige vind ik dat interessant.” 

Drieledig

Ze verdient niets met het werk. De kringloopwinkel heeft een paar krachten in vaste dienst, maar de meeste mensen werken er vrijwillig of omdat ze bezig zijn met een re-integratietraject, de taal willen leren of niet terecht kunnen in regulier werk. “Niemand is verplicht om hier te werken, maar de mensen doen het graag. We hebben een drieledig doel: armoedebestrijding, duurzaamheid en het bieden van sociale werkgelegenheid.”

Meer uit Middelburg

Verrassende experimenten van NEMO Science Museum te zien in Middelburg

MIDDELBURG - NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op zaterdag 7 oktober komt NEMO naar Middelburg met het Science Spektakel.

4 uur geleden
De NK Surftour 2023 in Domburg

DOMBURG -  Op zaterdag 23 september ging de NK Surftour 2023 van start in Domburg. Tijdens dit officiële Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er in vier categorieën gestreden voor de officiële titel Nederlands Kampioen.

4 uur geleden
Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

23 uur geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

1 dag geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

1 dag geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

1 dag geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

1 dag geleden