Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Op de werkvloer bij ... Autobedrijf De Kramer

Op de werkvloer bij ... Autobedrijf De Kramer

YERSEKE - Brendan Faasse werkt, na zijn opleiding tot technisch specialist bij Scalda, al ruim een jaar met veel plezier als monteur bij Autobedrijf De Kramer in Yerseke. Daarvoor liep hij stage bij dit bedrijf dat vijftig jaar geleden werd opgericht.

Autobedrijf De Kramer gaat voor goed opgeleid personeel en heeft structurele bijscholing hoog in het vaandel staan. Brendan Faasse past in het plaatje. Voor hem was zijn keuze voor een technische opleiding logisch, omdat hij altijd al een passie voor auto's had en sleutelen van jongs af aan een hobby was. “Ik heb eerst een vmbo-opleiding gedaan in de economische bedrijfskunde en kwam tijdens een stage uit bij een garage. Het werken daar vond ik zo leuk dat ik de opleiding tot technisch specialist op MBO 4-niveau ben gaan doen."

Uitdaging

Brendans werk bestaat voornamelijk uit het stellen van diagnoses en oplossen van mechanische en elektronische storingen. “Soms zijn problemen zo gevonden, maar soms moet je ze echt opsporen. Ik heb hier gewerkt met iemand die al heel lang in het vak zat en dus veel wist. Daar heb ik dingen van geleerd waar ik nog steeds iets aan heb. Je kunt veel leren van collega's en we kunnen elkaar goed aanvullen. De ene weet bijvoorbeeld meer over een bepaald automerk dan de ander."

Breed

Brendan vindt de afwisseling tussen de makkelijke en moeilijkere klussen leuk. "Met mijn opleiding is het de bedoeling dat ik de moeilijkere reparaties doe en de diagnoses stel, maar in de praktijk komt het er op neer dat ik ook veel makkelijke klussen uitvoer. Ik vind dat leuk. Mijn opleiding is breed en ik word ook breed ingezet. Als ik moet kiezen doe ik het liefste de moeilijkere klussen, omdat ik daarin meer uitdaging vind."

Hoewel Brendan denkt dat hij altijd zal blijven werken met zijn handen, start hij binnenkort met de HBO-opleiding technische bedrijfskunde. “Dan ga ik halve dagen werken als monteur en zit ik straks meer achter de computer. Ik ben 21 jaar en wil graag doorgroeien en mezelf blijven ontwikkelen", zegt hij.

'Mijn passie voor auto's blijft'

Brendan wil zich nog niet vastklampen aan een bepaald beroep of een bedrijf. "Mijn passie voor auto's blijft. Ik vind het leuk om aan oldtimers te werken. Ik heb een blauwe Chevrolet uit 1975 helemaal opgeknapt en heb ook een BMW 3-serie uit 2002."

Aanbevelen

Brendan kan iedereen zijn opleiding tot technisch specialist aanbevelen. “Er is meer animo voor de opleiding tot monteur op MBO 3-niveau. Voor niveau vier is meer doorzettingsvermogen nodig. Voor 75 procent van het werk dat je in een garage doet is niveau drie prima, maar sommige bedrijven vinden het opleidingsniveau heel belangrijk."

Elektronisch

Hij denkt met een niveau 4-opleiding zijn cv ook meer opvalt. "Bovendien worden auto's steeds meer elektronisch. Deze worden daarmee interessanter, vind ik. En ik merk dat het gunstig is dat ik niveau 4 heb gedaan."[n]

Meer uit Reimerswaal

'We gaan voor feestdag waarop heel Yerseke trots kan zijn'

YERSEKE - Er is nog het nodige werk te verzetten, maar Yerseke at Sea staat al stevig in de steigers. Op zaterdag 17 augustus is het mosselen, oesters en sfeer in de haven. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit, vertelt de organisatie achter het nieuwe festival.

17 uur geleden
Lionsclub Kapelle-de Bevelanden doneert 2.500 euro aan Stichting Lentekind

KAPELLE - Lionsclub Kapelle-de Bevelanden heeft donderdag 11 april een donatie van 2.500 euro geschonken aan Stichting Lentekind. 

23 uur geleden
Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

1 dag geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

1 dag geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

2 dagen geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

2 dagen geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

2 dagen geleden