Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij Dennis Moerland: ‘Ik vind vooral de veelzijdigheid erg leuk’

Op de werkvloer bij Dennis Moerland: ‘Ik vind vooral de veelzijdigheid erg leuk’

THOLEN - Wilthagen BV is een Zeeuws familiebedrijf dat al bijna 50 jaar bestaat en is gevestigd op het eiland Tholen. Ooit zijn ze begonnen met een slagerij in Krabbendijke en inmiddels uitgegroeid tot een fabriek die zowel in Nederland als in Europa producten levert. Ze zijn bekend van onder andere de knabbelspek en de Zeeuwse kroepoek. Bij het bedrijf zijn ongeveer 20 mensen werkzaam, één van hen is Dennis Moerland uit Halsteren. 

Waarom heb je gekozen voor dit werk?

“Hiervoor was ik werkzaam bij een slagerij in Halsteren. Dat vond ik erg leuk om te doen maar ik merkte wel dat ik liever achter in de winkel bezig was dan in de winkel zelf. Toen er hier een functie vrij kwam heb ik gesolliciteerd en nu werk ik hier al 6,5 jaar”.

Welke opleiding heb je hiervoor gevolgd?

“Na de middelbare school ben ik naar de SVO gegaan. Dat is de slagersvakopleiding in Tilburg en duurt maximaal zes jaar. De eerste twee jaar leer je voor productiemedewerker, dan twee jaar voor winkel slager en de laatste twee jaar leer je verder voor chef slager. Ik heb de volledige opleiding gevolgd en heb daar al veel aan gehad in mijn huidige baan. Verder moet je voor mijn functie flexibel zijn en je schouders eronder willen zetten”.

Wat houdt je werk in?

“Ik ben eigenlijk een allround medewerker en dat betekent dat ik bijna overal ingezet kan worden. Samen met mijn collega Gerard sta ik om de week op de orderverwerking. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dan de binnengekomen bestellingen worden klaar gezet voor transport. Wanneer een klant een bestelling plaatst die niet op voorraad is overleg ik met Arthur Wilthagen hoe we dat kunnen oplossen en neem ik contact op met de klant. De andere week sta ik in de productie en dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld in de snijruimte of in de ruimte waar de producten worden gebakken. Ik doe dit samen met Gerard omdat er dan altijd twee mensen zijn die weten hoe het werkt”.

Wat vind je zo leuk aan je werk?

“Vooral de veelzijdigheid en de afwisseling vind ik erg leuk. Omdat ik overal kan worden ingezet is elke dag weer anders. Ik zie het als een uitdaging om op elke plek waar ik sta mijn werk zo goed mogelijk te doen. Ook het onderlinge contact met collega’s is goed. We kunnen goed met elkaar overweg en er is een goede sfeer binnen het bedrijf. Ik heb niet echt een voorkeur voor wat ik het leukste vind. Ik ben begonnen aan de ‘voorkant’ van het bedrijf bij de inkoop en sta nu vaak aan het eind van de productielijn, het klaarzetten van de bestellingen. Het is leuk om te zien dat de spek als lappen binnenkomt en verpakt in doosjes en zakjes de fabriek weer verlaat”.

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Ik ga iedere dag op de fiets naar mijn werk, vanuit Halsteren is dat ongeveer 25 minuten fietsen. Ik zorg dat ik rond kwart voor zeven aanwezig ben. We hebben allemaal bedrijfskleding in verband met de hygiëne dus bij binnenkomst trek je eerst je werkkleding aan. Bij ons is dat een lange broek, een shirt of jasje en een haarnetje. Dan drink ik even een kop koffie en om zeven uur begin ik met mijn werk. 

Ik ga de orders klaarzetten en neem contact op met de transporteur om door te geven hoeveel pallets er opgehaald kunnen worden. De orders die binnenkomen worden in overleg met de planning verwerkt.  Ik heb regelmatig telefonisch contact met klanten over  de voorraad. Tussendoor hebben we natuurlijk koffie- en lunchpauze. Om vier uur zit de werkdag erop en trek ik mijn eigen kleding weer aan. De werkkleding wordt door het bedrijf gewassen. Eén keer in de acht weken werk ik van vijf uur tot twee uur. Dan start ik de productie op en verwarm de ovens zodat mijn collega’s om zeven uur gelijk kunnen beginnen”.

Hoe ziet je toekomst op je werk er over vijf jaar uit?

“Over vijf jaar werk ik hier nog. Ik heb het goed naar mijn zin en ga met plezier naar mijn werk. Ik vind het leuk om te doen. Ik ben ook nooit ziek en eigenlijk altijd op tijd dus dat zegt ook wel iets denk ik”.

Meer uit Tholen

De Zonnebloem neemt afscheid van aftredend bestuur: ‘Het was heel mooi werk’

SINT-ANNALAND - Afgelopen donderdag nam het volledige bestuur van de afdeling Tholen/Oud-Vossemeer afscheid van de Zonnebloem. Ineke Moeliker en Coos Jansen moesten aftreden omdat zij aan hun termijn van 12 jaar zaten. Jan Havermans uit Oud-Vossemeer besloot na 7 jaar als voorzitter te hebben opgetreden dat het tijd was om het stokje over te dragen. 

9 uur geleden
Gemeente maakt weg op Bastion breder, maar nieuwe drempels blijven uit

THOLEN - De weg van het Bastion in Tholen is morgen afgesloten voor werkzaamheden. De gemeente past de wegversmalling aan die eerder niet volgens plan waren aangelegd. Ook worden de drempels verplaatst. De aanpassingen moeten de verkeersveiligheid verbeteren, nadat zowel inwoners als de gemeenteraad kritiek uitten op de nieuwe situatie.

12 uur geleden
Brandweer breekt deur open na brand bij schildpaddenverblijf in Tholen

THOLEN - De brandweer moest zondagmiddag met spoed uitrukken naar een woning aan de Glymesstraat in Tholen, nadat voorbijgangers rook hadden opgemerkt. In de woning moest een schildpaddenverblijf geblust worden. De deur moest worden opengebroken, omdat de bewoners niet thuis waren.

15 uur geleden
Tholen biedt speeltuin Buutvrij oplossing in lening voor bouw paviljoen

THOLEN - Speeltuinvereniging Buutvrij heeft de gemeente Tholen gevraagd garant te staan voor een lening van 167.000 euro. De vereniging had de lening afgesloten voor onder andere de bouw van het paviljoen op het terrein. Dit paviljoen werd in het voorjaar van 2024 opgeleverd, maar de bouw verliep met vertraging en extra kosten door de coronamaatregelen en de schaarste van bouwmaterialen. 

1 dag geleden
Aan de keukentafel met Vincent van Timek: ‘Werk is een deel van mijn leven’

THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Vincent van der Male van ontwikkelaar Timek in Tholen.

1 dag geleden
Groot tekort aan personeel in Zeeland ondanks meer werkende Zeeuwen

ZEELAND - Zeeland kampt met een groot personeelstekort. Op dit moment staan er volgens het UWV zo'n 9200 vacatures open. Ondanks een hoge arbeidsparticipatie - meer dan 70 procent van de Zeeuwen heeft een baan - kan de arbeidsmarkt de vraag naar personeel niet bijbenen. Vooral sectoren van maatschappelijk belang, zoals de zorg, het onderwijs en de techniek, kampen met grote tekorten. 

1 dag geleden
Thoolse werkgroep organiseert weer busvervoer naar Mars voor het Leven

THOLEN - Op zaterdag 16 november organiseert Schreeuw om Leven de jaarlijkse Mars voor het Leven in Den Haag. Met deze stille tocht vraagt de organisatie aandacht voor thema's als abortus, euthanasie en de waarde van een mensenleven. Net als vorig jaar zet een Thoolse werkgroep zich in om inwoners van het eiland de mogelijkheid te bieden om de mars bij te wonen. 

2 dagen geleden