Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Gino van Renterghem: “Eigenlijk ben ik het manusje-van-alles”

Op de werkvloer bij Gino van Renterghem: “Eigenlijk ben ik het manusje-van-alles”

Gino van Renterghem kwam zo’n 25 jaar geleden terecht bij Wynmalen & Hausmann. Hij zocht werk en reed het industrieterrein van Hoogerheide af en liep naar binnen bij bedrijven die hem leuk leken. Hij kwam terecht bij zijn huidige werkgever, waar hij het zo naar zijn zin heeft, dat hij zelfs drie keer heeft gesolliciteerd. Gino is magazijnmedewerker, maar zijn functie is veel breder dan dat. Hij staat bekend als de ‘lolbroek’ binnen het bedrijf en zorgt mede voor de goede sfeer op de werkvloer. De laatste tijd nemen zijn werkzaamheden toe en er is behoefte aan iemand erbij die hem ondersteunt en vooral de administratieve zaken in het magazijn gaat beheren.

Je liep gewoon overal naar binnen om te kijken of ze werk hadden?

“Niet overal, maar wel bij meerdere bedrijven. Toen ik van school af kwam, heb ik eerst een tijdje in Ossendrecht gewerkt, maar dan bedrijf stopte ermee. Ik woon hier vlakbij, dus zocht ook werk bij mij in de buurt. Tussendoor ben ik wel twee keer weggeweest als medewerker in verband met een verhuizing, maar ik kwam altijd terug.”

Welke functies heb je gehad?

“Meerdere. Ik heb in de spuiterij gestaan, maar ook in de werkplaats en nu ben ik vooral bezig in het magazijn.”

Hoe ziet je dag er ongeveer uit?

“Meestal ben ik hier als eerste en start rond kwart voor 7. Ik doe de deuren open en ga dan eerst naar het magazijn om te kijken wat er in het nachthok staat. De onderdelen voor machines komen leveranciers soms ‘s nachts brengen. Die haal ik eruit en ga ik in de computer invoeren. Zo zie ik wat er binnen is gekomen en zorg dat de voorraad weer op orde is. Ook ga ik de onderdelen op de ‘picklijst’ toekennen. Deze moeten bijvoorbeeld mee met de monteur, op de juiste plek in het magazijn worden gelegd of worden opgehaald. Dat staat allemaal op de lijst. Met dit soort zaken ben ik soms de hele dag bezig. Ook spring ik regelmatig bij als collega’s hulp nodig hebben, zoals in de werkplaats of als er een nieuwe machine binnenkomt. Soms ben ik buiten werkuren ook bereikbaar als er storingsdienst is. Dan leg ik de spullen voor de buitenmonteur klaar. Eigenlijk ben ik het manusje-van-alles en dat vind ik leuk.”

Hoe is het om bij Wynmalen & Hausmann te werken?

“Goed! Ik heb er zeker geen hekel aan, anders zou ik niet teruggekomen zijn. Ze zijn hier heel goed voor mij en ze kunnen mij altijd overal voor vragen. Ook kan ik goed met Fred opschieten, we kennen elkaar al sinds ‘89.”

Loop je wel ook weleens ergens tegenaan?

“Het wordt hier steeds drukker en drukker. Er is veel te doen en ik kan het eigenlijk niet meer alleen. Daarom zoeken we nog iemand in het magazijn erbij, die beheerder wordt en verantwoordelijk voor de administratieve zaken.”

Welke eigenschappen moet je hebben voor deze functie?

“Het is zeker handig als je verstand hebt van techniek, graafmachines en hydrauliek, dus iemand met een technische achtergrond. Daarnaast sta je veel andere mensen en klanten te woord, dus je moet klantgericht zijn en goed kunnen communiceren met iedereen. Zorgvuldigheid is heel belangrijk. Je controleert de voorraad en moet echt opletten met al die spullen, dus alles goed checken op de lijsten. Als je bij ons solliciteert, vind je administratief werk leuk en ben je er ook goed in. Je gaat onder andere ook bestellingen doen bij verschillende leveranciers en boekt deze in in het systeem als ze binnenkomen. Ook gaan er natuurlijk producten uit en die moeten worden ingepakt en verzendklaar gemaakt. We zoeken voor het magazijn niet alleen een orderpicker, maar iemand die alles beheert van a tot z.”

Leeftijd: 
52 jaar
Woonplaats: 
Putte
Bedrijf: 
Wynmalen & Hausmann
Functie: 
Magazijn medewerker / WP ondersteuning
Werkzaam sinds: 
01-09-2017
Burgerlijke staat: 
Ongehuwd
Opleiding: 
MBO aangevuld met diverse cursussen en opleidingen (intern)
Hobby’s: 
Motorcross

Meer uit Tholen

Ongediertebestrijders waarschuwen: Grote wespenoverlast verwacht

ZEELAND - Elke zomer is het weer zover: Wespenoverlast. Ren jij weg als er een wesp jouw kant op komt vliegen? Dan hebben ongediertebestrijders helaas slecht nieuws voor je. Door een zachte winter en de oplopende temperaturen van afgelopen dagen wordt een druk wespenjaar voorspeld dat al vroeg begint. "Tenzij we plotseling te maken krijgen met een langere periode van kou, mogen we deze zomer veel hinder van wespen verwachten," aldus Merijn Janssen, directeur bij ongediertebestrijders Beestjes Kwijt.

5 uur geleden
Thoolse kunstenaar plaatst sculptuur midden op rotonde in Halsteren

HALSTEREN/THOLEN - De Thoolse kunstenaar Jan Kettelerij heeft afgelopen week zijn sculptuur 'Lignes et Structures' geplaatst op de rotonde die de Tholenseweg, Nieuw Beijmoerseweg en Jannelandseweg in Halsteren met elkaar verbindt. Een hoveniersbedrijf heeft de rotonde beplant met een speciaal samengesteld biologisch bloemenmengsel dat varieert in bloeitijd. 

8 uur geleden
Nabestaanden gezocht van ruim 600 graven op begraafplaatsen Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen zoekt contact met de rechthebbenden van meer dan 600 graven op de begraafplaatsen in Sint-Annaland. Het gaat om 500 graven aan de Bierenstraat en 100 graven aan de F.M. Boogaardweg. Op de grafstenen prijken stickers met de boodschap dat eigenaren of nabestaanden zich moeten melden. Als er binnen een jaar geen reacties binnenkomen, zal de herdenkingsplek worden opgeruimd.

1 dag geleden
Stavenisse 425 jaar oud en nog even vief

STAVENISSE - Weet je, Stavenisse bestaat dit jaar al 425 jaar! Dat is best wel een tijd, toch? Interessant om te bedenken dat het eiland Stavenisse al in 1206 werd genoemd, lang voordat ik hier was. Nog steeds weet niemand zeker waar de naam vandaan komt.

1 dag geleden
Vermiste hond Millie werd twee keer aangereden in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Millie is weer veilig thuis bij haar eigenaren, meldt Team Hondenopsporing Nederland (THON). De zwarte spaniël was sinds maandagavond vermist in Scherpenisse en werd de volgende ochtend twee keer aangereden op de N286. Uiteindelijk werd ze gevonden halverwege de randweg. Na uitgebreid onderzoek bij de dierenarts mocht ze weer naar huis.

2 dagen geleden
Fietser gewond naar ziekenhuis na aanrijding op de Oesterdam

THOLEN - Een fietser is gistermiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Oesterdam tussen Tholen en Rilland. De politie en ambulancedienst werden opgeroepen om hulp te verlenen. De fietser is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Politie: 'Maatregelen nodig om aantal verkeersdoden terug te dringen'

ZEELAND - Vorig jaar zijn in Nederland 684 mensen gestorven door een verkeersongeval, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). "Naast het handhaven van de verkeersregels door de politie is er een gezamenlijke inspanning van alle ketenpartners nodig om het aantal fatale verkeersongevallen terug te dringen", zegt Willybert Oor, portefeuillehouder Verkeer van de politie.

2 dagen geleden