Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij... de opticien: ‘Het is fijn om mensen goed te kunnen helpen’

Op de werkvloer bij... de opticien: ‘Het is fijn om mensen goed te kunnen helpen’

GOES - Gaby is storemanager en opticien. Ze is, net als haar collega Myrthe, werkzaam bij Eyes + More. 

Gaby heeft een opleiding gevolgd voor hotelmanagement en heeft een aantal jaren in de horeca gewerkt. Toen ze een aantal jaren geleden een vacature zag waarin medewerkers werden gezocht heeft ze gesolliciteerd en inmiddels werkt ze al bijna acht jaar als opticien. Als storemanager zorgt ze er ook voor dat ze haar collega’s goed begeleidt en aanstuurt wanneer dat nodig is.

Opleiding

Myrthe heeft de opleiding detailhandel gevolgd aan het Zoomvlietcollege in Roosendaal en zij werkt nu twee jaar bij Eyes + More. Gaby en Myrthe hebben beiden de interne opleiding tot opticien gevolgd. Dit betekent dat je één dag in de week training krijgt en vier dagen werkt. Je krijgt dan een rondleiding op het hoofdkantoor en ziet hoe alles reilt en zeilt, van administratie tot magazijn.

Iedere sollicitant doorloopt hetzelfde traject. Myrthe vertelt: “De trainingen zijn ontzettend leuk en leerzaam. Bovendien leer je gelijk al een aantal collega’s kennen. Het is ook fijn dat je niet de enige bent die alles nog moet leren”. Tijdens de trainingen leer je alles wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. “Ik ben nu bezig met het EVC traject en hierin zit een verkorte optiekopleiding, omdat ik al de nodige ervaring heb. Tijdens dit traject moet ik bewijzen dat ik alle onderdelen beheers. Als ik dit traject heb afgesloten, krijg ik het MBO-4 diploma voor opticien”, vertelt Gaby.

Maatwerk

Gaby en Myrthe vinden allebei de afwisseling in het werk erg leuk. “Je ontmoet veel verschillende mensen en allemaal hebben ze hun eigen klachten en problemen. Het is fijn als je goed kunt helpen, zodat ze een volgende keer weer bij je terugkomen. We vragen onder andere wat mensen belangrijk vinden aan een bril en wat hun verwachtingen zijn. Dit doen we om een zo goed mogelijk advies te geven. Als mensen bijvoorbeeld regelmatig achter een computer zitten, dan geven we ook uitleg over een computerbril. Vaak weten mensen niet dat zoiets ook mogelijk is. Juist omdat het advies altijd maatwerk is, maakt dat het werk afwisselend en divers.”
Om de klanten goed te kunnen helpen, is het fijn als je met hen kunt meedenken, leggen Myrthe en Gaby uit. “Omdat je met veel verschillende mensen te maken hebt, moet je niet bang zijn om mensen aan te spreken.”

Leidraad

De winkel gaat ’s morgens om tien uur open en meestal zijn Gaby en Myrthe rond kwart voor tien aanwezig. Ze maken dan de winkel startklaar en stofzuigen nog even, zodat alles er netjes uitziet. Ze nemen de agenda door en bepalen wie welke taken gaat uitvoeren. Gedurende de dag is de agenda de leidraad voor hun werkzaamheden. Soms komen klanten alleen voor een oogmeting, anderen willen ook gelijk een montuur uitzoeken. Daarnaast plaatsen ze orders en bestellen ze brillen. Tussendoor houden ze de winkel netjes en zorgen ze ervoor dat alle monturen netjes op de planken liggen. De winkel in Bergen op Zoom heeft inmiddels een nieuwe uitstraling, de winkel in Goes volgt binnenkort. Hoewel ze geen regelmatige bijscholing hebben volgen ze wel het steeds veranderende modebeeld en volgen ze trainingen wanneer er een nieuw product op de markt komt. “We staan voor een goed product, dus we proberen alles om ervoor te zorgen dat de mensen tevreden de deur uit gaan”, besluit Gaby.

PASPOORTEN

Naam:
Myrthe, 27 jaar

Woonplaats:
Kruiningen

Burgerlijke staat:
relatie, 1 kind

Opleiding:
Detailhandel en interne opleiding voor opticien

Hobby’s:
de hond, wijnen, terrasje pakken, lekker eten

Naam:
Gaby, 34 jaar

Woonplaats:
Goes

Burgerlijke staat:
Getrouwd, 1 kind

Opleiding:
Hotelmanagement en interne opleiding voor opticien

Hobby’s:
de hond, leuke dingen doen, sporten, terrasje pakken

Meer uit Beveland

Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

14 uur geleden
Borsele krijgt positieve reacties op fietsonderhoudstations: 'Als het een succes is, komen er misschien wel meer'

HEINKENSZAND - Een pomp, inbussleutels, bandenlichters, torx-schroeven, zelfs een steun om de fiets in te hangen hebben de drie nieuwe fietsonderhoudstations in de gemeente Borsele. Wie bij het fietsen even de banden wil oppompen of voor een kleine reparatie komt te staan, kan bij het onderhoudstation zelfs een index raadplegen voor de juiste luchtdruk per fietsbandbreedte en via een qr-code op de smartfone instructiefilmpjes bekijken. 

1 dag geleden
Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

2 dagen geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

2 dagen geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

2 dagen geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

3 dagen geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

3 dagen geleden