Op de werkvloer bij Dennis Moerland: ‘Ik vind vooral de veelzijdigheid erg leuk’
THOLEN - Wilthagen BV is een Zeeuws familiebedrijf dat al bijna 50 jaar bestaat en is gevestigd op het eiland Tholen. Ooit zijn ze begonnen met een slagerij in Krabbendijke en inmiddels uitgegroeid tot een fabriek die zowel in Nederland als in Europa producten levert. Ze zijn bekend van onder andere de knabbelspek en de Zeeuwse kroepoek. Bij het bedrijf zijn ongeveer 20 mensen werkzaam, één van hen is Dennis Moerland uit Halsteren.
Waarom heb je gekozen voor dit werk?
“Hiervoor was ik werkzaam bij een slagerij in Halsteren. Dat vond ik erg leuk om te doen maar ik merkte wel dat ik liever achter in de winkel bezig was dan in de winkel zelf. Toen er hier een functie vrij kwam heb ik gesolliciteerd en nu werk ik hier al 6,5 jaar”.
Welke opleiding heb je hiervoor gevolgd?
“Na de middelbare school ben ik naar de SVO gegaan. Dat is de slagersvakopleiding in Tilburg en duurt maximaal zes jaar. De eerste twee jaar leer je voor productiemedewerker, dan twee jaar voor winkel slager en de laatste twee jaar leer je verder voor chef slager. Ik heb de volledige opleiding gevolgd en heb daar al veel aan gehad in mijn huidige baan. Verder moet je voor mijn functie flexibel zijn en je schouders eronder willen zetten”.
Wat houdt je werk in?
“Ik ben eigenlijk een allround medewerker en dat betekent dat ik bijna overal ingezet kan worden. Samen met mijn collega Gerard sta ik om de week op de orderverwerking. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dan de binnengekomen bestellingen worden klaar gezet voor transport. Wanneer een klant een bestelling plaatst die niet op voorraad is overleg ik met Arthur Wilthagen hoe we dat kunnen oplossen en neem ik contact op met de klant. De andere week sta ik in de productie en dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld in de snijruimte of in de ruimte waar de producten worden gebakken. Ik doe dit samen met Gerard omdat er dan altijd twee mensen zijn die weten hoe het werkt”.
Wat vind je zo leuk aan je werk?
“Vooral de veelzijdigheid en de afwisseling vind ik erg leuk. Omdat ik overal kan worden ingezet is elke dag weer anders. Ik zie het als een uitdaging om op elke plek waar ik sta mijn werk zo goed mogelijk te doen. Ook het onderlinge contact met collega’s is goed. We kunnen goed met elkaar overweg en er is een goede sfeer binnen het bedrijf. Ik heb niet echt een voorkeur voor wat ik het leukste vind. Ik ben begonnen aan de ‘voorkant’ van het bedrijf bij de inkoop en sta nu vaak aan het eind van de productielijn, het klaarzetten van de bestellingen. Het is leuk om te zien dat de spek als lappen binnenkomt en verpakt in doosjes en zakjes de fabriek weer verlaat”.
Hoe ziet je werkdag eruit?
“Ik ga iedere dag op de fiets naar mijn werk, vanuit Halsteren is dat ongeveer 25 minuten fietsen. Ik zorg dat ik rond kwart voor zeven aanwezig ben. We hebben allemaal bedrijfskleding in verband met de hygiëne dus bij binnenkomst trek je eerst je werkkleding aan. Bij ons is dat een lange broek, een shirt of jasje en een haarnetje. Dan drink ik even een kop koffie en om zeven uur begin ik met mijn werk.
Ik ga de orders klaarzetten en neem contact op met de transporteur om door te geven hoeveel pallets er opgehaald kunnen worden. De orders die binnenkomen worden in overleg met de planning verwerkt. Ik heb regelmatig telefonisch contact met klanten over de voorraad. Tussendoor hebben we natuurlijk koffie- en lunchpauze. Om vier uur zit de werkdag erop en trek ik mijn eigen kleding weer aan. De werkkleding wordt door het bedrijf gewassen. Eén keer in de acht weken werk ik van vijf uur tot twee uur. Dan start ik de productie op en verwarm de ovens zodat mijn collega’s om zeven uur gelijk kunnen beginnen”.
Hoe ziet je toekomst op je werk er over vijf jaar uit?
“Over vijf jaar werk ik hier nog. Ik heb het goed naar mijn zin en ga met plezier naar mijn werk. Ik vind het leuk om te doen. Ik ben ook nooit ziek en eigenlijk altijd op tijd dus dat zegt ook wel iets denk ik”.
Meer uit Tholen
SINT-MAARTENSDIJK - Raad en Daad van het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk organiseerde op 4 december een Sinterklaasmiddag voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat er een cadeautje is met Sinterklaas.
1 uur geledenSINT-MAARTENSDIJK - De jaren dat er maanden of zelfs jaren later nog pijlen van de routes op het asfalt rondom Sint-Maartensdijk te vinden waren, zijn voorbij. Sinds dit jaar worden de routes enkel met bordjes aangegeven. "Die witte pijlen op het asfalt zag je soms vijf jaar later nog", zo vertelt het brein achter de vier routes, Willem-Jan de Feijter. Sinds afgelopen zomer is hij teruggekeerd naar zijn geboortegronden en besloot hij zich aan te sluiten bij de Smerdiekse wandelsportclub.
5 uur geledenSINT-ANNALAND - Een klein traantje bij sommige kinderen en weemoed bij de pieten zaterdagavond tijdens het vertrek uit Sint-Annaland. Na drie weken op zijn logeeradres streekmuseum De Meestoof, was het toch echt tijd om met de stoomboot weer koers te zetten richting Spanje.
22 uur geledenSINT-MAARTENSDIJK - "Wandelen zit weer in de lift. Na enkele jaren van afname zien we gelukkig steeds meer animo voor de wandelsport. Niet enkel individueel maar ook in clubverband", zo vertelt Lia van Akkeren. Ondanks de regen stonden zaterdag bijna tweehonderd wandelaars aan het vertrek voor de 14e Snerttocht van wandelsportvereniging Oosterscheldestappers. Deelnemers konden kiezen uit vier afstanden, maar één afstand sprong erbovenuit: de 15 kilometer.
1 dag geledenPOORTVLIET - Op de Polderdijk bij Poortvliet is zondagavond een automobilist frontaal tegen een boom gereden. Hulpdiensten troffen een beschadigde auto aan die tegen een knotwilg tot stilstand was gekomen. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht.
1 dag geledenBRABANT - Met de nieuwe campagne 'Schimmels? Niet in mijn huis!' gaat de GGD de strijd aan met vochtproblemen in Nederlandse woningen. Dat blijkt hard nodig: naar schatting kampt één op de vijf huishoudens met schimmelvorming. In huurwoningen ligt dat aantal met één op de drie zelfs nog aanzienlijk hoger.
2 dagen geledenHOOGERHEIDE/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Arjan Oerlemans, Fa. Oerlemans en Zn. in Hoogerheide.
2 dagen geleden