Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Dennis Moerland: ‘Ik vind vooral de veelzijdigheid erg leuk’

Op de werkvloer bij Dennis Moerland: ‘Ik vind vooral de veelzijdigheid erg leuk’

THOLEN - Wilthagen BV is een Zeeuws familiebedrijf dat al bijna 50 jaar bestaat en is gevestigd op het eiland Tholen. Ooit zijn ze begonnen met een slagerij in Krabbendijke en inmiddels uitgegroeid tot een fabriek die zowel in Nederland als in Europa producten levert. Ze zijn bekend van onder andere de knabbelspek en de Zeeuwse kroepoek. Bij het bedrijf zijn ongeveer 20 mensen werkzaam, één van hen is Dennis Moerland uit Halsteren. 

Waarom heb je gekozen voor dit werk?

“Hiervoor was ik werkzaam bij een slagerij in Halsteren. Dat vond ik erg leuk om te doen maar ik merkte wel dat ik liever achter in de winkel bezig was dan in de winkel zelf. Toen er hier een functie vrij kwam heb ik gesolliciteerd en nu werk ik hier al 6,5 jaar”.

Welke opleiding heb je hiervoor gevolgd?

“Na de middelbare school ben ik naar de SVO gegaan. Dat is de slagersvakopleiding in Tilburg en duurt maximaal zes jaar. De eerste twee jaar leer je voor productiemedewerker, dan twee jaar voor winkel slager en de laatste twee jaar leer je verder voor chef slager. Ik heb de volledige opleiding gevolgd en heb daar al veel aan gehad in mijn huidige baan. Verder moet je voor mijn functie flexibel zijn en je schouders eronder willen zetten”.

Wat houdt je werk in?

“Ik ben eigenlijk een allround medewerker en dat betekent dat ik bijna overal ingezet kan worden. Samen met mijn collega Gerard sta ik om de week op de orderverwerking. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dan de binnengekomen bestellingen worden klaar gezet voor transport. Wanneer een klant een bestelling plaatst die niet op voorraad is overleg ik met Arthur Wilthagen hoe we dat kunnen oplossen en neem ik contact op met de klant. De andere week sta ik in de productie en dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld in de snijruimte of in de ruimte waar de producten worden gebakken. Ik doe dit samen met Gerard omdat er dan altijd twee mensen zijn die weten hoe het werkt”.

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Vooral de veelzijdigheid en de afwisseling vind ik erg leuk. Omdat ik overal kan worden ingezet is elke dag weer anders. Ik zie het als een uitdaging om op elke plek waar ik sta mijn werk zo goed mogelijk te doen. Ook het onderlinge contact met collega’s is goed. We kunnen goed met elkaar overweg en er is een goede sfeer binnen het bedrijf. Ik heb niet echt een voorkeur voor wat ik het leukste vind. Ik ben begonnen aan de ‘voorkant’ van het bedrijf bij de inkoop en sta nu vaak aan het eind van de productielijn, het klaarzetten van de bestellingen. Het is leuk om te zien dat de spek als lappen binnenkomt en verpakt in doosjes en zakjes de fabriek weer verlaat”.

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Ik ga iedere dag op de fiets naar mijn werk, vanuit Halsteren is dat ongeveer 25 minuten fietsen. Ik zorg dat ik rond kwart voor zeven aanwezig ben. We hebben allemaal bedrijfskleding in verband met de hygiëne dus bij binnenkomst trek je eerst je werkkleding aan. Bij ons is dat een lange broek, een shirt of jasje en een haarnetje. Dan drink ik even een kop koffie en om zeven uur begin ik met mijn werk. 

Ik ga de orders klaarzetten en neem contact op met de transporteur om door te geven hoeveel pallets er opgehaald kunnen worden. De orders die binnenkomen worden in overleg met de planning verwerkt.  Ik heb regelmatig telefonisch contact met klanten over  de voorraad. Tussendoor hebben we natuurlijk koffie- en lunchpauze. Om vier uur zit de werkdag erop en trek ik mijn eigen kleding weer aan. De werkkleding wordt door het bedrijf gewassen. Eén keer in de acht weken werk ik van vijf uur tot twee uur. Dan start ik de productie op en verwarm de ovens zodat mijn collega’s om zeven uur gelijk kunnen beginnen”.

Hoe ziet je toekomst op je werk er over vijf jaar uit?

“Over vijf jaar werk ik hier nog. Ik heb het goed naar mijn zin en ga met plezier naar mijn werk. Ik vind het leuk om te doen. Ik ben ook nooit ziek en eigenlijk altijd op tijd dus dat zegt ook wel iets denk ik”.

Meer uit Tholen

Leesbijeenkomst over spel en speelgoed van vroeger

SINT-ANNALAND - Herinneringskrant Zeeuws Weerzien organiseert op maandag 29 augustus van 14.00-15.00 uur een leesbijeenkomst in streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland. Bedoeld voor ouderen die zich de tijd nog kunnen herinneren waarin we maar weinig nodig hadden om onszelf mee te vermaken.

8 uur geleden
Ankie van Tatenhove nieuwe bestuurder van Schutse Zorg Tholen

THOLEN - Ankie van Tatenhove is benoemd als nieuwe bestuurder van Schutse Zorg Tholen. Zij volgt daarmee Peter Kok op, die na vele jaren, met ingang van 1 september 2022, uit dienst zal gaan.

9 uur geleden
Na hittegolf zomer nog niet voorbij: later deze maand opnieuw warmer

THOLEN - Voor vakantiegangers in eigen land was augustus tot dusver een topmaand. Na de hittegolf wordt het nu tijdelijk minder warm met een paar buien, maar later in augustus neemt de kans op warmte en zonneschijn opnieuw toe. In september is er een goede kans op nazomerweer. Dat meldt Weeronline.De wind draait deze week naar het zuidwesten en dat brengt naast minder warme lucht ook enkele buien met zich mee. Dat kunnen lokaal felle buien zijn met onweer en veel regen in korte tijd. Voor de droogte zet dat weinig zoden aan de dijk. De uitgedroogde bodem kan plensregens namelijk niet zo snel opnemen. Daarnaast veroorzaken de buien grote regionale verschillen. Op de ene plek komt de regen met bakken uit de lucht, terwijl het een paar kilometer verderop droog blijft.Regionaal kan de droogte er wel wat door verlicht worden, maar voor een einde aan de extreme droogte is echt een lange natte periode nodig. Het wisselvallige weer is van korte duur. Hogedrukgebieden nestelen zich komende tijd namelijk weer in de buurt van Nederland. Dat levert wederom droog en zonnig weer op. Daarbij kan de temperatuur regionaal oplopen naar zomerse waarden van 25 graden of meer. Waait de wind uit het zuiden, dan is de tropische 30 graden regionaal ook weer binnen handbereik.Vrij warme septemberweken met af en toe nazomerIn september neemt de kans op buien geleidelijk toe, maar wekenlang nat wordt het waarschijnlijk niet. Voor een einde aan de droogte zijn dat weinig gunstige vooruitzichten. Daarvoor blijft het wachten op natter weer dan normaal, dat maandenlang aan moet houden en in de vorm van gestage regen valt. Qua temperatuur komen de eerste weken van september boven normaal uit. Dat betekent dat het overdag vaak 20 tot 24 graden wordt. Een mooie nazomerdag met 25 graden of meer kan daar ook af en toe tussen zitten.

13 uur geleden
Snelweg A4 bij Hoogerheide meerdere malen dicht voor onderhoud

HOOGERHEIDE - Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A4 bij knooppunt Zoomland. Hierdoor is van woensdag 24 augustus 21.00 uur tot donderdag 25 augustus 5.00 uur de A4 tussen oprit 30 (Hoogerheide) en knooppunt Zoomland in de richting van Rotterdam afgesloten voor al het verkeer. Daarna is de A4 tussen knooppunt Zoomland en afrit 30 (Hoogerheide) richting Antwerpen dicht van donderdag 25 augustus 21.00 uur tot vrijdag 26 augustus 5.00 uur. 

1 dag geleden
Inschrijven voor Thoolse Mijl kan nog steeds!

THOLEN - Nog twaalf dagen en dan gaat de Thoolse Mijl weer van start. Deelnemers duiken dan in het water om 1,85 of 3,7 kilometer te zwemmen. Inschrijven kan nog steeds!

1 dag geleden
Jij op Tholen reikt tassen uit aan kinderen van ouders met laag inkomen

THOLEN - Ook dit jaar organiseerde het team van RAAD&DAAD van het Leger des Heils Tholen weer de actie ‘vakantietassen’.

1 dag geleden
Heemkundekring Stad en Lande van Tholen

THOLEN - Beste mensen, waar zou dit woonhuis met zijn fraaie karakteristieke voorgevel staan? En wie woonden er toen en in welke plaats? Ik hoor het graag. Foto gemaakt op 27-09-1994. Graag uw reacties naar onderstaand adres.

1 dag geleden