Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Kringloopwarenhuis Nobel: ‘Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen’

Op de werkvloer bij Kringloopwarenhuis Nobel: ‘Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen’

Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Het is dus belangrijk dat je werk hebt waaraan je plezier beleeft. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die van hun baan houden. Dit keer: kringloopwarenhuismedewerker Elly de Weeze.

Je gaat niet werken in een kringloopwinkel om er rijk van te worden, maar omdat je het leuk vindt. En omdat je het leuk vindt om met mensen om te gaan. Dat is de boodschap van Elly de Weeze. “Kijk eens naar deze lamp. Prachtig”, zegt ze terwijl ze door de Kringloopwarenhuis Nobel in Goes loopt en iedereen die passeert vriendelijk groet. “Of deze bordspellen. Allemaal piekfijn in orde. En dit dan”, wijst ze iets verderop naar een enorme, witte boekenkast die voor een paar honderd euro te koop staat. “Je begrijpt niet dat mensen het weggeven.” 

Wijnglazen

Toch is het zo. Mensen geven veel weg, heel veel. Van kleding in alle soorten en maten tot een antiek orgel tot bijzondere bier- en wijnglazen tot boeken en sportartikelen. Het wordt allemaal keurig gepresenteerd in de schappen van het kringloopwarenhuis.

Sfeer

De Weeze is al bijna anderhalf jaar medewerker. Ze heeft het ontzettend naar haar zin. “Ik heb 27 jaar in de ouderenpsychiatrie gewerkt. Na mijn pensioen miste ik het contact met mensen ontzettend. Ik ben toen rond gaan kijken wat ik kon doen en stuitte op dit vrijwilligerswerk. Dit past perfect bij mij. Elke dag kom ik in aanraking met allerlei typen mensen van totaal verschillende komaf, van verzamelaars tot handelaars tot mensen die weinig te besteden hebben. Dat zorgt voor een leuke sfeer.”

Milieustraat

Het goede doel - in het geval van Kringloopwarenhuis Nobel is dat Compassion - trok haar over de streep. Daarnaast juicht ze het toe dat in kringloopwinkels spullen een tweede of derde leven krijgen. “Het is zonde om alles maar naar de milieustraat te brengen. Mensen die niet veel te besteden hebben, vinden het vaak nog leuk of kunnen het goed gebruiken. Dit is een duurzame oplossing.”

Woonaccessoires

Ze werkt twee dagen. Ze is begonnen met het sorteren van kleding, maar richt zich nu vooral op de afdeling met woonaccessoires. “Dat is echt mijn ding. Ik moet me inhouden om zelf niet steeds iets mee te nemen.”

Ze zet alles wat er vanuit het magazijn de winkel binnenkomt netjes neer en prijst het aan de hand van de richtlijnen. Elly staat ook achter de kassa. Daar maakt ze met vrijwel iedereen een praatje. “Soms gaat het over het weer of iets luchtigs, maar hier heb je ook regelmatig diepere gesprekken. Hier heeft iedereen een verhaal te vertellen. Met mijn achtergrond als ouderenverpleegkundige vind ik dat interessant.” 

Drieledig

Ze verdient niets met het werk. De kringloopwinkel heeft een paar krachten in vaste dienst, maar de meeste mensen werken er vrijwillig of omdat ze bezig zijn met een re-integratietraject, de taal willen leren of niet terecht kunnen in regulier werk. “Niemand is verplicht om hier te werken, maar de mensen doen het graag. We hebben een drieledig doel: armoedebestrijding, duurzaamheid en het bieden van sociale werkgelegenheid.”

Meer uit Middelburg

Guillermo van Pamelen 6e op het WK karten in Portugal

MIDDELBURG - De Middelburgse karter Guillermo van Pamelen is afgelopen week 6e geworden bij het Wereldkampioenschap Karten in Portugal. In het Portugese Viana do Castelo waren 138 rijders uit 17 verschillende landen aanwezig om te strijden voor de wereldtitel. In acht voorrondes konden de rijders punten verzamelen om zich uiteindelijk te plaatsen voor de twee halve finales (de beste 64 rijders) en de finale (de beste 32 rijders).

8 uur geleden
Expositie schilderijen

AAGTEKERKE - Van 3 tot en met 13 augustus exposeert Ineke Koole met haar werk in Galerie BANK Aagtekerke.

9 uur geleden
Snuffelmarkt Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdag 13 augustus is er weer de snuffelmarkt op de Markt in Middelburg. 

9 uur geleden
Derde zomeravondconcert op stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Op zaterdag 13 augustus geeft stadsbeiaardier David van der Vlies het 3e zomeravondconcert op het stadhuiscarillon van Veere. Het concert is vanaf 19uur live te volgen in een mooie luistertuin.

11 uur geleden
Standwerkersconcours tijdens ‘Dolle Donderdag’ in Middelburg

MIDDELBURG - Op donderdag 11 augustus wordt in de Lange Delft weer het jaarlijkse standwerkersconcours gehouden. Zo’n vijfentwintig standwerkers gaan de strijd aan om te bepalen wie de beste standwerker is. Het spektakel begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur.

12 uur geleden
Wilma Atsma nieuwe interim gemeentesecretaris gemeente Veere

DOMBURG - Vanaf 9 augustus zal Wilma Atsma starten bij de gemeente Veere als interim gemeentesecretaris. Zij volgt de onlangs gestopte Peter Brakman op.

1 dag geleden
Slaapstrandhuisjes in Veere voor vluchtelingen

VEERE - Op het voormalig voetbalveld aan de Veerseweg in de stad Veere worden er in oktober zes slaapstrandhuisjes geplaatst. De strandhuisjes worden gebruikt voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen.

1 dag geleden