Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Jeroen Demmers: ‘Het buitenleven binnen trekt me heel erg aan’

Op de werkvloer bij Jeroen Demmers: ‘Het buitenleven binnen trekt me heel erg aan’

THOLEN – Iedere dag komt Jeroen Demmers met veel plezier van Bergen op Zoom naar Prinsenland bij Dinteloord gereden om daar de bedrijfsslogan ‘if you want to grow’ in de praktijk te brengen.

Hoe ben je bij Florensis beland?

Na mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk ben ik aan de slag gegaan bij een tomatenteler, waar ik als arbeidsmanager gewerkt heb. Na 15 jaar was het echter wel eens tijd voor verandering en ik zag een mooie kans bij Florensis. In tegenstelling tot een kweek van stek tot vrucht richten we ons hier op het stekken van sierteelt tuinplanten. We hebben wel 4.500 soorten, met ieder een eigen teeltplan.

Is het wel afwisselend werk?

Ja, enorm. We zijn een mega dynamisch bedrijf, werken internationaal en ik ben de hele dag ‘aan het schakelen’. En qua sfeer is het een heel erg warm bedrijf. Hier pas ik goed, we hebben veel overleg met de medewerkers, gaan ook samen aan de slag, overleggen over de supply chain, kwaliteit, planning. Als people manager kom ik hier helemaal tot mijn recht. Plezier in je werk is heel erg belangrijk en dat staat dan ook bij mij en mijn collega’s voorop, daarna zorg voor topkwaliteit, gevolgd door productiviteit. Hier is alles in balans en dat komt de drie pijlers helemaal ten goede.

Hoe gaat het stekken in z’n werk?

Aanvankelijk stonden we hier met een groep mensen stekmateriaal te selecteren en handmatig in onze productietrays te planten. Vijf jaar geleden introduceerden we hier de eerste steksteekrobot. Ondertussen werken we met 30 robots en zijn daarmee veruit de grootste in Nederland en één van de keyplayers in de wereld. De robot is een fraai staaltje techniek, dat gevoed is door duizenden foto’s, die we hebben moeten maken van de stekjes, alles is gelabeld en gecodeerd en de info in een database geklopt. Via een algoritme, bepaald met artificial intelligence, herkent de robot alle soorten stekjes, pakt het aan het steeltje op en plant het daarna heel voorzichtig, maar snel, in een tray. Van de onbewortelde stek wordt zo een mooie jonge plant opgekweekt. We produceren hier op locatie Dinteloord jonge planten van zowel eenjarige als meerjarige tuinplantenrassen. Van salvia tot lavendel en van duizendknoop tot vrouwenmantel. 

Je wordt helemaal enthousiast!

Ja, ik vind het prachtig. Dit proces is zo geavanceerd. Gelukkig hebben we ook mensenhanden nodig voor de kwaliteitscheck. Nadat de steksteekrobot de stekjes heeft geplant en onze mensen de trays nog hebben gecheckt, gaan ze naar de watertunnel, waar meteen ook de juiste mix meststoffen worden toegevoegd, op basis van een QR code. Daarna gaan de babyplantjes naar een vochtcel, een soort verkoeverkamer, waar ze 24 uur mogen bijkomen, voordat ze in de kassen worden neergezet. Na 3 tot 6 weken nemen we dan afscheid van de, inmiddels, jonge planten en gaan ze naar onze klanten. Ik vind ‘t heerlijk om een mooi eindproduct te maken met ‘n leuke groep mensen. Ik werk direct samen met zo’n 15 mannen en vrouwen. We hebben een multi-culti team, ik spreek naast Engels ook Pools en dat komt ook goed van pas.  Daarnaast is dit een soort buitenleven ‘binnen’. Daar hou ik heel erg van. Lekker in beweging, tussen het groen, veel licht in de kassen. Echt een hele fijne omgeving om in te werken, en dan ook nog eens ‘state of the art’ op het gebied van techniek.  

If you want to grow?

Ja, dat is de slogan van ons bedrijf én onze missie. Dat geldt voor onze plantjes, voor onze mensen, voor onze klanten en voor het bedrijf. We zijn in 80 jaar uitgegroeid tot een wereldspeler. Ons stekmateriaal komt van onze vestigingen in Kenia, Ethiopië, Portugal en Spanje. Het is een flinke uitdaging om alle stekken hier op tijd en in goede staat te ontvangen, maar het gaat meestal goed. We willen ook graag groeien met mensen uit de nabije regio. Het moederbedrijf in Hendrik-Ido-Ambacht is daar een begrip. Het zit er al 80 jaar. Wij willen in Dinteloord ook graag een goede naam opbouwen en een goede werkgever zijn.

Florensis doet mee met ‘Samen in de Regio, Kom binnen bij Bedrijven’, deze week. Iedereen is welkom, na inschrijving op www.kijkbinnenbijbedrijven.nl

Meer uit Tholen

Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

17 uur geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

22 uur geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

1 dag geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

1 dag geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

2 dagen geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

2 dagen geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

3 dagen geleden