Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij... de opticien: ‘Het is fijn om mensen goed te kunnen helpen’

Op de werkvloer bij... de opticien: ‘Het is fijn om mensen goed te kunnen helpen’

GOES - Gaby is storemanager en opticien. Ze is, net als haar collega Myrthe, werkzaam bij Eyes + More. 

Gaby heeft een opleiding gevolgd voor hotelmanagement en heeft een aantal jaren in de horeca gewerkt. Toen ze een aantal jaren geleden een vacature zag waarin medewerkers werden gezocht heeft ze gesolliciteerd en inmiddels werkt ze al bijna acht jaar als opticien. Als storemanager zorgt ze er ook voor dat ze haar collega’s goed begeleidt en aanstuurt wanneer dat nodig is.

Opleiding

Myrthe heeft de opleiding detailhandel gevolgd aan het Zoomvlietcollege in Roosendaal en zij werkt nu twee jaar bij Eyes + More. Gaby en Myrthe hebben beiden de interne opleiding tot opticien gevolgd. Dit betekent dat je één dag in de week training krijgt en vier dagen werkt. Je krijgt dan een rondleiding op het hoofdkantoor en ziet hoe alles reilt en zeilt, van administratie tot magazijn.

Iedere sollicitant doorloopt hetzelfde traject. Myrthe vertelt: “De trainingen zijn ontzettend leuk en leerzaam. Bovendien leer je gelijk al een aantal collega’s kennen. Het is ook fijn dat je niet de enige bent die alles nog moet leren”. Tijdens de trainingen leer je alles wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. “Ik ben nu bezig met het EVC traject en hierin zit een verkorte optiekopleiding, omdat ik al de nodige ervaring heb. Tijdens dit traject moet ik bewijzen dat ik alle onderdelen beheers. Als ik dit traject heb afgesloten, krijg ik het MBO-4 diploma voor opticien”, vertelt Gaby.

Maatwerk

Gaby en Myrthe vinden allebei de afwisseling in het werk erg leuk. “Je ontmoet veel verschillende mensen en allemaal hebben ze hun eigen klachten en problemen. Het is fijn als je goed kunt helpen, zodat ze een volgende keer weer bij je terugkomen. We vragen onder andere wat mensen belangrijk vinden aan een bril en wat hun verwachtingen zijn. Dit doen we om een zo goed mogelijk advies te geven. Als mensen bijvoorbeeld regelmatig achter een computer zitten, dan geven we ook uitleg over een computerbril. Vaak weten mensen niet dat zoiets ook mogelijk is. Juist omdat het advies altijd maatwerk is, maakt dat het werk afwisselend en divers.”
Om de klanten goed te kunnen helpen, is het fijn als je met hen kunt meedenken, leggen Myrthe en Gaby uit. “Omdat je met veel verschillende mensen te maken hebt, moet je niet bang zijn om mensen aan te spreken.”

Leidraad

De winkel gaat ’s morgens om tien uur open en meestal zijn Gaby en Myrthe rond kwart voor tien aanwezig. Ze maken dan de winkel startklaar en stofzuigen nog even, zodat alles er netjes uitziet. Ze nemen de agenda door en bepalen wie welke taken gaat uitvoeren. Gedurende de dag is de agenda de leidraad voor hun werkzaamheden. Soms komen klanten alleen voor een oogmeting, anderen willen ook gelijk een montuur uitzoeken. Daarnaast plaatsen ze orders en bestellen ze brillen. Tussendoor houden ze de winkel netjes en zorgen ze ervoor dat alle monturen netjes op de planken liggen. De winkel in Bergen op Zoom heeft inmiddels een nieuwe uitstraling, de winkel in Goes volgt binnenkort. Hoewel ze geen regelmatige bijscholing hebben volgen ze wel het steeds veranderende modebeeld en volgen ze trainingen wanneer er een nieuw product op de markt komt. “We staan voor een goed product, dus we proberen alles om ervoor te zorgen dat de mensen tevreden de deur uit gaan”, besluit Gaby.

PASPOORTEN

Naam:
Myrthe, 27 jaar

Woonplaats:
Kruiningen

Burgerlijke staat:
relatie, 1 kind

Opleiding:
Detailhandel en interne opleiding voor opticien

Hobby’s:
de hond, wijnen, terrasje pakken, lekker eten

Naam:
Gaby, 34 jaar

Woonplaats:
Goes

Burgerlijke staat:
Getrouwd, 1 kind

Opleiding:
Hotelmanagement en interne opleiding voor opticien

Hobby’s:
de hond, leuke dingen doen, sporten, terrasje pakken

Meer uit Beveland

Najaarsnota Provincie Zeeland: extra geld voor erfgoed, mobiliteit, landelijk gebied en innovatie

MIDDELBURG - Twee miljoen euro extra voor de instandhouding van Zeeuws erfgoed, ruim een miljoen voor de uitvoering van milieutaken, een kleine miljoen euro extra voor een uitvoeringsorganisatie voor het landelijk gebied en veel geld naar innovatie op het gebied van onder meer economie en landbouw. Dat is in een notendop de najaarsnota van de Provincie Zeeland, waarbij Zeeland nadrukkelijk naar het Rijk kijkt om zaken voor elkaar te krijgen.

19 uur geleden
Een lesje ganzenverzorging: 'Ik kan een gans maar één keer vangen met een net'

GOES - De ene Goesenaar zou er graag meer zien, de andere juist minder, maar de gans hoort bij Goes, vindt Ruben van Maaren. Hij verzorgt de ongeveer 23 exemplaren die in drie groepen bij de Westwal, Oostwal en het hertenkamp leven.

1 dag geleden
Goes voorziet zwarte cijfers voor 2024, maar rode voor jaren daarna

GOES – De Goese wethouder van financiën, Stan Meulblok, is blij dat de gemeente voor 2024 een sluitende begroting kan presenteren. “We hebben al jaren een stabiel financieel beleid en voorzien voor 2024 een positief saldo van 1,7 miljoen euro.” De jaren daarna ziet hij minder rooskleurig in.

1 dag geleden
Studenten van Scalda presenteren 'Zeeuwse ICT-contexten van de toekomst' in Amsterdam

In een tijdperk van razendsnelle technologische vooruitgang worden de mogelijkheden van de digitale wereld steeds breder en gevarieerder. Afgelopen dinsdag presenteerden de studenten van Scalda, samen met docent Steef van de Gruiter, tijdens de Katapultdag in Amsterdam hun project: ‘Zeeuwse ICTcontexten van de toekomst’. In dit project hebben ze samengewerkt met bedrijven om innovatieve woningen te creëren, voorzien van technologieën zoals glasvezelinternet, thuiszorgsensoren en verlichting. Het biedt studenten een unieke leerervaring in een contextrijke omgeving om hun vaardigheden te ontwikkelen.

1 dag geleden
Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

2 dagen geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

2 dagen geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

2 dagen geleden